Vermogensbeheer Friesland (voorheen AMDK) is in 2008 opgericht en gevestigd in Joure. Tot de klantenkring behoren onder meer ondernemers, particuliere beleggers, DGA’s, freelancers en zzp-ers. Naast vermogensbeheer kunnen klanten er ook terecht voor financieel advies en financiële planning.

Bij Vermogensbeheer Friesland staat volgens hen verantwoord beleggen op de eerste plek. Zo wordt er minimaal 10% ESG belegd en zijn er meerdere 'groene' portefeuilles. Naast de groene portefeuilles zijn er 6 portefeuilles van zeer defensief tot offensief. Deze zijn gekoppeld aan het getij, hierbij is 'laagtij' het meest risicoloos en 'Branding' het meest risicovol. De beleggingen zijn actief belegd volgens de eigen kernwaarden van het bedrijf.

Vermogensbeheer Friesland biedt vermogensbeheer aan vanaf € 125.000,- inleg. Daarnaast bieden ze ook de optie aan om te beleggen voor pensioen via een lijfrenterekening. De startinleg is óf een eenmalig bedrag van € 1.500,- óf een maandelijkse bijdrage van € 125,-. Bovendien voorziet Vermogensbeheer Friesland in (lijfrente)advies en bieden ze financiële planning aan.

 
Vermogensbeheer
Naam aanbieder
Vermogensbeheer Friesland
Type beheer
Individueel beheer
Onderdeel van
AMDK Vermogensbeheer B.V.
Minimum inlegbedrag
€ 125,-
Vestiging(en)
Joure
Jaar actief
2008
Onderscheidingen
-

De beste pensioenaanbieder vinden?Vergelijk pensioenaanbieders


Beleggingsbeleid Vermogensbeheer Friesland


Waarin onderscheidt partij Vermogensbeheer Friesland in haar beleggingsbeleid van andere banken en beleggingsondernemingen?

De sleutel tot verstandig beleggen van bestaat volgens Vermogensbeheer Friesland uit drie hoofdpijlers:

1. De nadruk leggen op het samenstellen van een gespreide portefeuille. Door deze spreiding wordt het risico verminderd. Met Vermogensbeheer Friesland hebben klanten toegang tot een breed scala aan beleggingsmogelijkheden en vermogensoplossingen. Hierdoor kan er een portefeuille gecreëerd worden die aansluit bij de persoonlijke inkomen- en vermogensdoelstelling(en) van de klant.

2. Vermogensbeheer Friesland geloofd dat beleggen iets is voor de lange termijn. Daarom is het bespreken van de beleggingshorizon (de verwachte duur van de belegging) essentieel. Het is algemeen bekend dat het risico van een belegging afneemt naarmate de beleggingshorizon langer wordt.

3. Het opstellen van een financiële planning is cruciaal voor Vermogensbeheer Friesland om het risicoprofiel van een klant te kunnen bepalen. Na het toetsen van de risicohouding van de klant, koppelen zij hieraan een portefeuille met de juiste balans tussen risico en rendement. Deze portefeuille sluit aan bij de persoonlijke situatie en wensen van de klant.

Welke aanpak, beleggingsstrategie of beleggingsstijl heeft partij Vermogensbeheer Friesland

Vermogensbeheer Friesland benadrukt het belang van een gespreide portefeuille, afgestemd op individuele inkomen- en vermogensdoelstellingen. Ze baseren hun strategie op:

1. Analytische Benadering: Met de Monte Carlo-simulatie beoordelen ze het verwachte rendement en haalbaarheid van doelstellingen.
2. Externe Analisten: In samenwerking met partijen zoals Credit Suisse combineren ze technische analyses met hun eigen "Friese nuchterheid" om beleggingsbeslissingen te maken.
3. Actieve Beslissingen: Met moderne technieken spelen ze in op markttrends en kansen.
4. Portefeuillekenmerken: Ze streven naar duurzame aandelen, aantoonbaar rendement, bewust valutabeleid, spreiding in kansrijke sectoren, een gemiddelde dividenduitkering van 1%, en de mogelijkheid om liquide te gaan.

Samenvattend: Vermogensbeheer Friesland combineert analytische tools, externe expertise, en moderne technieken om actieve, duurzame en gespreide beleggingsbeslissingen te maken.


Geen
Actief
Modelportefeuille
Groei
Beleggingsfondsen, Indextrackers
Nee
Credit Suisse, InsingerGilissen
Nee
De beste pensioenaanbieder vinden?Vergelijk pensioenaanbieders


Kosten Vermogensbeheer Friesland


Voor een voorbeeldberekening kunt u gebruik maken van de vergelijker.

Doorlopende kosten
Periodieke kostengeen
BeheerfeeU betaalt een jaarlijkse All-In Beheerfee van 1,50% (incl. btw)
Performance fee
TransactiekostenEr worden geen transactieprovisies gerekend, maar er zijn wel spreadkosten en/of in-uitstapkosten voor de producten
Servicefeegeen
Kosten ProductenAfhankelijk van het gekozen risicoprofiel liggen de fondskosten tussen de 0,76%- 0,92% per jaar.

Eenmalige kosten
Kosten opbouw portefeuille-
Kosten afbouw portefeuille-

De beste pensioenaanbieder vinden?Vergelijk pensioenaanbieders


Vermogensbeheer Friesland rendement


Er zijn (op dit moment) geen rendementen bekend. Vermogensbeheer Friesland wil of kan deze niet inzichtelijk maken.
De beste pensioenaanbieder vinden?Vergelijk pensioenaanbieders


eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement