DIMA Vermogensbeheer B.V. is gevestigd in Oisterwijk en is in 2007 opgericht door Dirk Bakkeren en Martien Verkoeijen. DIMA Vermogensbeheer biedt onafhankelijk vermogensbeheer en -advies voor particuliere beleggers, DirecteurGrootAandeelhouders (DGA's), familievermogens, stichtingen en verenigingen.

DIMA staat voor: Duurzame betrokkenheid, Integere bedrijfsvoering, Maatwerk en Aandacht voor persoonlijke wensen en omstandigheden. De vermogensbeheerder heeft verstand van aandelen(fondsen), aandelen (index)trackers, onroerend goedfondsen, obligaties, obligatiefondsen, obligatie (index)trackers, garantiecertificaten, liquiditeiten/deposito's en alternatieve beleggingen. DIMA claimt geen kennis op het gebied van onroerend goed.

Vermogensbeheer en beleggingsadvies worden aangeboden door DIMA Vermogensbeheer is mogelijk vanaf € 500.000,- en aan vermogens van geringere omvang met doelgroep potentieel.

BeoordeeldDIMA Vermogensbeheer is gecontroleerd en opgenomen in onze vergelijker
Elke partij wordt gratis opgenomen in onze vergelijking. Wanneer een partij voldoende informatie beschikbaar stelt krijgt de partij een beoordeling. Wij beoordelen partijen op 72 punten. Zo controleren we bijvoorbeeld of alle vergunningen aanwezig zijn, beoordelen we de hoogte en voorwaarden van de kosten en controleren we de onafhankelijkheid van de vermogensbeheerder of beleggingsadviseur. Wij belonen partijen die volledig transparant zijn over hun kosten, rendement, risico en beleggingsbeleid.

 
DIMA
Naam aanbieder
DIMA Vermogensbeheer
Type beheer
Individueel beheer
Onderdeel van
Dima Vermogensbeheer B.V.
Minimum inlegbedrag
€ 500.000,-
Vestiging(en)
Oisterwijk
Jaar actief
2007
Onderscheidingen
-

Beoordeling
Organisatie
Kostenbeleid
Beleggingsbeleid
Risicobeleid

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Beleggingsbeleid DIMA Vermogensbeheer


De specialisatie van Dima vermogensbeheer ligt bij het beheer van beursgenoteerde liquide aandelen en obligaties. Op het gebied van estate planning, fiscaliteit of vermogensstructurering heeft Dima minder kennis.

Wanneer u bij Dima een beleggingsportefeuille gaat samenstellen, wordt eerst nauwkeurig uw situatie vastgelegd. Een aantal punten hierbij is: uw doel, vermogen, horizon, streefrendement en risicohouding.

1. Op welke beleggingsovertuigingen baseert DIMA haar dienstverlening?

De dienstverlening van DIMA omvat een integrale portefeuille-benadering. Bij Vermogensbeheer betekent dit dat DIMA naast de strategische en tactische asset allocatie ook de portefeuille-invulling voor zijn rekening neemt. Bij Vermogensbegeleiding staan vooral de strategische asset allocatie en de manager selectie centraal. DIMA onderscheidt zakelijke waarden (met name aandelen) en vastrentende waarden (met name obligaties). DIMA heeft als uitgangspunt dat een belegger in zakelijke waarden een hoog risico accepteert en dat een belegger in vastrentende waarden een laag risico accepteert. In de deelportefeuille zakelijke waarden hanteert DIMA een dynamische asset allocatie. Staan alle lichten voor deze categorie volgens DIMA op rood dan hebben zij de mogelijkheid om volledig uit te stappen om het risico te reduceren. Beide deelportefeuilles worden door DIMA bij voorkeur ingevuld met individuele beursgenoteerde titels waarbij zij zorg dragen voor voldoende risicospreiding.

2. Welke beleggingsstrategie of beleggingsstijl hanteert DIMA?

De beleggingsstrategie van DIMA is fundamenteel gedreven. Op basis van een vijftal criteria wordt op maandbasis bepaald welke tactische asset allocatie leidt tot een optimale integrale portefeuillesamenstelling. Bij de invulling van de deelportefeuilles hanteerd DIMA een zogenaamde convictiestijl. De portefeuille zakelijke waarden bestaat uit 20 titels, vooral grote internationale namen die elk voor 5% in de portefeuille worden opgenomen. De portefeuille vastrentende waarden bestaat uit tenminste
10 titels. Het fundament hiervan is belegd in staatsleningen en in de euro. DIMA maakt dus in alle fasen van het beleggingsproces actieve keuzes. DIMA geeft aan er kort op te zitten indien de markt erom vraagt, maar heeft vooral
oog voor de lange termijn.

3. In welke beleggingscategorieën, sectoren, regio’s en (soort) financiële instrumenten wordt belegd door DIMA?

DIMA hecht veel waarde aan onafhankelijkheid. DIMA voert derhalve geen eigen producten of beleggingsfondsen. Zoals hierboven aangegeven belegd DIMA bij voorkeur uitsluitend in individuele beursgenoteerde aandelen en obligaties. Als het op onderdelen waarde toevoegt belegd DIMA in indexbeleggingen, beleggingsfondsen of gestructureerde producten. DIMA heeft een internationale aanpak waarbij regiospreiding, en daarmee de spreiding over verschillende valuta’s, een wezenlijk onderdeel is van het beleggingsbeleid. Bij de deelportefeuille zakelijke waarden is er ook oog voor het spreiden van de risico’s over verschillende sectoren.

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Kosten DIMA Vermogensbeheer


Doorlopende kosten
Periodieke kostenGeen
BeheerfeeU betaalt een jaarlijkse beheerfee van 0.97% (incl. btw).
Performance fee
TransactiekostenBekijk in uw analyse
ServicefeeService fee via Saxo Bank van maximaal 0,09% per jaar.

Eenmalige kosten
Kosten opbouw portefeuilleBekijk in uw analyse
Kosten afbouw portefeuilleBekijk in uw analyse

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


DIMA Vermogensbeheer rendement


Er zijn (op dit moment) geen rendementen bekend. DIMA Vermogensbeheer wil of kan deze niet inzichtelijk maken.

Team DIMA Vermogensbeheer


DIMA Vermogensbeheer biedt (nog) geen inzage in het beleggingsteam.

DIMA Vermogensbeheer

Vergelijk met andere partijen
Analyse rendement & kosten
Hulp bij uw keuze of overstap

Contact Finner

Stephan Freelink
010-3070880
Plan afspraak
Stephan Freelink
eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement