Mpartners (voorheen Melles & Partners) is opgericht in 2010 en is gevestigd in Amsterdam. Mpartners biedt vermogensbeheer aan vanaf €300.000,- aan particuliere beleggers, stichtingen en instituten. Naast de standaard value portefeuille biedt Mpartners sinds enkele jaren ook een duurzame value portefeuille aan. Uniek aan Mpartners is dat de belangen van de cliënten en partners gelijk zijn, beide beleggen namelijk in dezelfde portefeuille.

Mpartners is opgericht met als doel vermogen te beheren op een wijze waarop de partners hun eigen vermogen willen beheren. De partners waren ook de eerste cliënten van Mpartners. Dit heeft als gevolg dat Mpartners maar één soort beleggingsstrategie hanteert. De portefeuilles beleggen conform een neutraal / gemiddeld beleggingsprofiel. Er kan ook worden gekozen voor een offensief profiel van enkel aandelen. Het belangrijkste doel dat Mpartners nastreeft is kapitaalbehoud en een realistisch rendement (5%-7%). Behoud van de waarde van de portefeuille gaat altijd boven groei. Mpartners gebruikt overwegend een bottom up aanpak voor haar beleggingen. Zij beleggen direct in aandelen, obligaties, liquide middelen en wanneer opportuun in beursgenoteerd vastgoed en commodities.

BeoordeeldMpartners is gecontroleerd en opgenomen in onze vergelijker
Elke partij wordt gratis opgenomen in onze vergelijking. Wanneer een partij voldoende informatie beschikbaar stelt krijgt de partij een beoordeling. Wij beoordelen partijen op 72 punten. Zo controleren we bijvoorbeeld of alle vergunningen aanwezig zijn, beoordelen we de hoogte en voorwaarden van de kosten en controleren we de onafhankelijkheid van de vermogensbeheerder of beleggingsadviseur. Wij belonen partijen die volledig transparant zijn over hun kosten, rendement, risico en beleggingsbeleid.

 
Mpartners
Naam aanbieder
Mpartners
Type beheer
Individueel beheer
Onderdeel van
Mpartners B.V.
Minimum inlegbedrag
€ 300.000,-
Vestiging(en)
Amsterdam
Jaar actief
2010
Onderscheidingen
-

Beoordeling
Organisatie
Kostenbeleid
Beleggingsbeleid
Risicobeleid

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Beleggingsbeleid Mpartners


De beleggingsfilosofie van Mpartners kan worden samengevat als een lange termijn, op waardering gerichte benadering. De belangrijkste doelstelling van de portefeuille is om de waarde van de portefeuille te behouden en het vermogen te laten groeien.

Waarde is de belangrijkste vorm van risicobeheer:
Mpartners streeft naar een goed lange termijn rendement voor haar cliënten, maar kapitaalbescherming staat daarbij voorop. Dit vereist het beheersen van risico’s in een onzekere wereld waar je de meeste dingen niet naar je hand kunt zetten.
Daarom focust Mpartners zich op het enige risico waarover zij 100% controle hebben: de prijs die wordt betaald voor een belegging. De kern van de beleggingsfilosofie is gebaseerd op de premisse dat het meest risicovolle wat je kunt doen, is te veel betalen voor een bezit (ongeacht de kwaliteit). Een lage waardering biedt een veiligheidsmarge en dat is waar het om gaat bij het beheersen van beleggingsrisico’s.

Aandelenkoersen fluctueren. Mpartners richt zich op het vermijden van permanent kapitaalverlies, niet op het verminderen van koersschommelingen.

Dit gegeven maakt het belangrijk om zorgvuldig onderzoek te doen. Mpartners richt zich bij de research op de volgende pijlers:
• De duurzaamheid van het business model
• De sterkte van de balans
• De stabiliteit in het genereren van cashflow
• Waardering, met een ruime veiligheidsmarge

Wanneer we een belegging opnemen in de portefeuille weten we dat onze langetermijnhorizon waarschijnlijk het grootste concurrentievoordeel is dat we als belegger kunnen hebben. We doen research naar bedrijven die gedurende een lange periode een superieur rendement kunnen behalen. Geduld is van belang, als we deze aandelen tegen een redelijke waardering willen kopen.

Duurzaamheid:
In de beleggingsportefeuilles van Mpartners zijn de ESG (Environmental, Social en Corporate Governance) criteria altijd geïntegreerd in de beleggingsanalyse. Als langetermijnbelegger is dit essentieel voor de financiële analyse van een bedrijf. Ook vanuit maatschappelijk oogpunt zien we veel meer toegevoegde waarde in het actief beleggen in bedrijven met een duurzame bedrijfsvoering die een positieve kant op bewegen.

Meer recent is het haalbaar geworden om een stap verder te gaan in het opbouwen van een duurzame portefeuille. Dit is het beleggen in bedrijven die een meetbare positieve impact hebben op het milieu en/of de samenleving. Mpartners biedt de mogelijkheid om voor een duurzame portefeuille te kiezen waarbij naast het financieel rendement, elk kwartaal ook depositieve impact wordt gemeten van je beleggingsportefeuille. Het kader voor het meten van deze positieve impact is ontwikkelt door de Verenigde Naties – De Sustainable Development Goals (SDG’s) .

Het vermogensbeheer van Mpartners wordt aangeboden als neutrale portefeuille waar wordt belegd in aandelen, vastrentende waarde en beursgenoteerd vastgoed. Daarnaast is het mogelijk de portefeuille op te bouwen uit enkel aandelen en beursgenoteerd vastgoed, een offensief profiel.


Best in class, Negatieve uitsluitingOm ervoor te zorgen dat de Value beheerportefeuille daadwerkelijk bijdraagt aan het promoten van ESG-kenmerken in brede zin, hanteert Mpartners voor de Value beheerportefeuille een minimale ESG-rating van A of hoger.
Actief
Modelportefeuillefocus op 1 portefeuille
WaardebehoudWaardebehoud staat voorop, we proberen een realistisch rendement te genereren voor het te nemen risico
Aandelen, Beleggingsfondsen, Indextrackers, Obligaties
Nee
InsingerGilissen
Ja
De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Kosten Mpartners


Doorlopende kosten
Periodieke kostengeen
BeheerfeeU betaalt een jaarlijkse beheerfee (Incl. btw) afhankelijk van uw inleg via een degressieve staffel:
Belegbaar vermogen tot 500,000 - :1.45%
Belegbaar vermogen > 500,000 tot 1,000,000: 1.21%
Belegbaar vermogen > 1,000,000: 0.91%
Performance fee
TransactiekostenBekijk in uw analyse
ServicefeeAll in fee via depotbank InsingerGilissen voor bewaarloon en transactiekosten van 0.15% per jaar. All in fee via depotbank ABN AMRO is 0.17% per jaar

Eenmalige kosten
Kosten opbouw portefeuilleBekijk in uw analyse
Kosten afbouw portefeuilleBekijk in uw analyse

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Mpartners rendement


De getoonde rendementen zijn het NETTO rendement per jaar en per profiel. Dit is het behaalde rendement na aftrek van alle kosten. Wanneer u rendementen tussen partijen vergelijkt houdt dan ook rekening met het risico.

De rendementen zijn netto rendementen na alle kosten voor een portefeuille van 500.000 euro die in de eerste maand van lancering is begonnen (dec. 2010).

* De getoonde rendementen over 2023 zijn t/m 31 maart van dat jaar.

ProfielNeutraal100% Aandelen
2023*
5,3%
8,8%
2022
-5,7%
-4,5%
2021
11,6%
18,4%
2020
-4,0%
-6,5%
Inzicht in alle rendementen van Mpartners?Vraag een vergelijkingsrapport aan en ontvang een rendementsanalyse tot 12 jaar. Zo krijgt u een goed beeld van de prestaties in goede en slechte jaren.


Team Mpartners


Op deze pagina vindt u de beschrijving van het beleggingsteam van de partij. De beschrijving van het team wordt opgesteld door de aanbieder zelf. 
Dhr David Williams MBA
directeur/eigenaar
David Williams (1970) is verantwoordelijk voor het beleggingsbeleid van Mpartners. Na een korte carrière bij het Ministerie van Buitenlandse zaken van Barbados begon David in 1997 bij Insinger de Beaufort Asset Management en in 2002 werd hij director. Hier droeg hij verantwoordelijkheid voor het investment team en de beleggingsfondsen (zowel long-only als gehedgde portefeuilles). Zijn specialisatie is Europese aandelen. In 2010 heeft hij samen met de andere partners Mpartners opgericht. David Williams heeft een B.A (Honors) van de University of Kent, een M.Sc. in Internationale Politieke Economie van de London School of Economics en een MBA van Nijenrode.
Dr Guy Ester Phd
directeur/eigenaar
Dr. Guy Ester (1971) is verantwoordelijk voor het beleggingsbeleid van Mpartners. Hij werkte vanaf 1997 als asset consultant bij Mercer in Amsterdam. In 1999 stapte hij over naar Insinger de Beaufort Asset Management, waar hij in 2002 director werd. Hier richtte hij de managersselectiedivisie op, leidde hij de afdeling institutional sales en verzorgde hij de hedging met strategieën gebaseerd op opties en futures. In 2010 heeft hij samen met de andere partners Mpartners opgericht. Guy Ester heeft een B.Eng. (Honors) en een doctoraat van de Universiteit van Bath.


Mpartners

Vergelijk met andere partijen
Analyse rendement & kosten
Hulp bij uw keuze of overstap

Contact Finner

Stephan Freelink
010-3070880
Plan afspraak
Stephan Freelink
eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement