BrightPensioen werd opgericht in 2015. BrightPensioen gebruikt een ander verdienmodel dan het gebruikelijke waarbij verdiend wordt aan het vermogen van de klant. Bij BrightPensioen betaal je een lidmaatschap dat losstaat van je vermogen. En als klant ben je aandeelhouder, waardoor je meedeelt in de winst van BrightPensioen.

Bright is begonnen met pensioen, omdat een groeiende groep mensen geen pensioen opbouwt. Inmiddels is Bright er voor iedereen die vermogen wil opbouwen op een eerlijke en duurzame manier. Voor mensen die geen ingewikkelde beleggingskeuzes willen maken. Voor mensen die geen hoog risico willen lopen, maar wel meer rendement willen dan sparen oplevert.

BeoordeeldBright is gecontroleerd en opgenomen in onze vergelijker
Elke partij wordt gratis opgenomen in onze vergelijking. Wanneer een partij voldoende informatie beschikbaar stelt krijgt de partij een beoordeling. Wij beoordelen partijen op 72 punten. Zo controleren we bijvoorbeeld of alle vergunningen aanwezig zijn, beoordelen we de hoogte en voorwaarden van de kosten en controleren we de onafhankelijkheid van de vermogensbeheerder of beleggingsadviseur. Wij belonen partijen die volledig transparant zijn over hun kosten, rendement, risico en beleggingsbeleid.

 
Bright
Naam aanbieder
Bright
Type beheer
Online beheer
Onderdeel van
Bright Pensions N.V.
Minimum inlegbedrag
€ 1,-
Vestiging(en)
Amsterdam
Jaar actief
2015
Onderscheidingen
-

Beoordeling
Organisatie
Kostenbeleid
Beleggingsbeleid
Risicobeleid

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Beleggingsbeleid Bright


Breed gespreid, gebalanceerd en tegen kostprijs.

Breed gespreid
Omdat de toekomst niet te voorspellen is spreidt Bright het vermogen over veel verschillende beleggingen. Daardoor ontstaan er vanuit verschillende hoeken rendementskansen. Tegelijkertijd voorkomt breed spreiden een grote negatieve impact wanneer bepaalde beleggingen het niet goed doen.

Wanneer verschillende beleggingscategorieën tegengestelde bewegingen laten zien, ontstaat er een grotere kans op communicerende vaten. Dit verkleint de kans op hevige schommelingen – ook wel volatiliteit genoemd – waardoor het vermogen stabieler groeit. Stabiliteit is belangrijk omdat negatieve rendementen zwaarder wegen dan positieve.

Ze spreiden de beleggingen allereerst tussen risicomijdende en risicovolle beleggingen. Risicomijdende beleggingen zijn obligaties en risicovolle beleggingen zijn (hoofdzakelijk) aandelen. Binnen elk van deze beide categorieën spreiden we over verschillende beleggingsmarkten. Zo spreiden ze binnen de categorie risicomijdende beleggingen over staats- en bedrijfsobligaties en zogeheten greenbonds.

Tenslotte zorgt Bright voor een zeer brede spreiding door in zogenaamde ETF’s, Exchange Traded Funds te beleggen. Dit wordt ook wel indexbeleggen genoemd. Hierdoor kun je breed gespreid en tegen lage kosten beleggen. Door op deze manier te beleggen wordt er een marktconform rendement bereikt. Over deze manier van beleggen zegt de AFM: “Passieve beleggingsfondsen, zoals indextrackers, doen het veelal minimaal even goed en vaak beter dan actief gemanagede fondsen.”

Gebalanceerd
Bij beleggen is er een directe relatie tussen risico en rendement. Beleggingen waarvan een hoger rendement wordt verwacht, brengen een hoger risico met zich mee. BrightPensioen kiest ervoor niet risicovoller dan volgens een neutraal risicoprofiel te gaan beleggen en dit risico richting pensioendatum af te bouwen naar een defensief risicoprofiel.

Ze zorgen ervoor dat de verhouding tussen risicovolle en risicomijdende beleggingen gelijk blijft door middel van herbalanceren. Hierdoor wordt een stabielere vermogensgroei bereikt, het risico beperkt en dit kan resulteren in tot wel één procent extra rendement. Herbalanceren maakt het mogelijk met een neutraal risicoprofiel een vergelijkbaar of zelfs beter resultaat te halen met een offensief profiel. Lees hier meer over herbalanceren.

Tegen kostprijs
Het laag houden van deze beleggingskosten is een belangrijk aspect binnen het beleggingsbeleid. Dat doen ze allereerst door te beleggen in de hierboven genoemde ETF’s. Dit brengt minder kosten met zich mee dan beleggen in individuele aandelen.

Daarnaast houden ze het aantal transacties zo laag mogelijk. Dat doen we door niet vaker dan één keer per maand te handelen. Bij het maandelijks aankopen van de beleggingen wordt de van tevoren bepaalde verhouding (zoals 60% risicovol en 40% risicomijdend) steeds opnieuw benaderd. Op deze manier herbalanceren we zonder extra kosten te hoeven maken.

Duurzaam
Al sinds de jaren zeventig van de vorige eeuw wordt wetenschappelijk onderzoek gedaan naar duurzaam beleggen. Een meta-analyse (een studie van studies) over meer dan 2000 studies op het gebied van duurzaam beleggen concludeerde dat de meerderheid van die onderzoeken stelt dat duurzaamheid gunstig uitpakt. Een minderheid van de onderzoeken gaf een negatief resultaat. Oftewel: duurzaam beleggen levert eerder méér op dan minder.

Best in class, Negatieve uitsluiting, Specialiteit
Passief
Modelportefeuille
Duurzaam, Groei
Indextrackers
Nee
Caceis
Onbekend
De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Kosten Bright


Doorlopende kosten
Periodieke kosten-
BeheerfeeU betaalt €210 lidmaatschap per jaar. Als uw vermogen onder de €5.000 is betaalt u het eerste jaar geen lidmaatschapkosten van 210 euro
Performance fee
TransactiekostenBekijk in uw analyse
Servicefee-

Eenmalige kosten
Kosten opbouw portefeuilleBekijk in uw analyse
Kosten afbouw portefeuilleBekijk in uw analyse

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Bright rendement


De getoonde rendementen zijn het NETTO rendement per jaar en per profiel. Dit is het behaalde rendement na aftrek van alle kosten. Wanneer u rendementen tussen partijen vergelijkt houdt dan ook rekening met het risico.

De getoonde rendementen zijn netto na aftrek van de lidmaatschapskosten en op basis van een éénmalige inleg van 25.000 euro. Afhankelijk van uw inleg kan uw rendement afwijken.

ProfielBright Duurzaam DefensiefBright Duurzaam Neutraal
2020
3,1%
4,6%
2019
10,3%
16,7%
2018
-2,7%
-4,0%
2017
0,8%
2,7%

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Team Bright


Op deze pagina vindt u de beschrijving van het beleggingsteam van de partij. De beschrijving van het team wordt opgesteld door de aanbieder zelf. 
Mw. Karin Jakobsen MSc
Oprichter / Directeur
Mw. Annemieke Beijerinck Drs
Medeoprichter
Dhr Sjaak Zonneveld
Commercieel Directeur
Dhr Peter Verhaar
Bestuursvoorzitter


Bright

Vergelijk met andere partijen
Analyse rendement & kosten
Hulp bij uw keuze of overstap

Contact Finner

Bart Spronk
010-3070880
Plan afspraak
eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement