EBI Capital Partners is opgericht in 2005 onder de naam De Vries Investment Services en heeft vestigingen in Alphen aan den Rijn en Hoofddorp. EBI Staat voor Evidence Based Investing. Dat betekent dat de beleggingsfilosofie is gebaseerd op onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek. EBI noemt dit vermogensbeheer met Nobelprijswinnaars aan je zijde.

De beleggingsmethodiek van EBI Capital Partners is gebaseerd op werk van de economen Eugene Fama en Kenneth French. Eugene Fama ontving in 2013 de Nobelprijs voor de Economie voor zijn baanbrekend onderzoek over de afgelopen veertig jaar. De aanbieder stelt dat in de afgelopen vijf decennia de wetenschap een enorme vlucht genomen in het doorgronden van de werking van de financiële markten en welke specifieke factoren uiteindelijk verantwoordelijk zijn voor het rendement van een belegger. En concludeert dat er simpelweg geen enkele methodiek bestaat die consistent beleggers de juiste voorspelling toont.

De beleggingsmethode die gehanteerd wordt houdt volgens EBI in dat 95% van het rendement verklaard word door enkele vooraf te definiëren factoren (zoals de asset allocatie en bijv. de factoren small caps en value aandelen).

U kunt beleggen bij EBI capital vanaf 100.000 euro.

Niet beoordeeldEBI Capital Partners is niet beoordeeld
Elke partij wordt gratis opgenomen in onze vergelijking. Wanneer een partij voldoende informatie beschikbaar stelt krijgt de partij een beoordeling. Wij beoordelen partijen op 72 punten. Zo controleren we bijvoorbeeld of alle vergunningen aanwezig zijn, beoordelen we de hoogte en voorwaarden van de kosten en controleren we de onafhankelijkheid van de vermogensbeheerder of beleggingsadviseur. Wij belonen partijen die volledig transparant zijn over hun kosten, rendement, risico en beleggingsbeleid.

 
EBI
Naam aanbieder
EBI Capital Partners
Type beheer
Individueel beheer
Onderdeel van
De Vries Investment Services B.V.
Minimum inlegbedrag
€ 100.000,-
Vestiging(en)
Alphen aan den Rijn, Rotterdam, Amsterdam en Hoofddorp
Jaar actief
2005
Onderscheidingen
-

Beoordeling
Geen gegevens beschikbaar
Organisatie
Kostenbeleid
Beleggingsbeleid
Risicobeleid

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Beleggingsbeleid EBI Capital Partners


De beleggingsmethode die door EBI Capital Partners wordt gehanteerd wordt Evidence Based Beleggen (ook wel wetenschappelijk indexbeleggen of factorbeleggen) genoemd. Wetenschappelijk onderzoek toont volgens hen aan dat 95% van het rendement verklaard word door enkele vooraf te definiëren factoren (zoals de asset allocatie en bijv. de factoren small caps en value aandelen en de factor winstgevendheid).

Evidence Based Beleggen is gebaseerd op werk van de economen Eugene Fama en Kenneth French. Eugene Fama ontving in 2013 de Nobelprijs voor de Economie voor zijn baanbrekend onderzoek over de afgelopen veertig jaar. De aanbieder stelt dat in de afgelopen vijf decennia de wetenschap een enorme vlucht heeft genomen in het doorgronden van de werking van de financiële markten en welke specifieke factoren uiteindelijk verantwoordelijk zijn voor het rendement van een belegger.

Op verzoek is een uitgebreide beschrijving van het beleggingsbeleid beschikbaar.

Geen
PassiefDe Vries Investment Services is één van de eerste beleggingsondernemingen in Nederland die gebruik maakte van passieve indexfondsen.
ModelportefeuilleDe Vries Investment Services maakt gebruik van modelportefeuilles die zo zijn ingericht dat hun klanten de grootste kans maken dat ze hun financiële doelstellingen ook werkelijk gaan halen. Academisch onderzoek toont volgens hun aan dat meer dan 95% van het rendement van een portefeuille wordt bepaald door de asset allocatie (verdeling aandelen en obligaties) en een aantal vooraf te definiëren risicofactoren. De rest (< 5%, o.a. markt-timing, stockpicking, sector- en regionale voorkeuren) valt in de categorie ruis en is voor de invulling van een efficiënte portefeuille kostbaar en volstrekt irrelevant.De portefeuille kent dan ook een spreiding van meer dan 10.000 verschillende bedrijven (samengebracht in fondsen) wat frequent (en kostbaar) handelen dan ook volstrekt overbodig maakt en het rendement van de klant uiteindelijk ten goede komt.
Groei
IndextrackersDe Vries Investment Services maakt gebruik van de institutionele asset-class fondsen van het fondsenhuis Dimensional en de indexfondsen van Vanguard.
Nee
Binck BankKlanten krijgen een eigen rekening bij Binck Professional Services die ze 24/7 online kunnen raadplegen.
JaDe medewerkers van De Vries Investment Services beleggen zelf in de Dimensional fondsen.
De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Kosten EBI Capital Partners


Doorlopende kosten
Periodieke kostenGeen
BeheerfeeU betaalt een jaarlijkse beheerfee (incl. btw) afhankelijk van uw inleg via een degressieve staffel:
0,73% tot € 1 miljoen met een minimum van €1210
0,61% over het meerdere tot € 1 miljoen
0,48% over het meerdere vanaf € 2,5 miljoen


Performance fee
TransactiekostenBekijk in uw analyse
ServicefeeDe All-In service fee van Binck bedraagt 0,10% (btw-vrij) op jaarbasis over het belegd vermogen met een maximum van €2.250,-. voor vermogens tot €4,5 miljoen. Boven de € 4,5 miljoen bedraagt de All-In service fee 0,05% per jaar.

Eenmalige kosten
Kosten opbouw portefeuilleBekijk in uw analyse
Kosten afbouw portefeuilleBekijk in uw analyse

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


EBI Capital Partners rendement


De rendementen zijn bruto voor aftrek van de transactiekosten, servicefee en adviesfee.

* De getoonde rendementen over 2022 zijn t/m 30 juni van dat jaar.

ProfielZeer defensief 10Defensief 30Gemiddeld 50Offensief 70Zeer offensief 100
2022*
-11,7%
-11%
-10,4%
-9,8%
-8,9%
2021
2,1%
7,5%
13,0%
18,7%
27,7%
2020
6,8%
5,1%
3,1%
1,0%
-2,6%
2019
8,5%
11,7%
14,8%
18,0%
22,7%
2018
-2,7%
-4,5%
-6,2%
-8,1%
-10,8%
2017
0,2%
2,4%
4,0%
5,7%
8,3%

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Team EBI Capital Partners


Op deze pagina vindt u de beschrijving van het beleggingsteam van de partij. De beschrijving van het team wordt opgesteld door de aanbieder zelf. 
Dhr. Frans Kroon
Beleggingsexpert
Dhr. Sjoerd Bal
Beleggingsexpert
Dhr. Herman Oeberius Kapteijn
Beleggingsexpert


EBI Capital Partners

Vergelijk met andere partijen
Analyse rendement & kosten
Hulp bij uw keuze of overstap

Contact Finner

Stephan Freelink
010-3070880
Plan afspraak
Stephan Freelink
eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement