Dexxi Pensioen Beleggen

LET OP: Indexus Groep, met dochterlabel Dexxi, wordt onderdeel vanSemmie groep. Voor de pensioendienstverlening kunt u nu terecht bij Semmie Pensioenbeleggen.

Dexxi is opgericht in 2016 en is een initiatief van vermogensbeheerder Indexus. Indexus heeft al meer dan 15 jaar ervaring met het gebruik van ETF’s in beleggingsportefeuilles. U kunt nu ook fiscaal aantrekkelijk beleggen in deze ETF’s bij Dexxi. 


Dexxi speelt in op de trend dat meer en meer Nederlanders zelf verantwoordelijk zijn voor hun inkomen en vermogen later. Vermogensbeheer door Dexxi is bedoeld voor beleggers met meerdere doelstellingen en mogelijk vanaf €1.000,-.

Met Dexxi kunt u in drie stappen uw beleggingsdoel in kaart brengen. In uw persoonlijke dashboard verschijnt direct het voorstel. De beleggingsportefeuilles worden opgebouwd met ETF’s (indextrackers) en Dexxi draagt zorg voor de continuïteit.

Dexxi biedt ook een pensioenrekening aan. Bij pensioenbeleggen mag u de inleg aftrekken van uw belastbaar inkomen, binnen de fiscale ruimte. Tegen de tijd dat u met pensioen gaat koopt u een lijfrente aan waarmee het bedrag periodiek wordt uitgekeerd. Aan de hand van een online vragenlijst inventariseert Dexxi uw risicoprofiel, waarna u de openingsdocumenten ontvangt en een rekening online kunt openen. Uw beleggingen worden aangehouden bij de Binck bank. Dexxi belegt uw vermogen volledig in ETF’s.

Dexxi
Naam aanbiederDexxiType beheerMixfonds
Onderdeel vanIndexus Groep B.V.Minimum inlegbedrag€ 100,-
Vestiging(en)Amsterdam, Arnhem, Eindhoven en HeerenveenJaar actief2016
Onderscheidingen

Beleggingsbeleid Dexxi


Dexxi heeft naast regulier vermogensbeheer ook een Box 1-variant. Daar zeggen zij het volgende over:

Starten kan op elk moment, uiteraard binnen uw fiscale ruimte. Wat er ook gebeurt met de AOW of uw werkgeverspensioen: u belegt op eigen naam, dit pensioen voor later blijft dus altijd van u.

U kunt éénmalig storten, periodiek of een inlegpauze nemen. En u kunt uw inleg verhogen, verlagen of stopzetten, waar u zelf de vrijheid heeft om te kiezen wanneer u wat inlegt.

U kunt als ZZP’er, maar ook als ondernemer of werknemer zonder pensioenplan van de werkgever beleggen bij Dexxi Box 1.

Dexxi herweegt maandelijks alle portefeuilles. Daarmee worden de beleggingsportefeuilles iedere maand weer in evenwicht gebracht, zonder extra kosten.

Beleggen bij Dexxi heeft de volgende kenmerken:

  • Portefeuilles wereldwijd gespreid via ETF’s;
  • Maandelijkse herweging van alle portefeuilles;
  • Transparant beleggingsbeleid;
  • Beleggingsbeleid gericht op risicomanagement;
  • Duurzaam beleggen via ESG criteria;
  • All-in fee zonder extra kosten;
  • Bijstorten of onttrekken is kosteloos;
  • 20 jaar ervaring met indexbeleggen;
  • Begeleiding door ervaren adviseurs.

DuurzaamNegatieve uitsluitingESG criteria
Actief vs PassiefPassiefDexxi bouwt de beleggingsportefeuilles op met indextrackers (ETF’s). Eenmaal per maand vindt er een rebalance plaats.
Portefeuille samenstellingModelportefeuille
Doel beleggingsbeleidGroei
ProductenIndextrackers
Eigen productenNee
Depot bankSaxo BankUw portefeuille wordt aangehouden bij de Binck bank
Vermogen partners meebelegdJa

Kosten Dexxi

Doorlopende kosten
Periodieke kostenGeen
BeheerfeeU betaalt een jaarlijkse All-in fee van 0,8% (incl. btw). In dit tarief zitten de beheervergoeding, de transactiekosten, de btw en de servicekosten van Binckbank. Het all-in tarief van 0,8% per jaar geldt tot een bedrag van €250.000.

Boven €250.000 tot €500.000 is het all-in tarief 0,6% per jaar.
En vanaf €500.000 is het all-in tarief 0,4% per jaar.
Performance fee
TransactiekostenEr worden geen transactieprovisies gerekend maar er zijn wel spreadkosten en/of in-uitstapkosten voor de producten. Deze verschillen per product.
ServicefeeGeen
Kosten ProductenDe lopende kosten van de trackers (ETF’s) zijn -afhankelijk van het beleggingsprofiel- gemiddeld tussen de 0.19%-0.3% per jaar.
Eenmalige kosten
Kosten opbouw portefeuilleU betaalt éénmalig €25 afsluitkosten.Via een financieel adviseur is het gratis.
Er worden geen transactieprovisies gerekend bij de start maar er zijn wel spreadkosten en/of in-uitstapkosten voor de producten. Deze verschillen per product.
Kosten afbouw portefeuilleEr worden geen transactieprovisies gerekend als u stopt maar er zijn wel spreadkosten en/of in-uitstapkosten voor de producten. Deze verschillen per product.

Dexxi rendement

De getoonde rendementen zijn het NETTO rendement per jaar en per profiel. Dit is het behaalde rendement na aftrek van alle kosten. Wanneer u rendementen tussen partijen vergelijkt houdt dan ook rekening met het risico.

Rendementen zijn op basis van modelportefeuilles. Dexxi is februari 2016 gestart, daarom worden alleen rendementen vanaf 2017 getoond. De staffel voor de all-in fee wordt doorberekend in de rendementen. De rendementen bij Finner zijn gebaseerd op een inleg tot €250.000,-. Legt u meer in dan kunnen de rendementen positief afwijken.

ProfielZeer DefensiefDefensiefNeutraalOffensiefZeer offensief
2023*0,7%2,8%3,6%4,8%6,5%
2022-9%-10,6%-11,9%-12,4%-13,7%
20210,1%8,3%11,3%15,3%22,5%
2020-0,9%0,0%1,0%2,2%3,4%
* De getoonde rendementen over 2023 zijn t/m 31 maart van dat jaar.