EBI Capital is opgericht in 2005 onder de naam De Vries Investment Services en heeft vestigingen in Alphen aan den Rijn, Rotterdam, Amsterdam en Hoofddorp. EBI Staat voor Evidence Based Investing. Dat betekent dat de beleggingsfilosofie is gebaseerd op onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek. EBI noemt dit vermogensbeheer met Nobelprijswinnaars aan je zijde.

Een belangrijk kenmerk hiervan is dat markten en beurzen niet te voorspellen zijn. Het beleid binnen EBI Capital kenmerkt zich door het nauwkeurig volgen van rendementsbepalende risicofactoren tegen, naar eigen zeggen, zo laag mogelijke kosten. EBI blijft weg van ‘timing’ en de waan van de dag.

U kunt beleggen bij EBI Capital vanaf 100.000 euro.

BeoordeeldEBI Capital is gecontroleerd en opgenomen in onze vergelijker
Elke partij wordt gratis opgenomen in onze vergelijking. Wanneer een partij voldoende informatie beschikbaar stelt krijgt de partij een beoordeling. Wij beoordelen partijen op 72 punten. Zo controleren we bijvoorbeeld of alle vergunningen aanwezig zijn, beoordelen we de hoogte en voorwaarden van de kosten en controleren we de onafhankelijkheid van de vermogensbeheerder of beleggingsadviseur. Wij belonen partijen die volledig transparant zijn over hun kosten, rendement, risico en beleggingsbeleid.

 
EBI
Naam aanbieder
EBI Capital
Type beheer
Individueel beheer
Onderdeel van
EBI Capital Partners B.V.
Minimum inlegbedrag
€ 100.000,-
Vestiging(en)
Alphen aan den Rijn, Rotterdam, Amsterdam en Hoofddorp
Jaar actief
2005
Onderscheidingen
-

Beoordeling
Organisatie
Kostenbeleid
Beleggingsbeleid
Risicobeleid

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Beleggingsbeleid EBI Capital

Het beleggingsbeleid van EBI Capital is gebaseerd op de meest moderne wetenschappelijke inzichten.
Een belangrijk kenmerk is dat markten en beurzen niet te voorspellen zijn. Het beleid binnen EBI Capital kenmerkt zich door het nauwkeurig volgen van rendementsbepalende risicofactoren tegen zo laag mogelijke kosten. EBI blijft weg van ‘timing’ en de waan van de dag. Alle kennis en verwachtingen mogen verondersteld worden in de koers van een liquide/courant financieel product te zijn verwerkt.

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat naarmate de beleggingshorizon langer is de kans op een gemiddeld negatief rendement afneemt naar zelfs nihil. EBI Capital is overtuigd van de noodzaak van een goede, vooraf bepaalde verdeling van het te beleggen vermogen over de verschillende beleggingscategorieën (de zogenaamde strategische vermogensverdeling) en over verschillende regio’s binnen de modelportefeuilles en binnen het door de cliënt gekozen risicoprofiel.

Voor de invulling van de beleggingsdepots gebruikt EBI Capital indextrackers (ETF’s) en indexfondsen. Door te beleggen in deze producten wordt op een liquide, transparante manier met lage kosten een afgewogen belang opgebouwd in de wereldwijde beleggingscategorieën.

EBI Capital onderscheidt zich door zich bij beleggingskeuzes/inrichten van portefeuilles niet te laten leiden door beslissingen welke voortvloeien uit emotie of worden bepaald door de waan van de dag. Uit veel onderzoek blijkt dat keuzes gemaakt op basis van emotie niet/nauwelijks tot het optimale marktrendement leiden.

EBI Capital heeft een duidelijk omschreven strategie per beleggingscategorie waarbij een onderscheid wordt gemaakt tussen aandelen, obligaties en (optioneel) onroerend goed.

De beleggingscategorieën waarin EBI Capital voor haar cliënten belegt zijn:
1. Aandelen
2. Obligaties
3. Onroerend goed

Er wordt wereldwijd belegd. Onderliggend zijn cliënten in vele duizenden bedrijven in allerlei verschillende sectoren belegd.

Bij de selectie van de trackers c.q. indexfondsen worden de volgende criteria gehanteerd:
• EBI Capital belegt alleen in fysieke beleggingen, waarbij de aandelen daadwerkelijk zijn opgenomen.
• De belegging moet te allen tijde direct en makkelijk verhandelbaar zijn.
• De informatie (over risicobeheer, structuur, kosten) over de belegging moet makkelijk te vinden zijn, transparant en goed leesbaar zijn.
• Afwijking van het rendement van de belegging ten opzichte van de gevolgde index dient zo laag mogelijk te zijn.


Geen
ActiefHet beleid binnen EBI Capital kenmerkt zich door het nauwkeurig volgen van rendementsbepalende risicofactoren tegen zo laag mogelijke kosten (factorbeleggen). Hiermee wordt er afgeweken van reguliere indexen om een betere rendements-risico verhouding te behalen.
Modelportefeuille
Groei
IndextrackersEBI Capital maakt gebruik van de institutionele asset-class fondsen van het fondsenhuis Dimensional en de indexfondsen van Vanguard.
Nee
Saxo Bank
JaDe medewerkers van EBI Capital beleggen zelf in de Dimensional fondsen.
De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Kosten EBI Capital


Doorlopende kosten
Periodieke kostenGeen
BeheerfeeU betaalt een jaarlijkse beheerfee (incl. btw) afhankelijk van uw inleg via een degressieve staffel:
0,73% tot € 1 miljoen met een minimum van €1210 per jaar
0,61% over het meerdere tot € 2,5 miljoen
0,48% over het meerdere vanaf € 2,5 miljoen


Performance fee
TransactiekostenBekijk in uw analyse
ServicefeeDe All-In service fee van SaxoBank bedraagt 0,09% (btw-vrij) op jaarbasis over het belegd vermogen met een maximum van €2.250,-. voor vermogens tot €4,5 miljoen. Boven de € 4,5 miljoen bedraagt de All-In service fee 0,05% per jaar.

Eenmalige kosten
Kosten opbouw portefeuilleBekijk in uw analyse
Kosten afbouw portefeuilleBekijk in uw analyse

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


EBI Capital rendement


De rendementen zijn bruto voor aftrek van de transactiekosten, servicefee en adviesfee.

ProfielZeer defensief 10Defensief 30Gemiddeld 50Offensief 70Zeer offensief 100
2023
Bekijk in uw analyse
2022
Bekijk in uw analyse
2021
2,1%
7,5%
13,0%
18,7%
27,7%
Inzicht in alle rendementen van EBI Capital?Vraag een vergelijkingsrapport aan en ontvang een rendementsanalyse tot 12 jaar. Zo krijgt u een goed beeld van de prestaties in goede en slechte jaren.


Team EBI Capital


Op deze pagina vindt u de beschrijving van het beleggingsteam van de partij. De beschrijving van het team wordt opgesteld door de aanbieder zelf. 
Dhr. Paul Lagerweij
Medewerker Back-office
Dhr. Sjoerd Bal
Beleggingsexpert
Dhr. Herman Oeberius Kapteijn
Beleggingsexpert
Lodewijk Lamaison van den Berg
Managing Partner
Niek Padt
Managing Partner
Jan De Vries
Founding Partner
Mischa Hart Nibbrig
Medewerker Back-office


eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement