Semmie is een vermogensbeheerder die naar eigen zeggen streeft naar een excellente service. Semmie biedt een geavanceerd beleggingsplatform en de mogelijkheid voor persoonlijk contact op momenten dat u dat wenst. De mederwerkers van Semmie zijn 7 dagen per week beschikbaar, inclusief de avonden en weekenden.

Semmie biedt verschillende beleggingsopties aan die aansluiten bij uiteenlopende beleggingsdoelen. Klanten kunnen kiezen uit een persoonlijke, zakelijke, lijfrente en/of kinderrekeningen, waarbij de inleg wordt belegd in een van de drie modelportefeuilles.

Semmie is volgens eigen zeggen gericht op een marktconform rendement. Ze werkt met lange termijn doelen en heeft een risicomijdend beleggingsbeleid. Semmie hanteert vier risicoprofielen. Defensief, neutraal, offensief en zeer offensief. Het minimale inlegbedrag voor al deze profielen bedraagt €1000.

Naast de vermogensbeheerdienstverlening biedt Semmie ook de mogelijkheid aan om fiscaal aantrekkelijk aanvullend pensioen op te bouwen met een pensioenrekening. Het minimale inlegbedrag voor deze dienstverlening bedraagt ook €1000,-

 
Semmie
Naam aanbieder
Semmie
Type beheer
Onderdeel van
Sem.nl B.V.
Minimum inlegbedrag
€ 1.000,-
Vestiging(en)
Amsterdam
Jaar actief
2014
Onderscheidingen
-


De beste pensioenaanbieder vinden?Vergelijk pensioenaanbieders


Beleggingsbeleid Semmie


ij Semmie staat men voor periodiek en gespreid beleggen voor de lange termijn. Je bouwt eenvoudig vermogen op door (periodiek) geld te storten op je beleggingsrekening. Door te kiezen voor een brede spreiding van onze beleggingen proberen we de risico-rendementsverhouding te optimaliseren.

De visie wordt tastbaar dankzij de investment beliefs van Semmie. Investment beliefs geven aan hoe ze bij Semmie denken dat de financiële markten werken en op welke wijze ze in deze markten waarde voor beleggers kunnen creëren.

De investment beliefs van Semmie zijn als volgt:
1. Beleggen doe je voor de lange termijn.
2. Beleggen doe je in een breed gespreide portefeuille.
3. Beleggen doe je door het volgen van een passief beleid, tenzij dit niet goed mogelijk is
4. Beleggen in liquide markten doe je tegen lage kosten.
5. Beleggen doe je in bedrijven en overheden die rekening houden met ESG-factoren.
6. Beleggen doe je zoveel mogelijk in begrijpelijke financiële instrumenten.
7. Beleggingen in private markten voegen waarde toe aan de portefeuille, ondanks hogere beheerkosten


Welke aanpak, beleggingsstrategie of beleggingsstijl hanteert Semmie?
Bij Semmie ligt de focus op het samenstellen van goed gespreide beleggingsportefeuilles, zonder beïnvloed te worden door de waan van de dag. Beleggers krijgen een beleggersprofiel toegewezen op basis van een vragenlijst over kennis, ervaring, beleggingsdoel, financiële situatie, risicobereidheid en duurzaamheidsvoorkeur. Het beleggersprofiel bepaalt de inrichting van de beleggingsportefeuille.

Beleggingsbeslissingen worden voorgesteld op basis van het vastgestelde beleid en besproken in maandelijkse beleggingsvergaderingen. Er wordt periodiek gecontroleerd of de modelportefeuilles nog aansluiten bij het beleggingsbeleid van Semmie, en indien nodig worden aanpassingen gemaakt.

Best in class, Negatieve uitsluiting
PassiefDe beleggingsstrategie van Semmie wordt gedreven door de investment belief dat je met actief beleid niet per se de markt verslaat. Degedachte hierachter is dat het namelijk onmogelijk is om structureel hogere rendementen te behalen (op delange termijn) door actief te handelen. Semmie maakt daarom geen beslissingen om de markt te verslaan.Daarnaast streeft Semmie ernaar om een marktconform rendement voor haar beleggers te behalen. Dit doet Semmie door de gewichten van de benchmarks te volgen. Ieder kwartaal wordt er een herbalancering gedaan naar de oorspronkelijke gewichten van de portefeuille.
ModelportefeuilleDe modelportefeuilles kent vier smaken: defensief (obligaties: 70%/aandelen: 30%), neutraal (50/50), offensief (30/70) en zeer offensief (0/100)
Groei Semmie belegt voor een groei van het vermogen van haar cliënten, voor zowel het eigen vermogen als voor het vermogen van een kind of kleinkind. Bij Semmie staan we voor periodiek en gespreid beleggen voor de lange termijn. Je bouwt eenvoudig vermogen op door (periodiek) geld te storten op je beleggingsrekening. Door te kiezen voor een brede spreiding van onze beleggingen probeert Semmie de risico-rendementsverhouding te optimaliseren.
Beleggingsfondsen, Indextrackers
Nee
Eigen bewaarstichtingSemmie beschikt over haar eigen effectenadministratie. Dit houdt in dat het bijhoudt hoeveel geld iemand heeft ingelegd en welke beleggingen daarvoor aangekocht zijn. Dit maakt het bedrijf minder afhankelijk van externe partijen en kan daarnaast zelf kiezen hoe de processen ingericht worden.
JaDe directie en medewerkers van Semmie beleggen in de modelportefeuille van Semmie.
De beste pensioenaanbieder vinden?Vergelijk pensioenaanbieders


Kosten Semmie


Voor een voorbeeldberekening kunt u gebruik maken van de vergelijker.

Doorlopende kosten
Periodieke kostenNiet van toepassing
BeheerfeeU betaalt een jaarlijkse beheerfee (incl. btw) afhankelijk van uw inleg via een vaste staffel:
0,75% tot € 500.000,-
0,65% vanaf € 500.000,-

De beheerfee wordt maandelijks geïncasseerd
Performance fee
TransactiekostenEr worden geen transactieprovisies gerekend, maar er zijn wel spreadkosten en/of in-uitstapkosten voor de producten.
ServicefeeNiet van toepassing
Kosten ProductenDe gemiddelde kosten van de producten in de portefeuille. Afhankelijk van uw risicoprofiel liggen deze naar verwachting tussen de 0.13% en 0.14% per jaar.

Eenmalige kosten
Kosten opbouw portefeuille-
Kosten afbouw portefeuille-

De beste pensioenaanbieder vinden?Vergelijk pensioenaanbieders


Semmie rendement


De getoonde rendementen zijn het NETTO rendement per jaar en per profiel. Dit is het behaalde rendement na aftrek van alle kosten. Wanneer u rendementen tussen partijen vergelijkt houdt dan ook rekening met het risico.

De rendementen zijn gebaseerd op de modelportefeuilles. Aangezien alle cliënten van Semmie in deze modelportefeuille beleggen is dit representatief. Sinds halverwege 2016 heeft Semmie klanten belegd via deze portefeuilles.

* De getoonde rendementen over 2024 zijn t/m 31 maart van dat jaar.

ProfielDefensiefNeutraalOffensief
2024*
Bekijk in vergelijker
2023
Bekijk in vergelijker
2022
-14,6%
-17,4%
-20,2%
2021
8,5%
13,4%
18,5%
Inzicht in alle rendementen van Semmie?Bekijk de vergelijking van pensioenaanbieders


eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement