BeSmart Vermogensbeheer is in 2015 opgericht vanuit de overtuiging dat vermogensbeheer beter, goedkoper en klantgerichter moet worden. BeSmart vindt dat het behalen van de beleggingsdoelstelling centraal moet staan en dat beleggen hiervoor het middel is.

De oprichters van BeSmart Vermogensbeheer hebben samen meer dan 75 jaar ervaring in de vermogensbeheerbranche en is opgericht vanwege de overtuiging dat vermogensbeheer beter en slimmer kan.

Het kantoor van BeSmart is gevestigd in Amsterdam.
Bij BeSmart wordt belegd in de meest duurzame bedrijven ter wereld. Afhankelijk van de uitgangspunten en risicohouding van de cliënt, wordt in een optimale effectenportefeuille in ETF’s belegd, die voldoen aan de strenge duurzaamheidscriteria. Dit zorgt voor een win-win situatie; een betere wereld én een beter rendement.

BeSmart richt zich op particulieren en ondernemers.
Afhankelijk van de uitgangspunten en de risicohouding beheert BeSmart een optimale effectenportefeuille bestaande uit de meest gebruikte beleggingscategorieën wereldwijd. Hierbij worden er vijf risicoprofielen gehanteerd; Duurzaam Defensief, Duurzaam Gematigd Defensief, Duurzaam Neutraal, Duurzaam Offensief en Duurzaam Zeer Offensief . Binnen de beleggingscategorieën wordt vervolgens het vermogen verspreid over meerdere ETF’s die voldoen aan verschillende duurzaamheidscriteria.

BeSmart biedt vermogensbeheer aan voor beleggers vanaf € 100.000,-. Naast vermogensbeheer biedt BeSmart ook een pensioendienstverlening aan vanaf € 1,- 
BeSmart
Naam aanbieder
BeSmart
Type beheer
Online beheer
Onderdeel van
BeSmart B.V.
Minimum inlegbedrag
€ 1,-
Vestiging(en)
Amsterdam
Jaar actief
2015
Onderscheidingen
-


De beste pensioenaanbieder vinden?Vergelijk pensioenaanbieders


Beleggingsbeleid BeSmart


Het beleggingsbeleid is gebaseerd op meerdere (Nobelprijs winnende) wetenschappelijke onderzoeken naar de meest optimale effectenportefeuille met de beste risico-rendement verhouding. BeSmart maakt gebruik van een core-satellite benadering, waarbij de basis (de core) van de portefeuille bestaat uit solide, wereldwijd gespreide beleggingen in aandelen en obligaties. Met de satellites trachten ze extra rendement te generen door in te spelen op bepaalde thema’s en trends. Hierbij kan binnen de categorie aandelen worden gedacht aan (duurzame) themafondsen/ETF’s en binnen de categorie obligaties aan specifieke strategieën zoals converteerbare obligatie ETF’s of inflatiegerelateerde obligatie ETF’s.

BeSmart werkt op basis van de zo geheten ‘top down’ methode waarbij zij eerst de persoonlijke wensen, eisen en doelstelling van de klant in kaart brengen. Vervolgens wordt samen met de klant de verdeling over de verschillende beleggingscategorieën (aandelen, vastrentende waarden, alternatieven) bepaald. De invulling van de portefeuille geschiedt op basis van indexfondsen of gespecialiseerde beleggingsfondsen, met onderliggend duizenden bedrijven waarin wordt belegd. Deze worden geselecteerd aan de hand van verschillende selectiecriteria zoals bijvoorbeeld duurzaamheidsrating, replicatiemethode, omvang en kosten.

BeSmart baseert de keuzes voor de verschillende index(fondsen) fundamenteel. Daarbij krijgt iedere fonds een bepaalde weging in de portefeuille. Wanneer de beurzen in beweging zijn heeft dit ook invloed op de wegingen van de verschillende fondsen. Wanneer de wegingen buiten bepaalde bandbreedtes raken brengen zij deze weer terug naar de oorspronkelijke wegingen volgens het model.

BeSmart beschikt over zelf gebouwde software die hen van informatie voorziet over de voortgang van de portefeuille. Zij ontvangen signalen wanneer de verhoudingen tussen de verschillende index(fondsen) veranderen en sturen deze dan bij. Op deze manier zijn zij volgens hen in staat om een optimale risico/rendementsverhouding te realiseren.


Best in class, Duurzame doelstelling, Negatieve uitsluiting
Actief
Modelportefeuille
Aanvulling inkomen, Duurzaam, Groei
Beleggingsfondsen, Indextrackers
Nee
Saxo Bank
Ja
De beste pensioenaanbieder vinden?Vergelijk pensioenaanbieders


Kosten BeSmart


Voor een voorbeeldberekening kunt u gebruik maken van de vergelijker.

Doorlopende kosten
Periodieke kostengeen
BeheerfeeU betaalt een jaarlijkse All-In Beheerfee van 0,90% (incl. btw)
Performance fee
TransactiekostenEr worden geen transactieprovisies gerekend, maar er zijn wel spreadkosten en/of in-uitstapkosten voor de producten
Servicefeegeen
Kosten ProductenAfhankelijk van het gekozen risicoprofiel liggen de fondskosten tussen de 0,32%- 0,40% per jaar.

Eenmalige kosten
Kosten opbouw portefeuille-
Kosten afbouw portefeuille-

De beste pensioenaanbieder vinden?Vergelijk pensioenaanbieders


BeSmart rendement


De getoonde rendementen zijn het NETTO rendement per jaar en per profiel. Dit is het behaalde rendement na aftrek van alle kosten. Wanneer u rendementen tussen partijen vergelijkt houdt dan ook rekening met het risico.

ProfielDefensiefNeutraalOffensief
2023
Bekijk in vergelijker
2022
Bekijk in vergelijker
2021
5,9%
7,9%
10,5%
Inzicht in alle rendementen van BeSmart?Bekijk de vergelijking van pensioenaanbieders


eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement