Semmie is opgericht in 2016 en is een online vermogensbeheerder, gevestigd in Amsterdam. Semmie is begonnen met het doel de beleggingswereld toegankelijk te maken voor mensen met een kleiner inlegbedrag die nog niet veel kennis hebben van beleggen. Maar, Semmie is toegankelijk voor iedereen die wil investeren in de toekomst.

Het doel van Semmie is om de investeringen van haar klanten transparanter te maken. Dit doen ze door klanten te informeren over onder andere de kosten van beleggen. Ook zorgt het online platform van Semmie ervoor dat klanten altijd inzicht en controle hebben over hun beleggingen. De laagdrempelige dienstverlening maakt dat ook mensen met minder kennis van de financiële markt bij Semmie kunnen beleggen.

Semmie is volgens eigen zeggen gericht op een steady rendement. Ze werkt met lange termijn doelen en heeft een risicomijdend beleggingsbeleid. Semmie hanteert vier risicoprofielen. Defensief, neutraal, offensief en zeer offensief. Het minimale inlegbedrag voor al deze profielen bedraagt €500.

Naast de vermogensbeheerdienstverlening biedt Semmie ook de mogelijkheid aan om fiscaal aantrekkelijk aanvullend pensioen op te bouwen met een pensioenrekening. Het minimale inlegbedrag voor deze dienstverlening bedraagt €50,-

 
Semmie
Naam aanbieder
Semmie
Type beheer
Onderdeel van
Sem.nl B.V.
Minimum inlegbedrag
€ 50,-
Vestiging(en)
Amsterdam
Jaar actief
2014
Onderscheidingen
-

De beste pensioenaanbieder vinden?Vergelijk pensioenaanbieders


Beleggingsbeleid Semmie


Bij pensioenbeleggen van Semmie kun je kiezen net als bij vermogensbeheer kiezen uit vier verschillende risicoprofielen. Je kunt kiezen voor een defensief profiel (meer obligaties, minder aandelen), neutraal profiel (gelijke verdeling verhouding obligaties en aandelen), offensief profiel (meer aandelen, minder obligaties) en zeer offensief (enkel aandelen).

Bij Semmie staat men voor duurzaam, periodiek en gespreid beleggen voor de lange termijn. Klanten bouwen eenvoudig vermogen op door (periodiek) geld te storten op hun beleggingsrekening. Door te kiezen voor een brede spreiding in de beleggingsfondsen van Semmie, wordt geprobeerd om het risico dat je bij beleggen loopt te minimaliseren.

Welke aanpak, beleggingsstrategie of beleggingsstijl hanteert Semmie?
Bij Semmie ligt de focus op het samenstellen van goed gespreide beleggingsportefeuilles, zonder beïnvloed te worden door de waan van de dag. Beleggers krijgen een beleggersprofiel toegewezen op basis van een vragenlijst over kennis, ervaring, beleggingsdoel, financiële situatie, risicobereidheid en duurzaamheidsvoorkeur. Het beleggersprofiel bepaalt de inrichting van de beleggingsportefeuille.

Semmie's beleggingsstrategie is gebaseerd op de efficiënte markt hypothese, wat resulteert in een passief beleid. Op de middellange termijn maakt Semmie inschattingen van verwachte rendementen en risico's, en belegt alleen in categorieën met een goede rendement/risico verhouding.

Beleggingsbeslissingen worden voorgesteld op basis van het vastgestelde beleid en besproken in maandelijkse beleggingsvergaderingen. Er wordt periodiek gecontroleerd of de modelportefeuilles nog aansluiten bij de gewenste verdeling, en indien nodig worden aanpassingen gemaakt.

In welke beleggingscategorieën, sectoren, regio’s en (soort) financiële instrumenten wordt belegd?
Semmie richt zich op transparante, goed verhandelbare en eenvoudige beleggingen, waarbij ingewikkelde en risicovolle beleggingsoplossingen worden vermeden.

Semmie belegt in de volgende categorieën:
• Aandelen in ontwikkelde markten
• Aandelen in opkomende markten
• Staatsobligaties
• Kredietwaardige bedrijfsobligaties

Semmie kiest voor indexfondsen om in deze categorieën te beleggen, omdat deze lage kosten hebben, transparant zijn en gemakkelijk verhandelbaar. Indien mogelijk, kiest Semmie voor een index waarin bedrijven zijn beoordeeld op basis van duurzame criteria.

Best in class, Negatieve uitsluiting
ActiefSemmie heeft een actief beleid met passieve producten zoals trackers. Er wordt niet veel gehandeld maar er is wel de mogelijkheid binnen het beleggingsbeleid om in te spelen op mogelijke kansen en risico's in de markt. Onder normale omstandigheden zullen de gewichten van de beleggingstitels in de portefeuille op het maandelijkse rebalancemoment weer worden teruggezet naar het normgewicht.
ModelportefeuilleDe duurzame Semmie modelportefeuille kent drie smaken: laag risico, gemiddeld risico en hoger risico.
Groei Semmie belegt voor een duurzame groei van het vermogen van haar cliënten, voor zowel het eigen vermogen als voor het vermogen van een kind of kleinkind. Semmie belegt alleen in bedrijven met een duurzame agenda. Verder is waardebehoud bij Semmie belangrijk, daarom bevatten de portefeuilles zeer liquide en breed gespreide beleggingsfondsen en trackers. Hierbij wordt altijd een gedeelte gealloceerd in kortlopende obligaties.
Indextrackers
Nee
Saxo Bank
JaDe directie en medewerkers van Semmie beleggen allen in de modelportefeuille van Semmie.
De beste pensioenaanbieder vinden?Vergelijk pensioenaanbieders


Kosten Semmie


Voor een voorbeeldberekening kunt u gebruik maken van de vergelijker.

Doorlopende kosten
Periodieke kostenNiet van toepassing
BeheerfeeU betaalt een jaarlijkse beheerfee (incl. btw) afhankelijk van uw inleg via een vaste staffel:
0,75% tot € 500.000,-
0,65% vanaf € 500.000,-

De beheerfee wordt maandelijks geïncasseerd
Performance fee
TransactiekostenEr worden geen transactieprovisies gerekend, maar er zijn wel spreadkosten en/of in-uitstapkosten voor de producten.
ServicefeeNiet van toepassing
Kosten ProductenDe gemiddelde kosten van de producten in de portefeuille. Afhankelijk van uw risicoprofiel liggen deze naar verwachting tussen de 0.15% en 0.20% per jaar.

Eenmalige kosten
Kosten opbouw portefeuille-
Kosten afbouw portefeuille-

De beste pensioenaanbieder vinden?Vergelijk pensioenaanbieders


Semmie rendement


De getoonde rendementen zijn het NETTO rendement per jaar en per profiel. Dit is het behaalde rendement na aftrek van alle kosten. Wanneer u rendementen tussen partijen vergelijkt houdt dan ook rekening met het risico.

De rendementen zijn gebaseerd op de modelportefeuilles. Aangezien alle cliënten van Semmie in deze modelportefeuille beleggen is dit representatief. Sinds januari 2016 heeft Semmie klanten belegd via deze portefeuilles.

* De getoonde rendementen over 2023 zijn t/m 30 juni van dat jaar.

ProfielDefensiefNeutraalOffensief
2023*
3,9%
6,3%
8,5%
2022
-14,6%
-17,4%
-20,2%
2021
8,5%
13,4%
18,5%
2020
2,6%
2,7%
2,5%
Inzicht in alle rendementen van Semmie?Vraag een vergelijkingsrapport aan en ontvang een rendementsanalyse tot 12 jaar. Zo krijgt u een goed beeld van de prestaties in goede en slechte jaren.


Vergelijk direct

Eenvoudig alle partijen in Nederland vergelijken
 • € 10.000,-
 • € 25.000,-
 • € 50.000,-
 • € 100.000,-
 • € 500.000,-
Kies uw inlegbedrag
 • € 10.000,-
 • € 25.000,-
 • € 100.000,-
 • € 250.000,-
 • € 500.000,-
 • € 1.000.000,-
Kies uw inlegbedrag
eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement