BeSmart Vermogensbeheer is in 2015 opgericht vanuit de overtuiging dat vermogensbeheer beter, goedkoper en klantgerichter moet worden. BeSmart biedt haar dienstverlening aan voor beleggers vanaf € 100.000,- en belegt voor 100% in ETF’s.

Niet beoordeeldBesmart is niet beoordeeld
Elke partij wordt gratis opgenomen in onze vergelijking. Wanneer een partij voldoende informatie beschikbaar stelt krijgt de partij een beoordeling. Wij beoordelen partijen op 72 punten. Zo controleren we bijvoorbeeld of alle vergunningen aanwezig zijn, beoordelen we de hoogte en voorwaarden van de kosten en controleren we de onafhankelijkheid van de vermogensbeheerder of beleggingsadviseur. Wij belonen partijen die volledig transparant zijn over hun kosten, rendement, risico en beleggingsbeleid.

 
Besmart
Naam aanbieder
Besmart
Type beheer
Individueel beheer
Onderdeel van
BeSmart B.V.
Minimum inlegbedrag
€ 100.000,-
Vestiging(en)
Amsterdam
Jaar actief
2015
Onderscheidingen
-

Beoordeling
Geen gegevens beschikbaar
Organisatie-
Kostenbeleid-
Beleggingsbeleid-
Risicobeleid-

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Beleggingsbeleid Besmart


Het beleggingsbeleid is gebaseerd op meerdere (Nobelprijs winnende) wetenschappelijke onderzoeken naar de meest optimale effectenportefeuille met de beste risico-rendement verhouding. BeSmart is er van overtuigd dat de markt niet te voorspellen is en dat de beste beleggingsresultaten worden behaald door te beleggen in een wereldwijd gespreide effectenportefeuille.

BeSmart werkt op basis van de zo geheten ‘top down’ methode waarbij zij eerst de persoonlijke wensen, eisen en doelstelling van de klant in kaart brengen. Vervolgens wordt samen met de klant de verdeling over de verschillende beleggingscategorieën (aandelen, vastrentende waarden, grondstoffen, etc) bepaald. De invulling van de portefeuille geschiedt op basis van ETF’s (Exchange Traded Funds), met onderliggend duizenden bedrijven waarin wordt belegd. Deze worden geselecteerd aan de hand van verschillende selectiecriteria, bijvoorbeeld duurzaamheidscriteria (ESG en SRI), omvang en kosten.

BeSmart baseert de keuzes voor de verschillende ETF’s fundamenteel. Daarbij krijgt iedere ETF een bepaalde weging in de portefeuille. Wanneer de beurzen in beweging zijn heeft dit ook invloed op de wegingen van de verschillende ETF’s. Wanneer de wegingen buiten bepaalde bandbreedtes raken brengen zij deze weer terug naar de oorspronkelijke wegingen volgens het model.

BeSmart beschikt over zelf gebouwde software die hen van informatie voorziet over de voortgang van de portefeuille. Zij ontvangen signalen wanneer de verhoudingen tussen de verschillende ETF’s veranderen en sturen deze dan bij. Op deze manier zijn zij in staat om een optimale risico/rendementsverhouding te realiseren.Best in class, Negatieve uitsluiting, Specialiteit
Passief
Modelportefeuille
Duurzaam, Groei
Indextrackers
Nee
Binck Bank
Ja
De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Kosten Besmart


Doorlopende kosten
Periodieke kostenGeen.
BeheerfeeBeheervergoeding per kwartaal (exclusief B.T.W.):
< 500.000,- 0,30%
< 1.000.000,- 0,275%
< 2.000.000,- 0,25%
> 2.000.000,- 0,225%
Performance fee
TransactiekostenBekijk in uw analyse
ServicefeeAll-in vergoeding per jaar Binck Bank volgens staffel:
< 500.000,- 0,275%
< 1.000.000,- 0,20%
< 2.500.000,- 0,15%
> 2.500.000,- 0,10%

Eenmalige kosten
Kosten opbouw portefeuilleBekijk in uw analyse
Kosten afbouw portefeuilleBekijk in uw analyse

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Besmart rendement


De getoonde rendementen zijn het NETTO rendement per jaar en per profiel. Dit is het behaalde rendement na aftrek van alle kosten. Wanneer u rendementen tussen partijen vergelijkt houdt dan ook rekening met het risico.

De rendementen zijn gebaseerd op de modelportefeuilles van BeSmart met een waarde van ongeveer 500.000 euro. De werkelijke rendementen van uw belegde vermogen kunnen afwijken al naar gelang de omvang van de portefeuille en het aantal gedane stortingen of onttrekkingen. De resultaten zijn netto dus na aftrek van de beheervergoeding, bank/brokerkosten en de kosten van de ETF’s. Het totale kostenoverzicht m.b.t. de dienstverlening is opvraagbaar bij BeSmart.

* De getoonde rendementen over 2021 zijn t/m 31 maart van dat jaar.

ProfielZeer DefensiefGematigd DefensiefNeutraalOffensiefZeer Offensief
2021*
1,7%
2,6%
3,7%
5,2%
6,1%
2020
-
3,3%
5,7%
6,8%
7,0%
2019
-
7,9%
14,7%
19,1%
21,4%
2018
-
-5,5%
-6,4%
-7,4%
-7,8%
2017
-
-0,2%
3,9%
7,1%
8,5%

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Team Besmart


Besmart biedt (nog) geen inzage in het beleggingsteam.

Besmart

Vergelijk met andere partijen
Analyse rendement & kosten
Hulp bij uw keuze of overstap

Contact Finner

Bart Spronk
010-3070880
Plan afspraak
Bart Spronk
eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement