Fintessa Vermogensbeheer bestaat sinds 2008 en heeft zich toegelegd op vermogensbeheer, -advies en financiële planning. De naam is een samenvoeging van ‘financieel’ en het Italiaanse woord voor betrouwbaar. Fintessa houdt kantoor in Baarn en richt zich op vermogende particulieren, stichtingen en ondernemers. Persoonlijke aandacht is een van de speerpunten van Fintessa.Fintessa Vermogensbeheer wil maatwerk leveren waarbij de persoonlijke vermogenssituatie en de wensen van de cliënt de maat aangeven. Er wordt gewerkt met 5 risicoprofielen van defensief tot offensief. De beleggingsfilosofie draait om onafhankelijkheid. Met maar één doel: behoud dan wel groei van vermogen. De beleggingskeuzes hangen af van het persoonlijke risicoprofiel en beleggingshorizon. Een portefeuille is dynamisch. Bij neerwaarts risico, wordt bijvoorbeeld bescherming gezocht met putopties. Bij koerspotentieel kunnen callopties worden ingezet. Actief betekent volgens Fintessa: kopen en verkopen voor een optimaal beleggingsresultaat. Voor vermogensbeheer kan men vanaf 100.000 euro terecht. Vanaf 50.000 euro biedt Fintessa ook de mogelijkheid met uw lijfrente te beleggen, deze dienstverlening noemt Fintessa "VRY van Fintessa". 
Fintessa
Naam aanbieder
Fintessa
Type beheer
Onderdeel van
Fintessa B.V.
Minimum inlegbedrag
€ 50.000,-
Vestiging(en)
Baarn
Jaar actief
2008
Onderscheidingen
-

De beste pensioenaanbieder vinden?Vergelijk pensioenaanbieders


Beleggingsbeleid Fintessa


Het beleggingsbeleid van VRY sluit aan op het beleggingsbeleid van Fintessa Vermogensbeheer, zij het dat er voor de cliënten van VRY van Fintessa niet in individuele waarden wordt belegd. Voor de cliënten van VRY van Fintessa wordt er alleen in ETF's en Money Market Funds belegd.

Vrij van Fintessa maakt gebruik van modelportefeuilles. Welke modelportefeuille bij u past wordt door Fintessa vastgesteld op basis van de looptijd van uw PensioenBeleggen rekening. Daarbij wordt gekozen voor een meer defensieve modelportefeuille naarmate de einddatum van uw PensioenBeleggen rekening dichterbij komt. De assetallocatie van de verschillende profielen bestaat uit 'zakelijke waarden' (aandelen) en 'vastrentende waarden' (obligaties).

Het beleggingsbeleid kenmerkt zich door het streven om op basis van fundamentele analyse, effectentransacties te verrichten die binnen de kaders van het cliëntenprofiel en beleggingsdoelstellingen resulteren in een beleggingsportefeuille die op de langere termijn een gemiddeld netto rendement genereert dat daarop aansluit.

-
Actief
Maatwerk, Modelportefeuille
Groei
Aandelen, ObligatiesIndextrackers, Indextrackers
Nee
InsingerGilissen, NIBC Markets
-
De beste pensioenaanbieder vinden?Vergelijk pensioenaanbieders


Kosten Fintessa


Voor een voorbeeldberekening kunt u gebruik maken van de vergelijker.

Doorlopende kosten
Periodieke kostenU betaalt per storting een vergoeding van 0,3% met een max. van €500,- per ingelegd bedrag.
BeheerfeeU betaald 1,25% beheerfee (incl BTW) per jaar.
Performance fee
TransactiekostenEr worden geen transactieprovisies gerekend, maar er zijn wel spreadkosten en/of in-uitstapkosten voor de producten.
ServicefeeGeen
Kosten ProductenGemiddelde lopende kosten in de portefeuille. Afhankelijk van uw risicoprofiel en portefeuille liggen deze gemiddeld tussen de 0,05% en 0,3% per jaar.

Eenmalige kosten
Kosten opbouw portefeuilleEenmalige aanmeldkosten €99,-. Er worden geen transactieprovisies gerekend bij de start maar er zijn wel spreadkosten en/of in-uitstapkosten voor de producten. Deze verschillen per product.
Kosten afbouw portefeuilleTussentijds beëindigen van de pensioenovereenkomst kost €200,-. Er worden geen transactieprovisies gerekend als u stopt maar er zijn wel spreadkosten en/of in-uitstapkosten voor de producten. Deze verschillen per product.

De beste pensioenaanbieder vinden?Vergelijk pensioenaanbieders


Fintessa rendement


Er zijn (op dit moment) geen rendementen bekend. Fintessa wil of kan deze niet inzichtelijk maken.

eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement