Perlas is een eigen merk van de vermogensbeheerder Ostrica. De actief beheerde profielfondsen zijn geïntroduceerd in 2012 en zijn geschikt voor vrije vermogensopbouw (box 3) en fiscaal gefaciliteerde pensioenopbouw (zogenaamde banksparen box 1). Beleggers in Perlasfondsen maken gebruik van de beleggingsexpertise van Ostrica. Zij streven naar laagdrempelige en transparante beleggingsoplossingen met een hoog rendement en beperkt risico.


Perlas biedt de mogelijkheid aanvullend pensioen op te bouwen voor werknemers of ZZP'ers. U kiest daarbij voor een Perlasfonds dat bij u past. De beleggers van Ostrica beheren de beleggingen actief. Perlas biedt de mogelijkheid tot een Lifecycle optie waarmee het risico van uw beleggingen wordt afgebouwd naarmate uw pensioendatum nadert. Ook heeft u de mogelijkheid tot het beleggen in een nettopensioenregeling voor inkomens boven de €107.593 per jaar.


Als u in wilt leggen bij Perlas pensioen beleggen moet u uw jaarruimte berekenen. Dit kan door middel van uw Uniform Pensioenoverizicht en de rekentools van de Belastingdienst. Daarna kunt u in de Perlas fondsen storten. In de beleggingen wordt veel gebruik gemaakt van computergestuurd handelen op basis van verwachtingen en opinies. Menselijk werk komt er nog aan te pas voor de macro- economische en fundamentele analyses.


Video Perlas


 
Perlas
Naam aanbieder
Perlas
Type beheer
Mixfonds
Onderdeel van
Ostrica B.V.
Minimum inlegbedrag
€ 50,-
Vestiging(en)
Amstelveen
Jaar actief
2012
Onderscheidingen
-

De beste pensioenaanbieder vinden?Vergelijk pensioenaanbiedersBeleggingsbeleid Perlas


Perlas maakt, naast fundamentele analyse door analisten, ook gebruik van software en computers om effecten te selecteren op basis van opinies en modellen. Perlas zegt hier zelf over:

De Machine
Aan de basis van de beleggingsstrategie met risicobescherming ligt het kwantitatieve beleggingsmodel. In de praktijk komt het neer op een model dat keuzes maakt uit 14.000 wereldwijde aandelen en 80.000 obligaties. Kwantitatieve computermodellen worden dus ingezet om de experts bij te staan in de zoektocht naar bovengemiddeld rendement. De computermodellen (waar dataleveranciers zoals Datastream, Factset, Bloomberg en MSCI hun gegevens aan leveren) zijn geïntregeerd in het kennissysteem van de researchafdeling.

Het model maakt gebruik van de gegevens (verwachting en opinies) van mensen, als ook van de historische data en berekeningen van computers. Dit systeem waardeert de aandelen en obligaties op een groot aantal factoren en rangschikt ze naar aantrekkelijkheid als belegging.

Uit het model komt een strategische verdeling van aantrekkelijke beleggingstitels, gespreid over verschillende vermogenscategorieën. De analisten concentreren zich vervolgens op de titels die daadwerkelijk interessant zijn.

De Mens
De menselijke bijdrage aan de modellen bestaat uit het aanleveren van een fundamentele analyse van bedrijven en sectoren en macro-economische analyses. De fundamentele analyse is gericht op het vinden van inconsistenties in verwachting van analisten, terwijl macro-economen op zoek zijn naar trendwijzigingen.

Best in class
Actief
Modelportefeuille3 profielfondsen waarvan klant participaties aankoopt
Groei Fondsen zijn gericht op vermogensopbouw voor toekomstige doelstellingen, meestal pensioen
Beleggingsfondsen3 actief beheerde profielfondsen met beschermingsstrategie
Ja
-
Ja
De beste pensioenaanbieder vinden?Vergelijk pensioenaanbieders


Kosten Perlas


Voor een voorbeeldberekening kunt u gebruik maken van de vergelijker.

Doorlopende kosten
Periodieke kostenGeen
BeheerfeeDe jaarlijkse beheervergoeding is verwerkt in de fondskosten.
Performance fee
TransactiekostenDe gemiddelde transactiekosten bedragen naar verwachting 0,02% tot 0,09% per jaar inclusief spreadkosten en/of in-uitstapkosten voor de producten. Deze kosten zijn al verwerkt in de fondskosten.
ServicefeeGeen
Kosten ProductenDe gemiddelde kosten van de producten in de portefeuille. Afhankelijk van uw risicoprofiel liggen deze naar verwachting tussen de 1,56% en 2,05% per jaar.

Eenmalige kosten
Kosten opbouw portefeuille-
Kosten afbouw portefeuille-

De beste pensioenaanbieder vinden?Vergelijk pensioenaanbieders


Perlas rendement


De getoonde rendementen zijn het NETTO rendement per jaar en per profiel. Dit is het behaalde rendement na aftrek van alle kosten. Wanneer u rendementen tussen partijen vergelijkt houdt dan ook rekening met het risico.

De tabel toont het netto rendement van een voorbeeldportefeuille met een eenmalige inleg. Het plan is begonnen in februari 2012, het eerstvolgende hele jaar is 2013.

* De getoonde rendementen over 2024 zijn t/m 31 maart van dat jaar.

ProfielBorgplanKernplanDynamischplan
2024*
Bekijk in vergelijker
2023
Bekijk in vergelijker
2022
-6,8%
-9,6%
-9,1%
2021
6,2%
10,4%
17,4%
Inzicht in alle rendementen van Perlas?Bekijk de vergelijking van pensioenaanbieders


eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement