Fintessa Vermogensbeheer bestaat sinds 2008 en heeft zich toegelegd op vermogensbeheer, -advies en financiële planning. De naam is een samenvoeging van ‘financieel’ en het Italiaanse woord voor betrouwbaar. Fintessa houdt kantoor in Baarn en richt zich op vermogende particulieren, stichtingen en ondernemers. Persoonlijke aandacht is een van de speerpunten van Fintessa.Fintessa Vermogensbeheer wil maatwerk leveren waarbij de persoonlijke vermogenssituatie en de wensen van de cliënt de maat aangeven. Er wordt gewerkt met 5 risicoprofielen van defensief tot offensief. De beleggingsfilosofie draait om onafhankelijkheid. Met maar één doel: behoud dan wel groei van vermogen. De beleggingskeuzes hangen af van het persoonlijke risicoprofiel en beleggingshorizon. Een portefeuille is dynamisch. Bij neerwaarts risico, wordt bijvoorbeeld bescherming gezocht met putopties. Bij koerspotentieel kunnen callopties worden ingezet. Actief betekent volgens Fintessa: kopen en verkopen voor een optimaal beleggingsresultaat. Voor vermogensbeheer kan men vanaf 100.000 euro terecht. Vanaf 50.000 euro biedt Fintessa ook de mogelijkheid met uw lijfrente te beleggen, deze dienstverlening noemt Fintessa "VRY van Fintessa".BeoordeeldFintessa is gecontroleerd en opgenomen in onze vergelijker
Elke partij wordt gratis opgenomen in onze vergelijking. Wanneer een partij voldoende informatie beschikbaar stelt krijgt de partij een beoordeling. Wij beoordelen partijen op 72 punten. Zo controleren we bijvoorbeeld of alle vergunningen aanwezig zijn, beoordelen we de hoogte en voorwaarden van de kosten en controleren we de onafhankelijkheid van de vermogensbeheerder of beleggingsadviseur. Wij belonen partijen die volledig transparant zijn over hun kosten, rendement, risico en beleggingsbeleid.

 
Fintessa
Naam aanbieder
Fintessa
Type beheer
Individueel beheer
Onderdeel van
Fintessa B.V.
Minimum inlegbedrag
€ 100.000,-
Vestiging(en)
Baarn
Jaar actief
2008
Onderscheidingen
-

Beoordeling
Organisatie
Kostenbeleid
Beleggingsbeleid
Risicobeleid

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Beleggingsbeleid Fintessa


Fintessa heeft volgens eigen zeggen een “onafhankelijke beleggingsfilosofie”. Dit betekent concreet dat zij maatwerk kunnen leveren en onafhankelijk beleggingsproducten selecteren.

Fintessa stelt in overleg met u een portefeuille samen met (voornamelijk) aandelen, obligaties, opties en liquiditeiten. Hun beleggingsfilosofie draait om onafhankelijkheid met als doel “behoud dan wel groei van uw vermogen”. Welke beleggingskeuzes zij voor u maken, hangt voornamelijk af van uw risicoprofiel en uw beleggingshorizon. Fintessa bepaalt samen met u op welke wijze u het beste kunt beleggen: defensief, neutraal of offensief. Defensief wil zeggen dat zij sterk risicomijdend beleggen, offensief wil zeggen dat zij berekende risico's nemen om naar meer rendement te streven.

Fintessa belegt uw portefeuille voornamelijk in individuele aandelen aangevuld met trackers. Verder kunnen zij bij mogelijk neerwaarts risico bijvoorbeeld bescherming zoeken met putopties. Opties kunnen ook gebruikt worden om juist koerspotentieel te benutten door callopties in te zetten. Fintessa voert een actief beleggingsbeleid: kopen en verkopen om een zo optimaal mogelijk beleggingsresultaat te behalen.


Geen
Actief
Maatwerk, Modelportefeuille
Groei
Aandelen, Obligaties, Opties / FuturesFocus op individuele aandelen aangevuld met trackers
Nee
InsingerGilissen, NIBC Markets
-
De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Kosten Fintessa


Doorlopende kosten
Periodieke kostenU betaalt een vast bedrag aan administratiekosten van € 72,6 (incl BTW) per jaar. Kiest u voor rapportages per post dan wordt dit vaste bedrag verhoogd naar € 145,20 (incl BTW) per jaar.
BeheerfeeU betaalt een jaarlijkse beheerfee (incl. btw) afhankelijk van uw inleg via een vaste staffel:
1,94% tot € 1 miljoen
1,45% van € 1 miljoen tot € 1,5 miljoen
1,21% vanaf € 1,5 miljoen
Performance fee
TransactiekostenBekijk in uw analyse
ServicefeeAfhankelijk van de geselecteerde depotbank. Via depotbank Theodoor Gilissen 60 euro vast plus 0,08% variabel per jaar over het belegd vermogen exclusief BTW.

Eenmalige kosten
Kosten opbouw portefeuilleBekijk in uw analyse
Kosten afbouw portefeuilleBekijk in uw analyse

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Fintessa rendement


Er zijn (op dit moment) geen rendementen bekend. Fintessa wil of kan deze niet inzichtelijk maken.

Team Fintessa


Fintessa biedt (nog) geen inzage in het beleggingsteam.

eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement