Care IS Vermogensbeheer is in 2010 opgericht te Volendam door Henk Molenaar en Laurens Leek. Hun overtuiging is dat vermogensbeheer beter en goedkoper kan en moet. Hun visie op beleggen is dat vermogen op de lange termijn alleen kan groeien als het behoud van het vermogen de basis vormt. Daarom stelt Care IS vermogensbehoud boven vermogensgroei.

De beleggingsportefeuille van Care IS bestaat uit breed gespreide index trackers in verschillende beleggingscategorieën zoals aandelen, obligaties en vastgoed. Vooraf inventariseert Care IS de financiële situatie, wensen en doelstellingen. Vervolgens wordt met behulp van 2.000 beleggingssimulaties inzicht gegeven in de verschillende positieve en negatieve rendementsscenario’s. Op basis hiervan stelt de vermogensbeheerder het geschikte risicoprofiel vast. Care IS richt zich volledig op vermogensbeheer. Beleggen bij Care IS is mogelijk vanaf € 250.000,-.


                                    

 


BeoordeeldCare IS is gecontroleerd en opgenomen in onze vergelijker
Elke partij wordt gratis opgenomen in onze vergelijking. Wanneer een partij voldoende informatie beschikbaar stelt krijgt de partij een beoordeling. Wij beoordelen partijen op 72 punten. Zo controleren we bijvoorbeeld of alle vergunningen aanwezig zijn, beoordelen we de hoogte en voorwaarden van de kosten en controleren we de onafhankelijkheid van de vermogensbeheerder of beleggingsadviseur. Wij belonen partijen die volledig transparant zijn over hun kosten, rendement, risico en beleggingsbeleid.

Care
Naam aanbieder
Care IS
Type beheer
Individueel beheer
Onderdeel van
CARE Investment Services B.V.
Minimum inlegbedrag
€ 100.000,-
Vestiging(en)
Volendam
Jaar actief
2010
Onderscheidingen
WINNAAR Gouden stier 'Beste vermogensbeheerder van Nederland' 2015 en 2016. IEX Beste Keuze (2023, 2022, 2021 en 2020). Nominatie CashCow Award (2021, 2019, 2017). FD Gazelle in 2017.

Beoordeling
Organisatie
Kostenbeleid
Beleggingsbeleid
Risicobeleid

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Beleggingsbeleid Care IS


Care IS vermogensbeheer heeft een eigen beleggingsstrategie ontwikkeld: Actief Indexbeleggen.

Breed gespreide basis:
In de basis wordt het vermogen breed gespreid belegd in indexfondsen en ETF’s. Uit een selectie van ruim 5.000 verschillende indexfondsen en ETF’s stelt Care IS een optimale portefeuille samen bestaande uit 10 tot 15 fondsen en ETF’s.

Om tot deze selectie te komen vergelijkt Care alle beleggingen op onder andere Rendement, Risico, Kosten, Voorwaarden, Beleggingsbeleid, Omvang, Verhandelbaarheid, Spreiding, Beursnotering, Dividend, Rente, Waardering, Sectorverdeling, Regioverdeling en Factorexposure.

Actief bijsturen:
Met een actieve blik worden de beleggingen doorlopend afgestemd en bijgestuurd. Zo wordt geprobeerd het risico op koersdalingen zo klein mogelijk te houden. Hiervoor kijkt Care IS naar specifieke risico’s en marktscenario’s.

Voorbeelden hiervan zijn rentestijgingen of – dalingen, afnemende economische groei en risico’s voor specifieke landen of sectoren. Op basis van bepaalde verwachtingen kan de portefeuille worden aangepast. Dat gebeurt altijd na goedkeuring van de beleggingscommissie. In de beleggingscommissie zitten alle bestuurders en portefeuillebeheerders van Care IS.

Factorbeleggingen:
Care IS past factorbeleggen toe binnen de beleggingsportefeuille.
Factoren zijn wetenschappelijk aangetoonde kenmerken van aandelen die op lange termijn een hoger rendement op leveren of het risico verlagen. Bij het samenstellen van de beleggingsportefeuille beleggen zij net wat extra in aandelen met de volgende factoren:

• Minimum Volatility: Aandelen die minder in koers schommelen.
• Quality: Aandelen met kwaliteitskenmerken zoals hoge marges, goede concurrentiepositie, lage schulden etc.
• Momentum: Aandelen die in een positief momentum zitten.
• Value: Aandelen die ondergewaardeerd zijn.

Duurzaam:
Alle indexfondsen en ETF’s waarin Care IS belegt voldoen aan de ESG kenmerken. Dat wil zeggen dat deze beleggingen rekening houden met duurzaamheidscriteria. De beleggingsportefeuille voldoet daarmee aan artikel 8 van de EU-verordening inzake informatieverschaffing over duurzaamheid in de financiële dienstensector (SFDR).

Zekerheden:
Care IS belegt uitsluitend in dagelijks verhandelbare producten. Dat betekent dat bijstorten, opnemen of opzeggingen dagelijks mogelijk is. Daarnaast zijn alle beleggingen fysiek aanwezig. Dat wil zeggen dat alle klanten ook daadwerkelijk eigenaar zijn van alle beleggingen. De beleggingen staan bovendien op een beleggingsrekening op eigen naam van de klant. Care IS kan hier in geval van een faillissement dan ook nooit aanspraak op maken. Care IS heeft een vergunning van de AFM en staat onder toezicht van De Nederlandsche Bank.

Best in class, Negatieve uitsluitingOp basis van duurzaamheidsbeleid 2021
ActiefActief met passieve indexproducten
Modelportefeuille
Groei
Beleggingsfondsen, IndextrackersETF's & Indexfondsen
Nee
Saxo Bank
Ja
De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Kosten Care IS


Doorlopende kosten
Periodieke kostenGeen
BeheerfeeU betaalt een jaarlijkse beheerfee (incl. btw) afhankelijk van uw inleg via een degressieve staffel:
0,97% tot € 1 miljoen
0,73% over het meerdere tot € 2,5 miljoen
0,48% over het meerdere vanaf € 2.5 miljoen
Performance fee
TransactiekostenBekijk in uw analyse
ServicefeeDe Service Fee (all-in) is degressief en afhankelijk van uw inleg bedrag (BTW-vrij):

Tot € 100.000,- ; 0,15%
Meerdere tot € 250.000,- ; 0,125%
Meerdere tot € 1.000.000,- ; 0,10%
Meer dan €1.000.000,- ; 0,075%

Eenmalige kosten
Kosten opbouw portefeuilleBekijk in uw analyse
Kosten afbouw portefeuilleBekijk in uw analyse

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Care IS rendement


De getoonde rendementen zijn het NETTO rendement per jaar en per profiel. Dit is het behaalde rendement na aftrek van alle kosten. Wanneer u rendementen tussen partijen vergelijkt houdt dan ook rekening met het risico.

Gemiddelde gerealiseerde nettorendement van bestaande klanten. Voor de berekening wordt per maand het rendement van alle klanten binnen de vijf risicoprofielen berekend. Daarvan wordt vervolgens het gemiddelde berekend. Voor de zuiverheid worden klanten uitgesloten die van risicoprofiel zijn gewijzigd of een storting of onttrekking hebben gedaan gedurende de betreffende maand. De getoonde rendementen zijn na aftrek van alle kosten en worden berekend als Time Weighted Returns.

* De getoonde rendementen over 2023 zijn t/m 30 september van dat jaar.

ProfielProfiel BProfiel CProfiel DProfiel EProfiel F
2023*
1,1%
3,1%
5,1%
7,1%
9,1%
2022
-15,9%
-15,3%
-14,8%
-14,2%
-13,6%
2021
-1,7%
3,7%
9,6%
15,4%
21,3%
2020
1,6%
1,3%
0,8%
0,4%
-0,3%
Inzicht in alle rendementen van Care IS ?Vraag een vergelijkingsrapport aan en ontvang een rendementsanalyse tot 12 jaar. Zo krijgt u een goed beeld van de prestaties in goede en slechte jaren.


Team Care IS


Op deze pagina vindt u de beschrijving van het beleggingsteam van de partij. De beschrijving van het team wordt opgesteld door de aanbieder zelf. 
Laurens Leek
Bestuurder
Laurens is bestuurder en medeoprichter van Care IS. Laurens is binnen Care IS verantwoordelijk voor de operationele uitvoering, financiële zaken, risk en compliance. Laurens is zijn carrière begonnen bij GE Artesia Bank. Daarna heeft hij als zelfstandig consultant diverse jaren verschillende banken en verzekeraars geadviseerd over de beleggingen voor klanten.
Henk Molenaar
Bestuurder
Henk is bestuurder en medeoprichter van Care IS. Henk is ruim 30 jaar actief in de financiële sector. Hij is bestuurder geweest van verschillende financiële instellingen en private banks. Daarnaast vervult Henk een rol in verschillende raden van commissarissen.
Nicole Tol
Compliance Officer
Nicole werkt sinds de oprichting bij Care IS en vervult de rol van Compliance Officer. Nicole zorgt er samen met het bestuur voor dat Care IS voldoet aan alle wet- en regelgeving. Daarnaast ziet zij er op toe dat gewerkt wordt volgens de opgestelde regels, normen en processen. Bovendien bewaakt zij de integriteit binnen de organisatie.
Jaap Steur CFA
Portfoliomanager
Jaap werkt sinds de oprichting als portfoliomanager bij Care IS. Jaap heeft ruim 10 jaar beleggingservaring en is hiervoor werkzaam geweest bij Kas Bank als performance- en risico-analist voor pensioenfondsen en verzekeraars. In 2017 heeft Jaap de opleiding tot Chartered Financial Analyst (CFA) afgerond.
Laurens Sombroek
Portfoliomanager
Laurens werkt sinds de oprichting bij Care IS en vervult de rol van portfoliomanager. Laurens heeft ruim 10 jaar beleggingservaring en heeft de opleidingen Effectenspecialist, Effectenhandelaar, Beleggingsadviseur en Integriteitsspecialist afgerond.
Ronald Schut
Beleggingsadviseur
Ronald werkt sinds 2018 als beleggingsadviseur bij Care IS en is verantwoordelijk voor het begeleiden van nieuwe klanten en een aanspreekpunt voor bestaande klanten. Daarvoor is Ronald in verschillende functies werkzaam geweest voor Rabobank.
Gudy Zwarthoed
Beleggingsadviseur
Gudy werkt sinds de oprichting als beleggingsadviseur bij Care IS. Gudy is het vaste aanspreekpunt voor klanten van Care IS en helpt klanten bij uiteenlopende financiële vraagstukken. Voorheen werkte Gudy als Senior adviseur/Personal Banker voor ING Bank.
Jan Wind
Beleggingsadviseur
Jan werkt sinds 2018 bij Care IS als beleggingsadviseur. Hij onderhoudt persoonlijk contact met klanten. Jan werkte hiervoor vanaf 1993 in verschillende functies bij ING en heeft ruim 25 jaar ervaring in de financiële dienstverlening.
Aaron Lacunes
Beleggingsadviseur
Aaron werkt sinds 2020 bij Care IS als beleggingsadviseur. Hij begeleidt nieuwe klanten en helpt mensen met het maken van de financiële keuzes. Verder is Aaron aanspreekpunt voor bestaande klanten van Care IS.
Nick Bond
Portfoliomanager
Nick werkt sinds de oprichting bij Care IS en vervult de rol van Backoffice Medewerker. Nick is verantwoordelijk voor klantdossiers, overeenkomsten en klantcontact. Nick werkte voorheen als adviseur beleggingsadministratie pensioenfondsen bij Kas Bank.
Sanne Kwakman
Medewerker Backoffice
Sanne werkt sinds 2019 bij Care IS en is verantwoordelijk voor de marketing. Zij is onder andere verantwoordelijk voor klantcommunicatie en digitale media. Daarnaast ondersteunt zij het Backofficeteam.
Chris Klein
Beleggingsadviseur
Chris werkt sinds 2021 bij Care IS. Als medewerker van het klantcontactteam is hij aanspreekpunt voor nieuwe en bestaande klanten. Daarnaast is Chris bezig met de opleiding Chartered Financial Analyst (CFA).


Care IS

Vergelijk met andere partijen
Analyse rendement & kosten
Hulp bij uw keuze of overstap

Contact Finner

Stephan Freelink
010-3070880
Plan afspraak
Stephan Freelink
eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement