Sequoia Vermogensbeheer is een onafhankelijke vermogensbeheerder. Al sinds haar oprichting hanteert zij een transparante en kostenbeperkende werkwijze. Sequoia is in 2000 opgericht en gevestigd in zowel Oosterbeek als Amsterdam. Het werkgebied van Sequoia is heel Nederland. Voor Sequoia staat de klant centraal. Persoonlijk contact, onafhankelijkheid en transparantie zijn hierbij kernwaarden. Het beleggingsbeleid kenmerkt zich door uitgebalanceerde, breed gespreide portefeuilles. Er wordt daarbij gekozen voor een gestage groei. Hiervoor zijn volgens Sequoia belangrijke redenen, namelijk:

- Het geeft hun tijd voor een weloverwogen keuze, dit vergroot uw kansen en beperkt uw risico’s.

- Het rendement is aantoonbaar hoger dan bij het constant aanpassen van de beleggingen binnen de portefeuilles.

- Het biedt gemoedsrust.

- Het beperkt de transactiekosten.

- Het nemen van risico’s loont vooral op de lange termijn. Alleen zo kunnen de jaren met hoge rendementen de jaren met lage of negatieve rendementen overtreffen. Het is een voorwaarde om een beleggingsdoel te bereiken.

Na een inventarisatie van het risicoprofiel stelt Sequoia een vermogensplan op. Daarin wordt weergegeven hoe het vermogen verdeeld moet worden over meer en minder riskante beleggingsvormen. Een beleggingsportefeuille wordt volgens Sequoia volledig afgestemd op de wensen, eisen en uitgangspunten van de klant. Sequoia hanteert een afgewogen risicospreiding. Door te beleggen in een breed gespreide beleggingsportefeuille worden de risico’s aanzienlijk beperkt. Sequoia beheert vermogens vanaf €250.000 met collectief beheer en levert volledig maatwerk vermogensbeheer vanaf €500.000.

Sequoia biedt ook mogelijkheden om een aanvullend pensioen op te bouwen. U kunt dit doen door te sparen of door beleggen. Sparen doet u via een spaarrekening, maar gezien de lage rente is beleggen meestal rendabeler. Via Sequoia kunt u een lijfrente uitkering opbouwen. U legt dan (periodiek) een bedrag in en via beleggingen bouwt u zo een pensioen op. Wanneer u aan alle door de overheid gestelde voorwaarden voldoet, kunt u uw inleg aftrekken van uw inkomen, waardoor u minder belasting betaalt. Een van deze voorwaarden is bijvoorbeeld dat u binnen uw jaarruimte, de maximale inleg, blijft.

 
Sequoia
Naam aanbieder
Sequoia
Type beheer
Online beheer
Onderdeel van
Sequoia Vermogensbeheer B.V.
Minimum inlegbedrag
€ 0,-
Vestiging(en)
Amsterdam, Oosterbeek
Jaar actief
2000
Onderscheidingen
-

De beste pensioenaanbieder vinden?Vergelijk pensioenaanbieders


Beleggingsbeleid Sequoia


Bij Sequoia kunt u kiezen tussen vermogensbeheer en beleggingsadvies. De uitgangspunten die Sequoia hierin hanteert zijn transparantie over beleid, kosten en het houden van persoonlijk contact. De basis van de beleggingsstrategie van Sequoia ligt bij fundamentele analyse. Door markt- en sectorontwikkelingen te volgen, kan volgens Sequoia de optimale portefeuille worden samengesteld. De beleggingen in die portefeuille worden in principe voor lange tijd vastgelegd, maar kunnen tussentijds veranderen, onder andere door economische ontwikkelingen.

In het beleid van Sequoia spelen ook spreiding en monitoring een rol. Door spreiding wordt het risico van de klant laag gehouden. Hoe de spreiding in uw portefeuille eruit ziet, hangt dan ook samen met uw risicobereidheid. Met monitoring wordt uw vermogen continu in de gaten gehouden, en wordt gekeken of uw beleggingsdoelen nog steeds gehaald kunnen worden. Verder worden portefeuilles bij Sequoia samengesteld volgens het core-satellite principe. Dit houdt in dat er een kern van geïndexeerde beleggingen bestaat, die wordt gecombineerd met actieve producten of specifieke indexproducten. Via deze weg volgt de portefeuille de markt, en kunnen tegelijkertijd satellieten worden toegevoegd, die mogelijk meer rendement opleveren.

Sequoia belegt in verschillende producten, te weten: staats- en bedrijfsobligaties, aandelen, gestructureerde producten en grondstoffen. Hierbij kan gebruik worden gemaakt van beleggingsfondsen, individuele aandelen of obligaties en indextrackers. Hoeveel duurzame beleggingen er worden gedaan, wordt bepaald in overeenstemming met de klant.

Voor het beleggen in fondsen heeft Sequoia twee zelf samengestelde fondsen, het Sequoia Quantum Satisfonds, gericht op groeiende aandelen, en het Sequoia Familie Aandelenfonds, gericht op aandelen van familiebedrijven. Beide fondsen zijn met wereldwijde spreiding ingericht.


Best in class, Geen, Negatieve uitsluitingBij de keuze voor een aandeel in de duurzame portefeuille geldt bij Sequoia dat de Sustainalytics score van het bedrijf tot de beste helft in de sector moet horen
ActiefEen vermogensbeheerder maakt volgens Sequoia altijd actieve keuzes, ook al wordt de kern portefeuille (en soms de gehele portefeuille) met passieve instrumenten opgebouwd.
ModelportefeuilleSequoia heeft hun marktvisie vertaald naar een aantal modelportefeuilles. Vanaf €500.000,- is maatwerk mogelijk.
Groei
IndextrackersEr wordt primair belegd in indextrackers. In de maatwerk portefeuilles kan ook worden gekozen voor individuele effecten.
Ja, NeeHet beheer van het Fundshare Sequoia Quantum Satis Fund vindt plaats bij Sequoia. Dit fonds kan in overleg opgenomen worden in de portefeuille. Er vindt geen kostenstapeling plaats. De kosten voor de managementfee in het fonds worden teruggestort.
Abn Amro, Degiro, NIBC Markets, Saxo BankKlant bepaalt zelf de depotbank.
JaHet eigen vermogen van het bedrijf Sequoia Vermogensbeheer wordt niet mee belegd. De individuele partners beleggen conform de Sequoia Vermogensbeheer strategie in een privé portefeuille. De partners beleggen ook in het FundShare Sequoia Quantum Satis Fund.
De beste pensioenaanbieder vinden?Vergelijk pensioenaanbieders


Kosten Sequoia


Voor een voorbeeldberekening kunt u gebruik maken van de vergelijker.

Doorlopende kosten
Periodieke kostenNiet van toepassing
BeheerfeeU betaalt een jaarlijkse beheerfee (incl. btw) afhankelijk van uw inleg via een vaste staffel:
0,70% van € 500,- tot € 100.000,-
0,65% van € 100.000,- tot € 250.000,-
0,60% van € 250.000,- tot € 500.000,-
0,55% van € 500.000,- tot € 1 miljoen
0,50% vanaf € 1 miljoen
Performance fee
TransactiekostenEr worden geen transactieprovisies gerekend, maar er zijn wel spreadkosten en/of in-uitstapkosten voor de producten.
ServicefeeNiet van toepassing
Kosten ProductenDe gemiddelde kosten van de producten in de portefeuille. Afhankelijk van uw risicoprofiel liggen deze naar verwachting tussen de 0.2% en 0.3% per jaar.

Eenmalige kosten
Kosten opbouw portefeuille-
Kosten afbouw portefeuille-

De beste pensioenaanbieder vinden?Vergelijk pensioenaanbieders


Sequoia rendement


De getoonde rendementen zijn het NETTO rendement per jaar en per profiel. Dit is het behaalde rendement na aftrek van alle kosten. Wanneer u rendementen tussen partijen vergelijkt houdt dan ook rekening met het risico.

Netto rendementem

ProfielBlauwGroenGeelRoodOranje
2023
Bekijk in vergelijker
2022
Bekijk in vergelijker
2021
-
10,3%
14,5%
17,9%
20,5%
Inzicht in alle rendementen van Sequoia?Bekijk de vergelijking van pensioenaanbieders


eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement