Capitalatwork vermogensbeheer

CapitalatWork Foyer Group is een Europese discretionaire vermogensbeheerder voor particuliere en professionele cliënten die sinds 1990 bestaat. CapitalatWork heeft vestigingen in België, Luxemburg en Nederland en is voor haar cliënten de gesprekspartner voor actief beheer, structurering en overdracht van het vermogen. CapitalatWork beheert ca. € 8 miljard met een professioneel team van 120 specialisten (relatiebeheerders, vermogensbeheerders, onafhankelijke analisten en adviseurs vermogensstructurering).

BeoordeeldCapitalatWork is gecontroleerd en opgenomen in onze vergelijker
Elke partij wordt gratis opgenomen in onze vergelijking. Wanneer een partij voldoende informatie beschikbaar stelt krijgt de partij een beoordeling. Wij beoordelen partijen op 72 punten. Zo controleren we bijvoorbeeld of alle vergunningen aanwezig zijn, beoordelen we de hoogte en voorwaarden van de kosten en controleren we de onafhankelijkheid van de vermogensbeheerder of beleggingsadviseur. Wij belonen partijen die volledig transparant zijn over hun kosten, rendement, risico en beleggingsbeleid.

 
CapitalatWork
Naam aanbieder
CapitalatWork
Type beheer
Individueel beheer
Onderdeel van
CapitalatWork Foyer Group N.V.
Minimum inlegbedrag
€ 500.000,-
Vestiging(en)
Breda, Antwerpen, Brussel, Gent, Kortrijk, Luxemburg
Jaar actief
1990
Onderscheidingen
Het CapitalatWork Short Duration Fonds heeft in 2019 twee Lipper Awards gewonnen. Voor de uitreiking van de Lipper Fund Awards worden prestaties van fondsen vergeleken over een periode van 3, 5 of 10 jaar.

Beoordeling
Organisatie
Kostenbeleid
Beleggingsbeleid
Risicobeleid

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Beleggingsbeleid CapitalatWork


De beleggingsfilosofie van CapitalatWork is voortdurend gericht op bescherming en groei van het vermogen door het nastreven van bovengemiddelde rendementen met lager dan gemiddelde risico's. Hiertoe wordt belegd in waarde ("value investing"): ondernemingen en overheden van uitstekende kwaliteit. Op basis van een eigen, in-house analyse worden superieure ondernemingen geselecteerd met een sterke kasstroom en gezonde balansverhoudingen. Naar keuze kan er worden belegd in fondsen die door CapitalatWork worden beheerd of direct in individuele aandelen.

CapitalatWork investeert louter in beursgenoteerde en liquide obligaties, aandelen en cash. Zij zullen de portefeuille geheel in dagelijks verhandelbare titels beleggen. Alleen beleggingen met een kasstroom komen in aanmerking. CapitalatWork vermijdt grondstoffen, hedgefondsen of gestructureerde producten.

CapitalatWork investeert volgens eigen zeggen zoals een ondernemer dat doet:
-De nadruk ligt op het identificeren van kwalitatief hoogwaardige bedrijven met solide kasstroom tegen een aantrekkelijke koers.
-Een goed bedrijf is nog geen goede belegging. Zij zoeken naar waarde in een bedrijf ('value investing').

-Het analyseren van de balans van een bedrijf en de (her-)financiering van schulden is minstens even belangrijk als het analyseren van groeipotentieel en toekomstverwachtingen.

-Dit geldt volgens CapitalatWork zowel voor de aandelen als voor de obligaties van een beursonderneming alsook voor de obligaties van landen.

Op aanvraag is een uitgebreide beschrijving beschikbaar over het beleggingsbeleid.Best in class, Negatieve uitsluitingCapitalatWork belegt met haar ESG beleid alleen in de top 40% bedrijven van een sector.
Actief
Modelportefeuille
Groei
Aandelen, Beleggingsfondsen, ObligatiesCapitalatWork selecteert beursgenoteerde aandelen en obligaties op basis van eigen, in-house analyse. De kwaliteit van de kasstroom en balansverhoudingen van de onderneming vormen de belangrijkste criteria om te komen tot een goed gespreide portefeuille over regio´s, sectoren en thema´s.Op basis van dezelfde filosofie kan er bij CapitalatWork worden belegd in (een combinatie van) eigen beleggingsfondsen. CapitalatWork biedt geen fondsen van derden aan.
JaVanaf €500.000,- kan rechtstreeks in effecten worden belegd. Onder dit bedrag wordt belegd in CapitalatWork beleggingsfondsen. CapitalatWork heeft geen fondsen van derden.
InsingerGilissen, KBC
Ja
De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Kosten CapitalatWork


Doorlopende kosten
Periodieke kostenOnbekend
BeheerfeeVoor de directe lijnen portefeuille bedraagt de beheerfee afhankelijk van het risicoprofiel per jaar incl. btw:
Zeer defensief 0,73%
Behoudend 0,73%
Gebalanceerd 0,97%
Groei 0,97%
Dynamisch 1,21%

Belegt u via de fondsenportefeuille dan betaalt u géén afzonderlijke beheerfee. De beheerfee is dan verwerkt in de fondskosten en de koers van de fondsen. Over het gedeelte belegt in huisfondsen betaalt u geen beheerfee.
Performance fee
TransactiekostenBekijk in uw analyse
ServicefeeVia depotbank InsingerGilissen

Eenmalige kosten
Kosten opbouw portefeuilleBekijk in uw analyse
Kosten afbouw portefeuilleBekijk in uw analyse

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


CapitalatWork rendement


Rendementen zijn netto (na kosten) en op basis van onze modelportefeuille die bestaat uit CapitalatWork beleggingsfondsen. Uw individuele rendement kan hier in geringe mate van afwijken.

Rendementen zijn netto (na kosten) en op basis van de modelportefeuille die bestaat uit CapitalatWork beleggingsfondsen. Uw individuele rendement kan hier in geringe mate van afwijken.

ProfielZeer defensiefBehoudendGebalanceerdGroeiDynamisch
2022
-7%
-7%
-8%
-9,2%
-11,2%
2021
2,4%
7,2%
13%
18,3%
21,8%
2020
2,8%
3,3%
4,5%
5,4%
4,2%
Inzicht in alle rendementen van CapitalatWork?Vraag een vergelijkingsrapport aan en ontvang een rendementsanalyse tot 12 jaar. Zo krijgt u een goed beeld van de prestaties in goede en slechte jaren.


Team CapitalatWork


Op deze pagina vindt u de beschrijving van het beleggingsteam van de partij. De beschrijving van het team wordt opgesteld door de aanbieder zelf. 
drs. Maurits Berendschot FFP
vermogensbeheerder
Als lid van het investment committee medeverantwoordelijk voor beleggingsbeleid van CapitalatWork en het beheer van alle portefeuilles in Nederland.
Herman Coppens
Compliance Officer
Compliancer van CapitalatWork Group (België, Nederland en Luxemburg)
Erwin Deseyn
Chief Investment Officer
Chief Investment Officer (CIO) van CapitalatWork Group


CapitalatWork

Vergelijk met andere partijen
Analyse rendement & kosten
Hulp bij uw keuze of overstap

Contact Finner

Stephan Freelink
010-3070880
Plan afspraak
Stephan Freelink
eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement