Comfort Vermogensbeheer is een samenvoeging van Havika Vermogensbeheer en Schraauwers Van den Hout & Partners Vermogensbeheer. Gevestigd in Raamdonksveer biedt Comfort Vermogensbeheer verschillende diensten voor verschillende mensen. Comfort benadrukt dat beleggen maatwerk is, en dat de drie diensten die zij biedt een richting zijn voor haar beleid.

Comfort is dus ingesteld op persoonlijke situaties. Dit houdt in dat uw risicoprofiel en doelstellingen uitvoerig worden geïnventariseerd en genoteerd, en dat Comfort altijd verantwoording aflegt aan de klant. Bij Comfort gelooft men in samen. Samenwerken om op de lange termijn vermogen in stand te houden en/of te laten groeien.

Comfort belegt op een manier dat uw financiële doelen en reële rendementen behaald worden, uw gemoedsrust in stand wordt gehouden en u straks kunt het leven kunt leiden waarvoor u nu hard werkt. Voor zorgen is bij Comfort geen plaats. Door wederzijds vertrouwen en volledige toewijding, kunt u uw vermogen bij Comfort uit handen geven.

Comfort is dus ingesteld op persoonlijke situaties. Dit houdt in dat uw risicoprofiel en doelstellingen uitvoerig worden geïnventariseerd en genoteerd, en dat Comfort altijd verantwoording aflegt aan de klant.

Comfort Vermogensbeheer heeft enkele uitgangspunten binnen haar beleggingsbeleid: ze belegt evidence based (aan de hand van wetenschappelijke inzichten), zorgt voor spreiding, gebruikt Technische Asset Allocatie om (sub)beleggingscategorieën en -regio’s te bepalen en geeft voorkeur aan waarde-aandelen boven groei-aandelen.

Comfort biedt drie diensten: Individueel Vermogensbeheer (vanaf €200.000,-), toekomstbeleggen (vanaf €10.000,-) en polisbeleggen.

BeoordeeldComfort Vermogensbeheer is gecontroleerd en opgenomen in onze vergelijker
Elke partij wordt gratis opgenomen in onze vergelijking. Wanneer een partij voldoende informatie beschikbaar stelt krijgt de partij een beoordeling. Wij beoordelen partijen op 72 punten. Zo controleren we bijvoorbeeld of alle vergunningen aanwezig zijn, beoordelen we de hoogte en voorwaarden van de kosten en controleren we de onafhankelijkheid van de vermogensbeheerder of beleggingsadviseur. Wij belonen partijen die volledig transparant zijn over hun kosten, rendement, risico en beleggingsbeleid.

 
Comfort
Naam aanbieder
Comfort Vermogensbeheer
Type beheer
Individueel beheer
Onderdeel van
Comfort Vermogensbeheer B.V.
Minimum inlegbedrag
€ 200.000,-
Vestiging(en)
Raamsdonksveer
Jaar actief
2011
Onderscheidingen
-

Beoordeling
Organisatie
Kostenbeleid
Beleggingsbeleid
Risicobeleid

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Beleggingsbeleid Comfort Vermogensbeheer


Comfort Vermogensbeheer vindt het erg belangrijk om transparant en open te zijn in hoe er met beleggingen omgegaan wordt. Comfort Vermogensbeheer beheert uw vermogen rationeel. Ze houdt de financiële markt nauwkeurig in de gaten en maakt rationele beslissingen op het moment dat er ontwikkelingen optreden.

1. Op welke beleggingsovertuigingen baseert de beleggingsonderneming haar dienstverlening?
De uitgangspunten voor het beleggingsbeleid van Comfort Vermogensbeheer zijn:

Evidence Based
Een belangrijke bron voor lange termijn beleggingsopbrengsten is de economische groei in de wereld. Dit valt te verzilveren in de aandelen-, obligatie- en overige beleggingsmarkten. Dit verzilveren gebeurt door het nemen van risico waarbij risicopremie kan worden verdiend. Per beleggingscategorie wordt de afweging gemaakt of tegenover het risico rendement kan worden gemaakt. Binnen de bandbreedtes van de gekozen risicoprofielen is de vermogensverdeling in belangrijke mate bepalend voor het uiteindelijke rendement.

Spreiding
Comfort vermogensbeheer belegd hoofdzakelijk in beleggingsfondsen met een groot aantal aandelen en/of obligaties aangevuld met indextrackers. Daarnaast wordt belegd in alternatieve beleggingen en beursgenoteerd vastgoed.

Geen timing
Divers wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat timing op de financiële markten niet werkt.

2. Welke aanpak, beleggingsstrategie of beleggingsstijl hanteert de beleggingsonderneming?
Comfort Vemogenbeheer belegd door middel van beleggingsfondsen en indextrackers wereldwijd in aandelen, obligaties, beursgenoteerd vastgoed en alternatieve beleggingen en hanteren daarbij de dertien verschillende (sub)beleggingscategorieën die zijn opgesteld door de VBA-beleggingsprofessionals (Vereniging voor Beleggings Analisten). Door middel van de Tactische Asset Allocatie over- of onderweegd Comfort Vermogensbeheer de (sub)beleggingscategorieën en de regio’s. Comfort geeft de voorkeur aan waarde aandelen boven groei aandelen en dat geldt tevens voor kleine bedrijven ten opzichte van grote bedrijven. In het tweewekelijks beleggingscomité vergaderen de vermogensbeheerders en worden besluiten genomen die de basis vormen voor het beleggingsbeleid. De wijzigingen in het beleid worden doorgevoerd in de modelportefeuilles. Alle portefeuilles worden aan deze modelportefeuilles gespiegeld naar gelang, uw wensen en klantprofiel.

3. In welke beleggingscategorieën, sectoren, regio’s en (soort) financiële instrumenten wordt belegd?
Naast de spreiding over assets (aandelen, obligaties, beursgenoteerd vastgoed en alternatieve beleggingen), is er spreiding over regio’s (Noord Amerika, Europa, Azië Pacific en Opkomende markten), over sectoren en bij obligaties over kredietwaardigheid en looptijd.

Beleggen kan bij Comfort Vermogensbeheer vanaf € 200.000,-


De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Kosten Comfort Vermogensbeheer


Doorlopende kosten
Periodieke kostenGeen
BeheerfeeU betaalt een jaarlijkse beheerfee (incl. btw) afhankelijk van uw inleg via een degressieve staffel: 1,45% tot € 200.000,- 1,21% over het meerdere tot € 500.000,- 0,97% over het meerdere tot € 1 miljoen 0,73% over het meerdere tot € 2,5 miljoen 0,61% over het meerdere tot € 5 miljoen 0,48% over het meerdere vanaf € 5 miljoen
Performance fee
TransactiekostenBekijk in uw analyse
ServicefeeDe kosten voor de depotbank zijn naar verwachting tussen de 0,05% tot 0,20% op jaarbasis.

Eenmalige kosten
Kosten opbouw portefeuilleBekijk in uw analyse
Kosten afbouw portefeuilleBekijk in uw analyse

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Comfort Vermogensbeheer rendement


Er zijn (op dit moment) geen rendementen bekend. Comfort Vermogensbeheer wil of kan deze niet inzichtelijk maken.

Team Comfort Vermogensbeheer


Op deze pagina vindt u de beschrijving van het beleggingsteam van de partij. De beschrijving van het team wordt opgesteld door de aanbieder zelf. 
Dhr. Guido van Hattem
Vermogensbeheerder
Drs. Gerbert Klop
Vermogensbeheerder
Dhr. Patrick Zuijderwijk
Vermogensbeheerder
Dhr. Leendert-Jan Visser
Vermogensbeheerder


Comfort Vermogensbeheer

Vergelijk met andere partijen
Analyse rendement & kosten
Hulp bij uw keuze of overstap

Contact Finner

Stephan Freelink
010-3070880
Plan afspraak
Stephan Freelink
eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement