Axento is opgericht in 2016 en onderdeel van Care IS vermogensbeheer. Axento is in 2020 door IEX Media verkozen tot Beste Online Vermogensbeheerder van Nederland. Zij beheren ruim 400 miljoen euro van klanten door heel Nederland. Klanten van Axento waarderen de persoonlijke en nuchtere aanpak.

Axento biedt vermogensbeheer aan voor particuliere en zakelijke beleggers. U profiteert van online gemak en persoonlijke begeleiding. U kunt kiezen tussen vijf verschillende risicoprofielen, variërend van Zeer defensief (laagste risico) tot Zeer offensief (hoogste risico).

Binnen elk risicoprofiel wordt belegd in ongeveer 10 tot 15 zorgvuldig gekozen duurzame indexfondsen en ETF’s. Op die manier belegt u altijd goed gespreid met de focus op de groei van uw vermogen, zonder onnodige risico’s. De beleggingen zijn 24 uur per dag te volgen met de Axento App.

Uw geld is altijd vrij opneembaar, zonder kosten of gedoe. Daarnaast kunt u gemakkelijk maandelijks geld inleggen. Bij Axento kunt u ook kiezen voor Pensioenbeleggen. Dat is fiscaal vriendelijk beleggen voor uw pensioen met belastingvoordelen.

 
Axento
Naam aanbieder
Axento
Type beheer
Onderdeel van
CARE Investment Services B.V.
Minimum inlegbedrag
€ 1,-
Vestiging(en)
Volendam
Jaar actief
2015
Onderscheidingen
-

De beste pensioenaanbieder vinden?Vergelijk pensioenaanbieders


Beleggingsbeleid Axento


Bij Axento pensioenbeleggen kunt u pensioen opbouwen door te beleggen. Bij Axento kunt u kiezen voor lifecyclebeleggen. Dit betekent dat uw risicoprofiel automatisch wordt vastgesteld, afhankelijk van de resterende looptijd tot de pensioendatum. Naarmate uw pensioendatum dichterbij komt, wordt er steeds minder risicovol voor u belegd. Op die manier is uw opgebouwde vermogen zoveel mogelijk beschermd tegen een sterke waardedaling aan het einde van de looptijd wanneer u er een lijfrente-uitkering mee moet aankopen. Kiest u niet voor lifecyclebeleggen, dan stelt u zelf elk jaar het risicoprofiel vast. Axento biedt de lifecyclemethodiek kosteloos aan. Bovendien kunt u de lifecycle op ieder moment aan- of uitzetten.

Doel beleggingsbeleid
Het doel van het beleggingsbeleid is volgens Axento om u te helpen aan betere beleggingsresultaten, zonder onverantwoorde risico’s. Daarom beleggen ze in gespreide en duurzame beleggingsfondsen en indextrackers. Het doel is een stabiel rendement op de lange termijn.

Vermogensbehoud
Vermogensbehoud is volgens Axento een belangrijk uitgangspunt binnen het beleggingsbeleid. Dit betekent volgens Axento dat zij bij elk onderdeel van het beleggingsproces de beheersing van het risico als uitgangspunt nemen en geen onverantwoorde risico’s nemen.

Beleggingsprofielen
Bij Axento kunt u beleggen volgens vier verschillende beleggingsprofielen: Defensief, Neutraal, Offensief en Zeer offensief. Elk beleggingsprofiel wordt gekenmerkt door een bepaalde verdeling over aandelen en obligaties. Dit bepaalt grotendeels de verwachte koersschommelingen en de verwachte opbrengst.

Goed gespreid en duurzaam beleggen
Na het vaststellen van uw beleggingsprofiel, bouwt Axento een goed gespreide beleggingsportefeuille voor u op. Door gebruik te maken van duurzame beleggingsfondsen en indextrackers, spreiden zij uw vermogen wereldwijd over meer dan 6.000 aandelen en obligaties. Voor al hun duurzame beleggingen geldt dat deze minimaal moeten voldoen aan de richtlijnen die zijn opgesteld door de Verenigde Naties.

Optimale rendement/risico verhouding
Wetenschappelijk onderzoek heeft volgens Axento aangetoond dat goed presterende beleggingen, bepaalde kenmerken delen (factorbeleggen). Zo is volgens hun onder andere bewezen dat aandelen met een lage beweeglijkheid, lage waardering of hoge winstgevendheid op lange termijn beter presteren dan het marktgemiddelde. Zij gebruiken deze kennis voor het samenstellen van uw beleggingsportefeuille.

Best in class, Negatieve uitsluitingAxento belegt gemiddeld genomen meer in bedrijven die beter scoren op ESG-kenmerken en minder belegt in bedrijven die slechter scoren op ESG-kenmerken.
ActiefMet passieve beleggingsinstrumenten
Modelportefeuille
Duurzaam, Groei
Beleggingsfondsen, Indextrackers
Nee
Saxo Bank
JaPartners en medewerkers
De beste pensioenaanbieder vinden?Vergelijk pensioenaanbieders


Kosten Axento


Voor een voorbeeldberekening kunt u gebruik maken van de vergelijker.

Doorlopende kosten
Periodieke kostenGeen
BeheerfeeDe beheerfee per jaar is degressief en afhankelijk van uw inlegbedrag (incl. BTW):

Tot € 50.000,- ; 0,85%
Meerdere tot € 100.000,- ; 0,73%
Meer dan € 100.000,- ; 0,61%
Performance fee
TransactiekostenEr worden geen transactieprovisies gerekend, maar er zijn wel spreadkosten en/of in-uitstapkosten voor de producten.
Servicefee0,15% per jaar all in (btw-vrij)
Kosten ProductenDe gemiddelde kosten van de producten in de portefeuille. Afhankelijk van uw risicoprofiel liggen deze naar verwachting tussen de 0,18% en 0,23% per jaar.

Eenmalige kosten
Kosten opbouw portefeuilleGeen. Indirect alleen bied-laat spread op de beurs.
Kosten afbouw portefeuilleGeen. Indirect alleen bied-laat spread op de beurs.

De beste pensioenaanbieder vinden?Vergelijk pensioenaanbieders


Axento rendement


De getoonde rendementen zijn het NETTO rendement per jaar en per profiel. Dit is het behaalde rendement na aftrek van alle kosten. Wanneer u rendementen tussen partijen vergelijkt houdt dan ook rekening met het risico.

Gemiddelde gerealiseerde nettorendement van bestaande klanten. Voor de berekening wordt per maand het rendement van alle klanten binnen de drie beleggingsprofielen berekend (uitgezonderd klanten met cashflows of profielwijzigingen) Daarvan wordt vervolgens het gemiddelde berekend. Voor de zuiverheid worden klanten uitgesloten die van risicoprofiel zijn gewijzigd of een storting of onttrekking hebben gedaan gedurende de betreffende maand.

* De getoonde rendementen over 2023 zijn t/m 30 september van dat jaar.

ProfielDefensiefNeutraalOffensiefZeer Offensief
2023*
3,2%
5,2%
7,3%
9,3%
2022
-15,3%
-14,7%
-14,2%
-13,7%
2021
5,5%
12,8%
20,4%
25,6%
2020
2,7%
2,9%
2,8%
-
Inzicht in alle rendementen van Axento?Vraag een vergelijkingsrapport aan en ontvang een rendementsanalyse tot 12 jaar. Zo krijgt u een goed beeld van de prestaties in goede en slechte jaren.


Vergelijk direct

Eenvoudig alle partijen in Nederland vergelijken
 • € 10.000,-
 • € 25.000,-
 • € 50.000,-
 • € 100.000,-
 • € 500.000,-
Kies uw inlegbedrag
 • € 10.000,-
 • € 25.000,-
 • € 100.000,-
 • € 250.000,-
 • € 500.000,-
 • € 1.000.000,-
Kies uw inlegbedrag
eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement