Semmie is opgericht in 2016 en is een online vermogensbeheerder, gevestigd in Amsterdam. Semmie is begonnen met het doel de beleggingswereld toegankelijk te maken voor mensen met een kleiner inlegbedrag die nog niet veel kennis hebben van beleggen. Maar, Semmie is toegankelijk voor iedereen die wil investeren in de toekomst.

Het doel van Semmie is om de investeringen van haar klanten transparanter te maken. Dit doen ze door klanten te informeren over onder andere de kosten van beleggen. Ook zorgt het online platform van Semmie ervoor dat klanten altijd inzicht en controle hebben over hun beleggingen. De laagdrempelige dienstverlening maakt dat ook mensen met minder kennis van de financiële markt bij Semmie kunnen beleggen.

Semmie is volgens eigen zeggen gericht op een steady rendement. Ze werkt met lange termijn doelen en heeft een risicomijdend beleggingsbeleid. Semmie hanteert drie risicoprofielen. Defensief, neutraal en offensief. Het minimale inlegbedrag voor al deze profielen bedraagt €500. Daarnaast is het mogelijk iedere maand tussen de €10 en €1.000 extra in te leggen.

Naast de vermogensbeheerdienstverlening biedt Semmie ook de mogelijkheid aan om fiscaal aantrekkelijk aanvullend pensioen op te bouwen met een pensioenrekening. Het minimale inlegbedrag voor deze dienstverlening bedraagt €50,-

 
Semmie
Naam aanbieder
Semmie
Type beheer
Onderdeel van
Sem.nl B.V.
Minimum inlegbedrag
€ 50,-
Vestiging(en)
Amsterdam
Jaar actief
2014
Onderscheidingen
-

De beste pensioenaanbieder vinden?Vergelijk pensioenaanbieders


Beleggingsbeleid Semmie


Bij pensioenbeleggen van Semmie kun je kiezen net als bij vermogensbeheer kiezen uit drie verschillende risicoprofielen. Je kunt kiezen voor een defensief profiel (meer obligaties, minder aandelen), neutraal profiel (gelijke verdeling verhouding obligaties en aandelen) en offensief profiel (meer aandelen, minder obligaties)

De portefeuilles van Semmie zijn opgesteld volgens de efficiënte markt hypothese. Deze hypothese veronderstelt dat alle beschikbare informatie in de prijzen is verwerkt. De marktverdeling weerspiegelt de optimale portefeuille op lange termijn. Op middellange termijn kunnen waarderingen afwijken van de lange termijn trends. Semmie maakt een inschatting van het verwachte rendement en risico en belegt in de categorieën met een goede rendement/risico verhouding.
Bij de samenstelling van de portefeuille belegt Semmie niet alleen op basis van de marktkapitalisatie zoals pure index beleggers doen. Aanhangers van factor beleggen veronderstellen bijvoorbeeld dat aandelen van kleinere bedrijven beter presteren dan aandelen van grote bedrijven.
Andere factoren die Semmie kan meenemen in de portefeuille zijn:

- Value: aandelen met een lage waardering uitgedrukt in Koers/winst, Koers/boekwaarde, dividend rendement
- Hoog dividend: aandelen met een hoog dividend
- Minimum volatility: aandelen met een lage bewegelijkheid uitgedrukt in standaarddeviatie, beta
- Quality: aandelen van bedrijven met een hoge en stabiele winstmarge en groeiende winst
- Momentum: aandelen met een beter dan gemiddelde koersontwikkeling

Op basis van het vastgestelde beleid worden beleggingsbeslissingen voorgesteld. Deze worden ingebracht en besproken in de beleggingsvergadering. Na uitvoering wordt periodiek gecontroleerd of de portefeuille invulling nog aansluit bij de gewenste verdeling.

Op verzoek is een uitgebreide beschrijving beschikbaar over het beleggingsbeleid.

Best in class, Combinatie, Negatieve uitsluitingSemmie belegt alleen in bedrijven met een duurzame agenda. Hierbij wordt gekeken naar de ESG score van het bedrijf.
ActiefSemmie heeft een actief beleid met passieve producten zoals trackers. Er wordt niet veel gehandeld maar er is wel de mogelijkheid binnen het beleggingsbeleid om in te spelen op mogelijke kansen en risico's in de markt. Onder normale omstandigheden zullen de gewichten van de beleggingstitels in de portefeuille op het maandelijkse rebalancemoment weer worden teruggezet naar het normgewicht.
ModelportefeuilleDe duurzame Semmie modelportefeuille kent drie smaken: laag risico, gemiddeld risico en hoger risico.
Groei Semmie belegt voor een duurzame groei van het vermogen van haar cliënten, voor zowel het eigen vermogen als voor het vermogen van een kind of kleinkind. Semmie belegt alleen in bedrijven met een duurzame agenda. Verder is waardebehoud bij Semmie belangrijk, daarom bevatten de portefeuilles zeer liquide en breed gespreide beleggingsfondsen en trackers. Hierbij wordt altijd een gedeelte gealloceerd in kortlopende obligaties.
Indextrackers
Nee
Binck Bank
JaDe directie en medewerkers van Semmie beleggen allen in de modelportefeuille van Semmie.
De beste pensioenaanbieder vinden?Vergelijk pensioenaanbieders


Kosten Semmie


Voor een voorbeeldberekening kunt u gebruik maken van de vergelijker.

Doorlopende kosten
Periodieke kostenNiet van toepassing
BeheerfeeU betaalt een jaarlijkse beheerfee (incl. btw) afhankelijk van uw inleg via een vaste staffel:
0,75% tot € 500.000,-
0,65% vanaf € 500.000,-

De beheerfee wordt maandelijks geïncasseerd
Performance fee
TransactiekostenEr worden geen transactieprovisies gerekend, maar er zijn wel spreadkosten en/of in-uitstapkosten voor de producten.
ServicefeeNiet van toepassing
Kosten ProductenDe gemiddelde kosten van de producten in de portefeuille. Afhankelijk van uw risicoprofiel liggen deze naar verwachting tussen de 0.2% en 0.3% per jaar.

Eenmalige kosten
Kosten opbouw portefeuille-
Kosten afbouw portefeuille-

De beste pensioenaanbieder vinden?Vergelijk pensioenaanbieders


Semmie rendement


De getoonde rendementen zijn het NETTO rendement per jaar en per profiel. Dit is het behaalde rendement na aftrek van alle kosten. Wanneer u rendementen tussen partijen vergelijkt houdt dan ook rekening met het risico.

De rendementen zijn gebaseerd op de modelportefeuilles. Aangezien alle cliënten van Semmie in deze modelportefeuille beleggen is dit representatief. Sinds januari 2016 heeft Semmie klanten belegd via deze portefeuilles.

* De getoonde rendementen over 2023 zijn t/m 31 maart van dat jaar.

ProfielDefensiefNeutraalOffensief
2023*
2,4%
3,4%
4,4%
2022
-14,6%
-17,4%
-20,2%
2021
8,5%
13,4%
18,5%
2020
2,6%
2,7%
2,5%
Inzicht in alle rendementen van Semmie?Vraag een vergelijkingsrapport aan en ontvang een rendementsanalyse tot 12 jaar. Zo krijgt u een goed beeld van de prestaties in goede en slechte jaren.


Vergelijk direct

Eenvoudig alle partijen in Nederland vergelijken
 • € 10.000,-
 • € 25.000,-
 • € 50.000,-
 • € 100.000,-
 • € 500.000,-
Kies uw inlegbedrag
 • € 10.000,-
 • € 25.000,-
 • € 100.000,-
 • € 250.000,-
 • € 500.000,-
 • € 1.000.000,-
Kies uw inlegbedrag
eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement