Pensioenpotje.nl is een label van Mercurius Vermogensbeheer. Mercurius Vermogensbeheer is een zelfstandig vermogensbeheerder gevestigd in Den Haag. De vermogensbeheerder is in 2008 opgericht. Mercurius Vermogensbeheer belegt voor ondernemers en particulieren. Door de doelstellingen van de cliënt te vertalen naar maatwerk, helpt de vermogensbeheerder bij het realiseren van de wensen en financiële doelen van de cliënt.

Met Pensioenpotje.nl biedt Mercurius nu ook de beleggingsmogelijkheid voor pensioen aan. De visie van Pensioenpotje.nl is is gericht op het feit dat iedereen de mogelijkheid moet hebben om iets op te bouwen voor later. Jij betaalt wat je kan missen en Pensioenbeleggen.nl zorgt ervoor dat jouw geld wordt belegd, beheerd en gecontroleerd. Om zo jouw toekomst en die van de wereld beter te maken.

Pensioenpotje.nl heeft drie verschillende kernwaarden:

1. Er worden alleen bedrijven geselecteerd die een positieve impact maken op de wereld.
2. Jouw toekomst is serieuze business, je inleg blijft flexibel en kan altijd eenvoudig worden bijgesteld.
3. Altijd en overal inzicht in jouw pensioen.

Pensioenbeleggen.nl hanteert een minimale inleg van €1.000,- en een flexibele maandelijkse inleg zonder minimum. U kunt bij Pensioenpotje doorbeleggen met een uitkerende pensioenrekening vanaf een minimale inleg van € 25.000,-

 
Pensioenpotje.nl
Naam aanbieder
Pensioenpotje.nl
Type beheer
Online beheer
Onderdeel van
Mercurius Vermogensbeheer B.V.
Minimum inlegbedrag
€ 1.000,-
Vestiging(en)
Den Haag
Jaar actief
2022
Onderscheidingen
-

De beste pensioenaanbieder vinden?Vergelijk pensioenaanbieders


Beleggingsbeleid Pensioenpotje.nl


1. Op welke beleggingsovertuigingen baseert Pensioenpotje.nl haar dienstverlening?

Bij Pensioenpotje.nl zijn ze overtuigd dat ze niet beleggen voor het verleden of voor het heden, maar voor de toekomst. De toekomst van zijn relaties en alle generaties. Pensioenpotje.nl belegt daarom in sectoren van de economie die volgens hen het belang van de volgende generatie hoog in het vaandel hebben staan. Je kunt hierbij denken aan sectoren zoals gezondheidszorg, IT-dienstverlening, media, vastgoed, schone energie en infrastructuur. Allemaal sectoren waarmee de huidige generatie, maar ook de toekomstige generatie een goede toekomst tegemoet kan zien.

Om optimaal te kunnen inspelen op ontwikkelingen voor de toekomst zoeken we bedrijven op die innovatie in hun DNA hebben. Bij alle succesvolle ondernemingen is een belangrijk deel van het (toekomstige) succes te danken aan innovaties. Het gebrek aan innovatie zorgt er op termijn voor dat bedrijven hun bestaansrecht verliezen.

2. Welke aanpak, beleggingsstrategie of beleggingsstijl hanteert Pensioenpotje.nl?

Pensioenpotje.nl selecteert de sectoren waarin zij beleggen zelf. Vervolgens brengt Pensioenpotje.nl het geld onder beheer bij actieve beleggingsfondsen die op hun beurt weer gescreend worden op duurzaamheid van de beleggingen. Er is hier dus sprake van een dubbele controle op het gebied van duurzaamheid. Deze actieve beleggingsfondsen hebben op hun beurt de mogelijkheid om met het management van de onderliggende ondernemingen in dialoog te treden. Hierbij wordt de directe invloed zoals stemrecht en indirecte invloed zoals gesprekken met het bestuur optimaal uitgeoefend.

De portefeuilles van Pensioenpotje.nl bevatten grote, internationale actieve bedrijven, aangevuld met klein maar snelgroeiende lokale ondernemingen. Hiermee wordt volgens Pensioenpotje.nl wereldwijd de optimale balans gevonden tussen risico en rendement.

Maandelijks worden de portefeuille geherbalanceerd. Hierbij worden de posities die in de voorgaande maand hard gestegen zijn, verkocht tot hun basisgewicht, en posities die in de voorgaande maand minder hard zijn gestegen, aangekocht tot hun basisgewicht. Dit zorgt op lange termijn voor een beter verhouding tussen risico en rendement.

3. In welke beleggingscategorieën, sectoren, regio’s en (soort) financiële instrumenten wordt belegd?

Pensioenpotje.nl belegt via de actieve beleggingsfondsen wereldwijd in beursgenoteerde aandelen, vastgoed en obligaties. Hierbij ligt de focus op sectoren waarbij een duurzame, innovatieve ontwikkeling voor de toekomst mogelijk wordt gemaakt. Denk hierbij aan technologie, gezondheidszorg, onderwijs, schone energie, communicatie en infrastructuur. Er wordt belegd in ongeveer 240 aandelen van verschillende bedrijven variërend van groot tot klein, maar allemaal met een sterke en duidelijke bijdrage aan de toekomst.

In de portefeuille die Pensioenpotje.nl samenstelt, wordt geen gebruik gemaakt van geleend geld, noch van hefboomproducten zoals opties. Fondsmanagers hebben wel de mogelijkheid om van opties gebruik te maken, echter alleen voor het afdekken van risico’s. In de praktijk komt dit alleen voor bij obligatiefondsen.

Pensioenpotje.nl belegt voor iedereen die van een goed pensioen wilt genieten in een goede wereld.

Geen
Actief
Modelportefeuille
Groei
BeleggingsfondsenEen selectie van wereldwijde actieve beleggingsfondsen, die onderliggend meer dan 200 zorgvuldig geselecteerde aandelen in veelbelovende bedrijven in portefeuille hebben.
Nee
Saxo Bank
Ja
De beste pensioenaanbieder vinden?Vergelijk pensioenaanbieders


Kosten Pensioenpotje.nl


Voor een voorbeeldberekening kunt u gebruik maken van de vergelijker.

Doorlopende kosten
Periodieke kostenGeen
BeheerfeePensioenpotje.nl berekent 1 Euro per maand en 0,075% incl. btw per maand over het vermogen aan het begin van de maand. Per jaar is dit dus €12,- plus 0,9% beheerfee, inclusief btw.
Performance fee
TransactiekostenEr worden geen transactieprovisies gerekend, maar er zijn wel spreadkosten en/of in-uitstapkosten voor de producten. Deze verschillen per product.
ServicefeeSaxoBank berekent een all in fee van 0,25% incl. btw op jaarbasis over het vermogen, dit wordt berekend en gefactureerd op maandbasis.
Kosten ProductenDe gemiddelde kosten van de producten in de portefeuille. Afhankelijk van uw risicoprofiel liggen deze naar verwachting tussen de 1,0% en 1,10% per jaar.

Eenmalige kosten
Kosten opbouw portefeuille-
Kosten afbouw portefeuille-

De beste pensioenaanbieder vinden?Vergelijk pensioenaanbieders


Pensioenpotje.nl rendement


De getoonde rendementen zijn het NETTO rendement per jaar en per profiel. Dit is het behaalde rendement na aftrek van alle kosten. Wanneer u rendementen tussen partijen vergelijkt houdt dan ook rekening met het risico.

De gepubliceerde rendementen zijn netto, dus na verrekening van de kosten.

* De getoonde rendementen over 2023 zijn t/m 30 juni van dat jaar.

ProfielDefensiefNeutraalOffensief
2023*
0,6%
3,9%
7,8%
2022
-17,0%
-20,1%
-20,1%
2021
3,8%
10,9%
19,6%
2020
4,5%
12,9%
24,1%
Inzicht in alle rendementen van Pensioenpotje.nl?Vraag een vergelijkingsrapport aan en ontvang een rendementsanalyse tot 12 jaar. Zo krijgt u een goed beeld van de prestaties in goede en slechte jaren.


Vergelijk direct

Eenvoudig alle partijen in Nederland vergelijken
 • € 10.000,-
 • € 25.000,-
 • € 50.000,-
 • € 100.000,-
 • € 500.000,-
Kies uw inlegbedrag
 • € 10.000,-
 • € 25.000,-
 • € 100.000,-
 • € 250.000,-
 • € 500.000,-
 • € 1.000.000,-
Kies uw inlegbedrag
eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement