Hier leest u onze ereview van Openbank beleggen. Deze Openbank review van 2020 betreft de beleggingsdienstverlening Openbank Wealth, ofwel Robo-advisor. In dit profiel leest u:

Beleggingsbeleid Openbank

Openbank kosten

Openbank rendement

Team Openbank 


Review openbank


Openbank biedt op dit moment nog te weinig data om te kunnen onderbouwen of beleggen bij Openbank een goede keuze is. De focus van de dienst ligt op de combinatie van online bankieren met online beleggen. Voor klanten die graag alles onder één dak willen kan dat een klein praktisch voordeel opleveren. Maar belangrijke data van rendement, risico en kosten ontbreekt nog. Een volledige review is daarom nog niet mogelijk. Dit betekent ook dat de kosten hoger kunnen zijn dan dat gecommuniceerd wordt. Openbank Algemeen

Openbank is sinds 2020 actief in Nederland. De partij is onderdeel van Santander, een van de de grootste banken van Spanje. Openbank biedt haar diensten van betalen, sparen en vermogensbeheer volledig online aan en gaat mee in de trend van volledig online bankieren.

Vermogensbeheer bij Openbank is mogelijk vanaf 500,-. Om gebruik te maken van vermogensbeheer dient u eerst een betaalrekening te openen. Er is (op dit moment) ook een gratis betaalrekening beschikbaar. Sinds eind 2020 biedt Openbank ook een zelf beleggen rekening. Via deze beleggingsrekening kunnen klanten zelf beleggen op een groot aantal beurzen en in een ruim aanbod van ETF’s.

Uw contant geld en spaartegoeden bij Openbank vallen onder het Spaanse depositogarantiestelsel dat spaartegoeden en beleggingen tot 100.000 euro dekt.

Het minimum inlegbedrag om klant te worden is 500 euro.

Lees hier meer over zelf beleggen bij Openbank.

Niet beoordeeldOpenbank is niet beoordeeld
Elke partij wordt gratis opgenomen in onze vergelijking. Wanneer een partij voldoende informatie beschikbaar stelt krijgt de partij een beoordeling. Wij beoordelen partijen op 72 punten. Zo controleren we bijvoorbeeld of alle vergunningen aanwezig zijn, beoordelen we de hoogte en voorwaarden van de kosten en controleren we de onafhankelijkheid van de vermogensbeheerder of beleggingsadviseur. Wij belonen partijen die volledig transparant zijn over hun kosten, rendement, risico en beleggingsbeleid.

 
Openbank
Naam aanbieder
Openbank
Type beheer
Online beheer
Onderdeel van
Banco Santander Central Hispano S.A.
Minimum inlegbedrag
€ 500,-
Vestiging(en)
Online bank
Jaar actief
2020
Onderscheidingen
-

Beoordeling
Geen gegevens beschikbaar
Organisatie-
Kostenbeleid-
Beleggingsbeleid-
Risicobeleid-

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Beleggingsbeleid Openbank


Openbank biedt online vermogensbeheer. U kunt kiezen om te beleggen met een doel of automatisch beleggen via een risicoprofiel. Openbank heeft een investeringscommisie die de invulling bepaalt van de portefeuilles. De commissie wordt over de invulling van de portefeuille en de beleggingsfondsen geadviseerd door Blackrock.

Openbank voert een actief beleggingsbeleid en de portefeuilles worden op basis van een vastgesteld risico (bandbreedte) gemonitord. Openbank onderscheidt 5 profielen (conservatief, gematigd, evenwichtig, dynamisch en agressief) met elk haar eigen strategie en risicobandbreedte. U doorloopt een online (risico)intake om een passend profiel te bepalen.

Vermogensbeheer bij Openbank is mogelijk vanaf 500 euro.

Best in class, Negatieve uitsluitingOpenbank heeft als doelstelling om niet te beleggen in financiele instrumenten van ondernemingen en/of entiteiten die ESG-criteria stuctureel en fudamenteel schenden.
Actief
Modelportefeuille
-
Beleggingsfondsen, IndextrackersEr wordt belegd via Blackrock beleggingsfondsen
NeeEr wordt belegd in Blackrock fondsen.
-
-
De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Kosten Openbank


Doorlopende kosten
Periodieke kostenGeen, wel is een betaalrekening verplicht. De kosten zijn afhankelijk van het gekozen pakket. Het is (op dit moment) mogelijk om een gratis rekening te kiezen.
BeheerfeeAll-in beheer fee (incl BTW) per jaar afhankelijk van uw inlegbedrag;
1,03% tot €25.000
0,79% van €25.000 tot €100.000
0.67% van €100.000 tot €500.000
0,54% van €500.000 tot €1.000.000
0,42% van €1.000.000 en hoger
Performance fee
TransactiekostenBekijk in uw analyse
ServicefeeGeen

Eenmalige kosten
Kosten opbouw portefeuilleBekijk in uw analyse
Kosten afbouw portefeuilleBekijk in uw analyse

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders

Openbank noemt op haar eigen website de kosten voor het beheer. Deze zijn afhankelijk van het inlegbedrag. Dit kostenoverzicht is echter onvolledig. Onduidelijk is of hier alle kosten in zijn verwerkt. Onze ervaring is dat in dit soort gevallen de indirecte kosten er nog bij komen. Hierbij kunt u denken aan de fondskosten van indextrackers of beleggingsfondsen. Daardoor kunnen de totale kosten sterk toenemen. Wij raden aan om bij het vergelijken niet de door Openbank genoemde commissiekosten als uitgangspunt te nemen. Mogelijk is dit slechts een deel van de kosten. Op dit moment is een goede kostenvergelijking tussen Openbank en andere partijen nog niet mogelijk. 


Openbank rendementEr zijn (op dit moment) geen rendementen bekend. Openbank bestaat nog te kort om rendementen te tonen.


Team Openbank


Openbank biedt (nog) geen inzage in het beleggingsteam.

Openbank Conclusie


Voorlopig biedt Openbank nog te weinig data om te kunnen onderbouwen of beleggen bij Openbank een goede keuze is. De focus van de dienst ligt op de combinatie van online bankieren met online beleggen. Voor klanten die graag alles onder één dak willen kan dat een klein praktisch voordeel opleveren. 

eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement