Fair Capital is een belegger met een missie sinds 1990. ASN Bank nam een meerderheidsbelang in Nieuwenhuys Brink Crommelin Duurzaam Vermogensbeheer BV (NBC) in 2010 en de naam veranderde in ASN Vermogensbeheer. NBC was (en is) de eerste vermogensbeheerder van Nederland die zich volledig richt op duurzaam beleggen. De oprichters Jan Willem Nieuwenhuys en Alexander Crommelin zijn hierin steeds actief gebleven.

Sinds september 2018 is ASN Vermogensbeheer overgenomen door het huidige management en Quadia S.A.(www.quadia.ch) en is zelfstandig verder gegaan als Fair Capital Partners Vermogensbeheer. Ook werd Fair Capital Partners Impact Investing BV opgericht om directe investeringen in impactvolle (niet-beursgenoteerde) bedrijven te kunnen doen.

Het partnership met ASN Bank is gebleven en Fair Capital Partners Vermogensbeheer is de enige vermogensbeheerder die het duurzaamheidsbeleid van ASN Bank uitvoert en toepast in de beleggingen. Er is een hechte samenwerking, ook met ASN Impact Investors, vanuit de gedeelde missie o.a. op het gebied van research en engagement. Ten slotte is er een eigen mensenrechtenbeleid, beleid gericht op klimaat en biodiversiteit dat de invulling van de beleggingsstrategie bepaalt.

Fair Capital Partners is sinds 2018 gevestigd in Muiden. Het minimum inlegbedrag om te starten bij Fair Capital partners is € 350.000,-

BeoordeeldFair Capital Partners is gecontroleerd en opgenomen in onze vergelijker
Elke partij wordt gratis opgenomen in onze vergelijking. Wanneer een partij voldoende informatie beschikbaar stelt krijgt de partij een beoordeling. Wij beoordelen partijen op 72 punten. Zo controleren we bijvoorbeeld of alle vergunningen aanwezig zijn, beoordelen we de hoogte en voorwaarden van de kosten en controleren we de onafhankelijkheid van de vermogensbeheerder of beleggingsadviseur. Wij belonen partijen die volledig transparant zijn over hun kosten, rendement, risico en beleggingsbeleid.

 
Fair
Naam aanbieder
Fair Capital Partners
Type beheer
Individueel beheer
Onderdeel van
Fair Capital Partners Asset Management B.V.
Minimum inlegbedrag
€ 350.000,-
Vestiging(en)
Muiden
Jaar actief
2018
Onderscheidingen
-

Beoordeling
Organisatie
Kostenbeleid
Beleggingsbeleid
Risicobeleid

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Beleggingsbeleid Fair Capital Partners


Het beleggingsbeleid van Fair Capital Partners richt zich uitsluitend op beleggingen die rekening houden met mens, natuur en klimaat. Uw portefeuille bevat uitsluitend beleggingen die voldoen aan de uitgebreide duurzame beleggingscriteria van de Fair Capital Partners. Bijvoorbeeld: staatsobligaties van landen die op een verantwoorde manier omgaan met mensenrechten en natuur en milieu. Uw portefeuille wordt ingevuld met individuele aandelen en obligaties.

Beleggingsplan
Het uiteindelijke beleggingsplan bevat de strategische verdeling van uw portefeuille over de beleggingscategorieën (aandelen, obligaties en liquiditeiten). Deze verdeling sluit aan bij het risicoprofiel dat Fair Capital Partners voor u heeft vastgesteld en bepaalt voor een belangrijk deel het rendement en risico van uw beleggingen. Elke beleggingscategorie heeft daarin een bepaalde bandbreedte. Deze bandbreedtes vormen een belangrijk middel om de risico's van het beleggen te beheersen. Fair Capital Partners baseert de vermogensverdeling op basis van fundamentele analyse van de economische situatie in de komende twaalf maanden, afgezet tegen de afgelopen twaalf maanden. Deze analyse voert zij maandelijks uit.

Aandelen
Bij aandelen let Fair Capital Partners op de verhandelbaarheid, evenals op kwalitatieve en kwantitatieve criteria. Voor het aandelenbelang gelden de volgende bandbreedtes:
- Fair Capital Partners belegt voor minimaal 60% in Europese aandelen en voor maximaal 40% buiten Europa. "Buiten Europa" betekent in de praktijk voornamelijk Noord-Amerika.
- Fair Capital Partners belegt minimaal 60% in grote ondernemingen en maximaal 40% in ondernemingen met een middelgrote of kleine marktkapitalisatie.
-Fair Capital Partners belegt niet in opties en afgeleide producten.

Obligaties
Uit oogpunt van risicobeheersing wil Fair Capital Partners zeer beperkte risico's lopen op de hoofdsom en de valuta van obligaties. Dit betekent dat zij alleen belegt in obligaties van de hoogste categorieën, namelijk staatsleningen in euro's met een rating van A en hoger.

De opbouw van uw portefeuille
Wanneer u klant wordt van Fair Capital Partners, bouwt zij uw portefeuille in stappen op. Onder normale omstandigheden zijn dit maximaal drie stappen in de loop van een halfjaar. Daarmee wil Fair Capital Partners het koersrisico op de korte termijn beperken. Wanneer uw financiële middelen reeds uit beleggingen afkomstig zijn, is deze stapsgewijze opbouw niet noodzakelijk.

Actief beheer door rebalancing
Door koersstijgingen en -dalingen kan een uitgebalanceerde portefeuille uit balans raken. Als de aandelenkoersen sterk stijgen, kan de beleggingscategorie aandelen in een minder offensieve portefeuille bijvoorbeeld overwogen raken. Het deel van uw beleggingsportefeuille dat is belegd in de beleggingscategorie aandelen maakt dan een te groot deel uit ten opzichte van uw beleggingen in andere beleggingscategorieën. Ook kan het belang in een specifieke aandeel te groot worden. Omgekeerd bij koersdalingen kan dit ook voorkomen. Fair Capital Partners brengt de portefeuille dan weer in balans door effecten te verkopen of kopen. Dit heet rebalancing;. In geval van koersstijgingen verkoopt zij het overwogen belang gedeeltelijk om naar de gewenste weging terug te keren. Bij koersdalingen koopt zij effecten om weer op de gewenste weging uit te komen. Het rebalancingproces is een beleggingsstrategie met het doel de risicodragende beleggingen te vergroten als de koersen zijn gedaald, en te verkleinen als de koersen zijn gestegen. Deze strategie wordt op elk niveau uitgevoerd. Actief beheer is belangrijk in hun dynamische, gedisciplineerde portefeuillebeheer.

Het minimum inlegbedrag om klant te worden bij Fair Capital Partners is € 350.000,-

Best in class, Duurzame doelstelling, Negatieve uitsluitingFair Capital Partners selecteert de beleggingen voor je portefeuille op basis van de duurzame criteria van de ASN Bank en het ASN Beleggingsuniversum dat daarop is gebaseerd.
Actief
Modelportefeuille
Groei Duurzaam beleggen is het uitgangspunt van Fair Capital Partners op basis van beleid ASN.
Aandelen, ObligatiesVolgens haar voorwaarden mag ASN eventueel ook beleggen in beleggingsfondsen.
JaASN heeft eigen duurzame beleggingsfondsen. Dit kunnen zij opnemen in uw portefeuille.
InsingerGilissen
Nee
De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Kosten Fair Capital Partners


Doorlopende kosten
Periodieke kostenNiet van toepassing
BeheerfeeU betaalt een jaarlijkse beheerfee (incl. btw) afhankelijk van uw inleg via een vaste staffel:

1,57% tot €1 miljoen
1,33% van €1 miljoen tot €2 miljoen
0,97% van €2 miljoen - €4. miljoen
0,73% van €4 miljoen tot €10 miljoen

Bij vermogen meer dan 10 miljoen worden de beheerkosten persoonlijk met u besproken

Minimale beheerfee is €3.630,- p/jr.
Performance fee
TransactiekostenBekijk in uw analyse
ServicefeeDe servicefee is 0,175% per jaar (btw-vrij) over het belegd vermogen.

Eenmalige kosten
Kosten opbouw portefeuilleBekijk in uw analyse
Kosten afbouw portefeuilleBekijk in uw analyse

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Fair Capital Partners rendement


De getoonde rendementen zijn het NETTO rendement per jaar en per profiel. Dit is het behaalde rendement na aftrek van alle kosten. Wanneer u rendementen tussen partijen vergelijkt houdt dan ook rekening met het risico.

De getoonde resultaten zijn netto na aftrek van de kosten en geven de gemiddelde performance weer vanaf het moment, (2010), dat het ASN universum als uitgangspunt is genomen voor het beleggingsbeleid van Fair Capital Partners.

ProfielZeer DefensiefDefensiefNeutraalOffensiefZeer Offensief
2022
-7,2%
-13,1%
-17,6%
-20,6%
-23,6%
2021
-0,8%
2,6%
7,7%
11,2%
14,3%
2020
0,4%
3,8%
9%
12,9%
16,8%
Inzicht in alle rendementen van Fair Capital Partners?Vraag een vergelijkingsrapport aan en ontvang een rendementsanalyse tot 12 jaar. Zo krijgt u een goed beeld van de prestaties in goede en slechte jaren.


Team Fair Capital Partners


Op deze pagina vindt u de beschrijving van het beleggingsteam van de partij. De beschrijving van het team wordt opgesteld door de aanbieder zelf. 
Dhr Jan Willem Nieuwenhuys
Vermogensbeheerder
Dhr Alexander Crommelin
Vermogensbeheerder
Dhr Jeroen Hartog
Accountmanager
Dhr Joos Grapperhaus
Vermogensbeheerder
Dhr Jonas Nieuwenhuys
Analist


Fair Capital Partners

Vergelijk met andere partijen
Analyse rendement & kosten
Hulp bij uw keuze of overstap

Contact Finner

Stephan Freelink
010-3070880
Plan afspraak
Stephan Freelink
eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement