Mpartners is een onafhankelijke vermogensbeheerder in Amsterdam opgericht door een hecht team van beleggingsprofessionals. Het team werkt al jaren samen en hanteert daarbij één doelstelling: Het beheren van beleggingsportefeuilles met als doel vermogensgroei met een sterke focus op kapitaalbescherming.

Mpartners onderscheidt zich doordat zij sinds de oprichting in 2010 één beleggingsfilosofie hanteert voor alle beleggingsportefeuilles – value investing: een strategie gebaseerd op research naar ondergewaardeerde bedrijven met solide fundamenten strevend naar lange termijnrendement.

Door vast te houden aan één beleggingsstrategie en geen derden activiteiten aan te bieden is Mpartners alleen gefocust op het beheren van het vermogen.

De partners beleggen hun eigen vermogen in dezelfde portefeuilles als die van de cliënten. Gezamenlijk belang voor het behalen van een realistisch rendement.

Bij Mpartners staat de klant altijd centraal. Door persoonlijk contact en goed te luisteren naar de wensen, financiële doelen en risicobereidheid van de klant, wordt er een passende portefeuillesamenstelling geadviseerd.

Mpartners richt de beleggingsportefeuille in waarbij ze direct beleggen in aandelen en obligaties. Daardoor zijn er geen extra fondskosten en kan men 24 uur per dag inzicht hebben in alle beleggingen.

Mpartners biedt vermogensbeheer vanaf €300.000.

BeoordeeldMpartners is gecontroleerd en opgenomen in onze vergelijker
Elke partij wordt gratis opgenomen in onze vergelijking. Wanneer een partij voldoende informatie beschikbaar stelt krijgt de partij een beoordeling. Wij beoordelen partijen op 72 punten. Zo controleren we bijvoorbeeld of alle vergunningen aanwezig zijn, beoordelen we de hoogte en voorwaarden van de kosten en controleren we de onafhankelijkheid van de vermogensbeheerder of beleggingsadviseur. Wij belonen partijen die volledig transparant zijn over hun kosten, rendement, risico en beleggingsbeleid.

 
Mpartners
Naam aanbieder
Mpartners
Type beheer
Individueel beheer
Onderdeel van
Mpartners B.V.
Minimum inlegbedrag
€ 300.000,-
Vestiging(en)
Amsterdam
Jaar actief
2010
Onderscheidingen
-

Beoordeling
Organisatie
Kostenbeleid
Beleggingsbeleid
Risicobeleid

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Beleggingsbeleid Mpartners


Mpartners belegt in haar portefeuille wereldwijd met een focus op Europa. Er wordt met name direct belegd in aandelen, obligaties, commodities en beursgenoteerd vastgoed. Hierbij streeft men naar een absoluut rendement, die past binnen het huidige economisch klimaat. Voor de portefeuille streeft men door de jaren heen naar een gemiddeld netto rendement van 5 tot 7%. ( 7-9% voor de offensieve portefeuille).

De beleggingsportefeuilles van Mpartners hebben als doel: vermogensgroei met een sterke focus op kapitaalbescherming, door duurzaam en waarde-gericht te beleggen. Duurzaamheid op het gebied van winstgroei en kasstroom, voortkomend uit positieve ontwikkeling van bedrijfsprocessen voor mens en milieu. Een focus op waarde zorgt ervoor dat bedrijven tegen een redelijke prijs worden gekocht. VALUE is de belangrijkste vorm van risicobeheer.

Mpartners streeft naar een goed lange termijn rendement voor haar cliënten, maar kapitaalbescherming staat daarbij voorop. Dit vereist het beheersen van risico’s in een onzekere wereld waar je de meeste dingen niet naar je hand kunt zetten.

Daarom focust Mpartners zich op het enige risico waarover zij 100% controle hebben: de prijs die wordt betaald voor een belegging. De kern van de beleggingsfilosofie is gebaseerd op de premisse dat het meest risicovolle wat je kunt doen, is te veel betalen voor een bezit (ongeacht de kwaliteit). Een lage waardering biedt een veiligheidsmarge en dat is waar het om gaat bij het beheersen van beleggingsrisico’s.

Aandelenkoersen fluctueren. Mpartners richt zich op het vermijden van permanent kapitaalverlies, niet op het verminderen van koersschommelingen.

Dit gegeven maakt het belangrijk om zorgvuldig onderzoek te doen. Mpartners richt zich bij de research op de volgende pijlers:
• De duurzaamheid van het business model
• De sterkte van de balans
• De stabiliteit in het genereren van cashflow
• Waardering, met een ruime veiligheidsmarge

Wanneer Mpartners een belegging opneemt in de portefeuille weten zij dat een lange termijn horizon waarschijnlijk het grootste concurrentievoordeel is dat men als belegger heeft. Mpartners doet research naar bedrijven die gedurende een lange periode een superieur rendement kunnen behalen. Geduld is van belang om deze aandelen tegen een redelijke waardering te kunnen kopen.

Duurzaamheid:
In de beleggingsportefeuilles van Mpartners zijn de ESG (Environmental, Social en Corporate Governance) criteria altijd geïntegreerd in de beleggingsanalyse. Als lange termijn belegger is dit essentieel voor de financiële analyse van een bedrijf. Ook vanuit maatschappelijk oogpunt zien zij veel meer toegevoegde waarde in het actief beleggen in bedrijven met een duurzame bedrijfsvoering die een positieve kant op bewegen.

Meer recent is het haalbaar geworden om een stap verder te gaan in het opbouwen van een duurzame portefeuille. Dit is het beleggen in bedrijven die een meetbare positieve impact hebben op het milieu en/of de samenleving. Mpartners biedt de mogelijkheid om voor een duurzame portefeuille te kiezen waarbij naast het financieel rendement, elk kwartaal ook de positieve impact wordt gemeten van je beleggingsportefeuille. Het kader voor het meten van deze positieve impact is ontwikkelt door de Verenigde Naties – De Sustainable Development Goals (SDG’s) .

Het vermogensbeheer van Mpartners wordt aangeboden als neutrale portefeuille waar wordt belegd in aandelen, vastrentende waarde, commodities en beursgenoteerd vastgoed. Daarnaast is het mogelijk de portefeuille op te bouwen uit enkel aandelen en beursgenoteerd vastgoed, een offensief profiel.

Negatieve uitsluitingIn de Value portefeuille wordt er in bepaalde sectoren niet belegd zoals tabak industrie, steenkool, wapens etc.
Actief
Modelportefeuille
WaardebehoudWaardebehoud staat voorop, we proberen een realistisch rendement te genereren voor het te nemen risico
Aandelen, Indextrackers, Obligaties
Nee
Abn Amro, InsingerGilissen
Ja
De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Kosten Mpartners


Doorlopende kosten
Periodieke kostengeen
BeheerfeeU betaalt een jaarlijkse beheerfee (Incl. btw) afhankelijk van uw inleg via een degressieve staffel:
Belegbaar vermogen tot 500,000 - :1.45%
Belegbaar vermogen > 500,000 tot 1,000,000: 1.21%
Belegbaar vermogen > 1,000,000: 0.91%
Performance fee
TransactiekostenBekijk in uw analyse
ServicefeeAll-in service fee via InsingerGilissen afhankelijk van uw inleg via een vaste staffel:
Minimaal € 500,- per jaar.

0.315% bij een belegd vermogen tot € 500.000,-
0,225% bij een belegd vermogen van € 500.000,- tot € 1 miljoen
0,18% bij een belegd vermogen van € 1 miljoen tot € 3 miljoen
0,135% bij een belegd vermogen van € 3 miljoen tot € 10 miljoen
0,09% bij een belegd vermogen van € 10 miljoen tot € 50 miljoen
0,068% bij een belegd vermogen vanaf € 50 miljoen

Bij Mpartners heb je ook de keuze voor een All-in service fee van ABN AMRO. Deze service fee is vooral interessant voor een inlegbedrag tot € 500.000,-

Eenmalige kosten
Kosten opbouw portefeuilleBekijk in uw analyse
Kosten afbouw portefeuilleBekijk in uw analyse

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Mpartners rendement


De getoonde rendementen zijn het NETTO rendement per jaar en per profiel. Dit is het behaalde rendement na aftrek van alle kosten. Wanneer u rendementen tussen partijen vergelijkt houdt dan ook rekening met het risico.

De rendementen zijn netto rendementen na alle kosten voor een portefeuille van 500.000 euro die in de eerste maand van lancering is begonnen (dec. 2010).

* De getoonde rendementen over 2024 zijn t/m 31 maart van dat jaar.

ProfielNeutraal100% Aandelen
2024*
Bekijk in uw analyse
2023
Bekijk in uw analyse
2022
-6,3%
-5,6%
2021
11,6%
18,4%
Inzicht in alle rendementen van Mpartners?Vraag een vergelijkingsrapport aan en ontvang een rendementsanalyse tot 12 jaar. Zo krijgt u een goed beeld van de prestaties in goede en slechte jaren.


Team Mpartners


Op deze pagina vindt u de beschrijving van het beleggingsteam van de partij. De beschrijving van het team wordt opgesteld door de aanbieder zelf. 
Dhr David Williams MBA
directeur/eigenaar
David Williams (1970) is verantwoordelijk voor het beleggingsbeleid van Mpartners. Na een korte carrière bij het Ministerie van Buitenlandse zaken van Barbados begon David in 1997 bij Insinger de Beaufort Asset Management en in 2002 werd hij director. Hier droeg hij verantwoordelijkheid voor het investment team en de beleggingsfondsen (zowel long-only als gehedgde portefeuilles). Zijn specialisatie is Europese aandelen. In 2010 heeft hij samen met de andere partners Mpartners opgericht. David Williams heeft een B.A (Honors) van de University of Kent, een M.Sc. in Internationale Politieke Economie van de London School of Economics en een MBA van Nijenrode.
Dr Guy Ester PhD
directeur/eigenaar
Dr. Guy Ester (1971) is verantwoordelijk voor het beleggingsbeleid van Mpartners. Hij werkte vanaf 1997 als asset consultant bij Mercer in Amsterdam. In 1999 stapte hij over naar Insinger de Beaufort Asset Management, waar hij in 2002 director werd. Hier richtte hij de managersselectiedivisie op, leidde hij de afdeling institutional sales en verzorgde hij de hedging met strategieën gebaseerd op opties en futures. In 2010 heeft hij samen met de andere partners Mpartners opgericht. Guy Ester heeft een B.Eng. (Honors) en een doctoraat van de Universiteit van Bath.


eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement