BeSmart Vermogensbeheer is in 2015 opgericht vanuit de overtuiging dat vermogensbeheer beter, goedkoper en klantgerichter moet worden. BeSmart vindt dat het behalen van de beleggingsdoelstelling centraal moet staan en dat beleggen hiervoor het middel is.BeSmart biedt haar dienstverlening aan voor beleggers vanaf € 100.000,-.

BeoordeeldBesmart is gecontroleerd en opgenomen in onze vergelijker
Elke partij wordt gratis opgenomen in onze vergelijking. Wanneer een partij voldoende informatie beschikbaar stelt krijgt de partij een beoordeling. Wij beoordelen partijen op 72 punten. Zo controleren we bijvoorbeeld of alle vergunningen aanwezig zijn, beoordelen we de hoogte en voorwaarden van de kosten en controleren we de onafhankelijkheid van de vermogensbeheerder of beleggingsadviseur. Wij belonen partijen die volledig transparant zijn over hun kosten, rendement, risico en beleggingsbeleid.

 
Besmart
Naam aanbieder
Besmart
Type beheer
Individueel beheer
Onderdeel van
BeSmart B.V.
Minimum inlegbedrag
€ 100.000,-
Vestiging(en)
Amsterdam
Jaar actief
2015
Onderscheidingen
-

Beoordeling
Organisatie
Kostenbeleid
Beleggingsbeleid
Risicobeleid

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Beleggingsbeleid Besmart


Het beleggingsbeleid is gebaseerd op meerdere (Nobelprijs winnende) wetenschappelijke onderzoeken naar de meest optimale effectenportefeuille met de beste risico-rendement verhouding. BeSmart maakt gebruik van een core-satelite benadering, waarbij de basis (de core) van de portefeuille bestaat uit solide, wereldwijd gespreide beleggingen in aandelen en obligaties. Met de satelites trachten ze extra rendement te generen door in te spelen op bepaalde thema’s en trends. Hierbij kan binnen de categorie aandelen worden gedacht aan (duurzame) themafondsen/ETF’s en binnen de categorie obligaties aan specifieke strategieën zoals converteerbare obligatie ETF’s of inflatiegerelateerde obligatie ETF’s.

BeSmart werkt op basis van de zo geheten ‘top down’ methode waarbij zij eerst de persoonlijke wensen, eisen en doelstelling van de klant in kaart brengen. Vervolgens wordt samen met de klant de verdeling over de verschillende beleggingscategorieën (aandelen, vastrentende waarden, grondstoffen, etc) bepaald. De invulling van de portefeuille geschiedt op basis van ETF’s (Exchange Traded Funds), met onderliggend duizenden bedrijven waarin wordt belegd. Deze worden geselecteerd aan de hand van verschillende selectiecriteria, bijvoorbeeld duurzaamheidscriteria (ESG en SRI), omvang en kosten.

BeSmart baseert de keuzes voor de verschillende ETF’s fundamenteel. Daarbij krijgt iedere ETF een bepaalde weging in de portefeuille. Wanneer de beurzen in beweging zijn heeft dit ook invloed op de wegingen van de verschillende ETF’s. Wanneer de wegingen buiten bepaalde bandbreedtes raken brengen zij deze weer terug naar de oorspronkelijke wegingen volgens het model.

BeSmart beschikt over zelf gebouwde software die hen van informatie voorziet over de voortgang van de portefeuille. Zij ontvangen signalen wanneer de verhoudingen tussen de verschillende ETF’s veranderen en sturen deze dan bij. Op deze manier zijn zij volgens hen in staat om een optimale risico/rendementsverhouding te realiseren.


Best in class, Negatieve uitsluiting
ActiefBesmart maakt gebruik van een core-satelite benadering, waarbij de basis (de core) van de portefeuille bestaat uit solide, wereldwijd gespreide beleggingen in aandelen en obligaties. Met de satelites tracht Besmart extra rendement te generen door in te spelen op bepaalde thema’s en trends.
Modelportefeuille
Duurzaam, Groei
Indextrackers
Nee
Binck Bank
Ja
De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Kosten Besmart


Doorlopende kosten
Periodieke kostenGeen.
BeheerfeeU betaalt een jaarlijkse beheerfee (incl. btw) afhankelijk van uw inleg via een vaste staffel:
1,45% tot € 500.000,-
1,33% van € 500.000,- tot € 1 miljoen
1,21% van € 1 miljoen tot € 2 miljoen
1,14% vanaf € 2 miljoen
Performance fee
TransactiekostenBekijk in uw analyse
ServicefeeAll-in vergoeding per jaar Binck Bank (btw vrijgesteld) volgens staffel:
< 500.000,- 0,275%
< 1.000.000,- 0,20%
< 2.500.000,- 0,15%
> 2.500.000,- 0,10%

Eenmalige kosten
Kosten opbouw portefeuilleBekijk in uw analyse
Kosten afbouw portefeuilleBekijk in uw analyse

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Besmart rendement


Het getoonde rendement is het bruto rendement van de modelportefeuilles. Dit is voor aftrek van de beheervergoeding en service fee.

* De getoonde rendementen over 2021 zijn t/m 30 juni van dat jaar.

ProfielGematigd DefensiefNeutraalOffensiefZeer Offensief
2021*
6%
7,8%
10,4%
11,6%
2020
5,7%
7,2%
8,3%
8,6%
2019
12,5%
15,9%
20,4%
22,6%
2018
-4,6%
-5,2%
-6,2%
-6,5%
2017
3,0%
5,2%
8,4%
9,8%

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Team Besmart


Besmart biedt (nog) geen inzage in het beleggingsteam.

Besmart

Vergelijk met andere partijen
Analyse rendement & kosten
Hulp bij uw keuze of overstap

Contact Finner

Bart Spronk
010-3070880
Plan afspraak
Bart Spronk
eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement