BeSmart Vermogensbeheer is in 2015 opgericht vanuit de overtuiging dat vermogensbeheer beter, goedkoper en klantgerichter moet worden. BeSmart vindt dat het behalen van de beleggingsdoelstelling centraal moet staan en dat beleggen hiervoor het middel is.

De oprichters van BeSmart Vermogensbeheer hebben samen meer dan 75 jaar ervaring in de vermogensbeheerbranche en is opgericht vanwege de overtuiging dat vermogensbeheer beter en slimmer kan.

Het kantoor van BeSmart is gevestigd in Amsterdam.
Bij BeSmart wordt belegd in de meest duurzame bedrijven ter wereld. Afhankelijk van de uitgangspunten en risicohouding van de cliënt, wordt in een optimale effectenportefeuille in ETF’s belegd, die voldoen aan de strenge duurzaamheidscriteria. Dit zorgt voor een win-win situatie; een betere wereld én een beter rendement.

BeSmart richt zich op particulieren en ondernemers.
Afhankelijk van de uitgangspunten en de risicohouding beheert BeSmart een optimale effectenportefeuille bestaande uit de meest gebruikte beleggingscategorieën wereldwijd. Hierbij worden er vijf risicoprofielen gehanteerd; Duurzaam Defensief, Duurzaam Gematigd Defensief, Duurzaam Neutraal, Duurzaam Offensief en Duurzaam Zeer Offensief . Binnen de beleggingscategorieën wordt vervolgens het vermogen verspreid over meerdere ETF’s die voldoen aan verschillende duurzaamheidscriteria.

BeSmart biedt vermogensbeheer aan voor beleggers vanaf € 100.000,-. Naast vermogensbeheer biedt BeSmart ook een pensioendienstverlening aan vanaf € 1,-BeoordeeldBeSmart is gecontroleerd en opgenomen in onze vergelijker
Elke partij wordt gratis opgenomen in onze vergelijking. Wanneer een partij voldoende informatie beschikbaar stelt krijgt de partij een beoordeling. Wij beoordelen partijen op 72 punten. Zo controleren we bijvoorbeeld of alle vergunningen aanwezig zijn, beoordelen we de hoogte en voorwaarden van de kosten en controleren we de onafhankelijkheid van de vermogensbeheerder of beleggingsadviseur. Wij belonen partijen die volledig transparant zijn over hun kosten, rendement, risico en beleggingsbeleid.

 
BeSmart
Naam aanbieder
BeSmart
Type beheer
Individueel beheer
Onderdeel van
BeSmart B.V.
Minimum inlegbedrag
€ 100.000,-
Vestiging(en)
Amsterdam
Jaar actief
2015
Onderscheidingen
-

Beoordeling
Organisatie
Kostenbeleid
Beleggingsbeleid
Risicobeleid

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Beleggingsbeleid BeSmart


Het beleggingsbeleid is gebaseerd op meerdere (Nobelprijs winnende) wetenschappelijke onderzoeken naar de meest optimale effectenportefeuille met de beste risico-rendement verhouding. BeSmart maakt gebruik van een core-satelite benadering, waarbij de basis (de core) van de portefeuille bestaat uit solide, wereldwijd gespreide beleggingen in aandelen en obligaties. Met de satelites trachten ze extra rendement te generen door in te spelen op bepaalde thema’s en trends. Hierbij kan binnen de categorie aandelen worden gedacht aan (duurzame) themafondsen/ETF’s en binnen de categorie obligaties aan specifieke strategieën zoals converteerbare obligatie ETF’s of inflatiegerelateerde obligatie ETF’s.

BeSmart werkt op basis van de zo geheten ‘top down’ methode waarbij zij eerst de persoonlijke wensen, eisen en doelstelling van de klant in kaart brengen. Vervolgens wordt samen met de klant de verdeling over de verschillende beleggingscategorieën (aandelen, vastrentende waarden, grondstoffen, etc) bepaald. De invulling van de portefeuille geschiedt op basis van ETF’s (Exchange Traded Funds), met onderliggend duizenden bedrijven waarin wordt belegd. Deze worden geselecteerd aan de hand van verschillende selectiecriteria, bijvoorbeeld duurzaamheidscriteria (ESG en SRI), omvang en kosten.

BeSmart baseert de keuzes voor de verschillende ETF’s fundamenteel. Daarbij krijgt iedere ETF een bepaalde weging in de portefeuille. Wanneer de beurzen in beweging zijn heeft dit ook invloed op de wegingen van de verschillende ETF’s. Wanneer de wegingen buiten bepaalde bandbreedtes raken brengen zij deze weer terug naar de oorspronkelijke wegingen volgens het model.

BeSmart beschikt over zelf gebouwde software die hen van informatie voorziet over de voortgang van de portefeuille. Zij ontvangen signalen wanneer de verhoudingen tussen de verschillende ETF’s veranderen en sturen deze dan bij. Op deze manier zijn zij volgens hen in staat om een optimale risico/rendementsverhouding te realiseren.


Best in class, Negatieve uitsluitingBesmart belegt in fondsen waarin bedrijven worden opgenomen met een hoge ESG-rating en die dus goed scoren op onderwerpen zoals bijvoorbeeld CO2-uitstoot, arbeidsomstandigheden, discriminatie, ethiek en onafhankelijk bestuur.
ActiefBesmart maakt gebruik van een core-satelite benadering, waarbij de basis (de core) van de portefeuille bestaat uit solide, wereldwijd gespreide beleggingen in aandelen en obligaties. Met de satelites tracht BeSmart extra rendement te generen door in te spelen op bepaalde thema's en trends.
Maatwerk, ModelportefeuilleMaatwerk mogelijk vanaf €500.000
Groei
Indextrackers
Nee
AFS Execution Services, Saxo Bank
Ja
De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Kosten BeSmart


Doorlopende kosten
Periodieke kostenGeen.
BeheerfeeU betaalt een jaarlijkse beheerfee (incl. btw) afhankelijk van uw inleg via een vaste staffel:
1,45% tot € 500.000,-
1,33% van € 500.000,- tot € 1 miljoen
1,21% van € 1 miljoen tot € 2 miljoen
1,14% vanaf € 2 miljoen
Performance fee
TransactiekostenBekijk in uw analyse
ServicefeeAll-in vergoeding per jaar Saxo Bank (btw vrijgesteld) volgens staffel:
< 500.000,- 0,275%
< 1.000.000,- 0,20%
< 2.500.000,- 0,15%
> 2.500.000,- 0,10%

Eenmalige kosten
Kosten opbouw portefeuilleBekijk in uw analyse
Kosten afbouw portefeuilleBekijk in uw analyse

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


BeSmart rendement


Het getoonde rendement is het bruto rendement van de modelportefeuilles. Dit is voor aftrek van de beheervergoeding en service fee.

ProfielDefensiefGematigd DefensiefNeutraalOffensiefZeer Offensief
2023
Bekijk in uw analyse
2022
Bekijk in uw analyse
2021
6,8%
8,8%
11,4%
15,4%
16,9%
Inzicht in alle rendementen van BeSmart?Vraag een vergelijkingsrapport aan en ontvang een rendementsanalyse tot 12 jaar. Zo krijgt u een goed beeld van de prestaties in goede en slechte jaren.


Team BeSmart


Op deze pagina vindt u de beschrijving van het beleggingsteam van de partij. De beschrijving van het team wordt opgesteld door de aanbieder zelf. 
Dhr. E.J.N. van der Ley
Directie
Dhr. M. Koster
Directie
Dhr. D. Heslenfeld
Directie
Dhr. R. de Groot
Office manager
Dhr. H. Nieuwdorp
Office manager


eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement