Vermogensbeheerder NNEK is opgericht in 1986, in Groningen door het Friese ondernemersgeslacht Andringa. Deze oorsprong ziet u terug in de naam: Noordnederlands Effectenkantoor. NNEK is een onafhankelijke vermogensbeheerder. Hun kernwaarden zijn Nuchter, Gedreven en Toegankelijk. Volgens NNEK gaan vermogensbeheer en beleggen vaak gepaard met jargon en dikdoenerij. Volgens hen allemaal onzin. Zij maken volgens eigen zeggen zaken niet moeilijker dan ze zijn, wel duidelijker. Geen poespas, zeggen waar het op staat en handelen in het belang van de klant.


Vermogensbeheerders mogen vanaf 2016 ook pensioenrekeningen (lijfrenterekeningen) aanbieden. Bij NNEK kan dit ook: belastingvriendelijk beleggen voor aanvullend pensioen. Per 1 januari 2019 biedt NNEK ook de mogelijkheid een uitkerende beleggingspensioenrekening te openen. 


Over de inhoud van het beleggingsbeleid voor het pensioen is verder (nog) niks bekend. 
NNEK
Naam aanbieder
NNEK
Type beheer
Online beheer
Onderdeel van
Noordnederlands Effektenkantoor B.V.
Minimum inlegbedrag
€ 1.200,-
Vestiging(en)
Amsterdam, Heerenveen
Jaar actief
1986
Onderscheidingen
-

De beste pensioenaanbieder vinden?Vergelijk pensioenaanbiedersBeleggingsbeleid NNEK


De uitgangspunten van het beleggingsbeleid van NNEK zijn als volgt: maatschappij-, doel- en prijsbewust met een wereldwijde spreiding. Maatschappijbewust beleggen is gericht op het beleggen in goede bedrijven, duurzaam dus. NNEK is ervan overtuigd dat het een maatschappelijk rendement oplevert, en niet minder financieel rendement dan ‘niet-duurzaam’ beleggen.

Naast maatschappijbewust belegt NNEK prijsbewust. Kosten hebben een negatieve invloed op het rendement, en moeten daarom zo laag mogelijk gehouden worden. NNEK belegt daarom in indexfondsen met lage kosten.

Beleggen gebeurt bij NNEK volgens de kern-satelliet benadering. De kern bestaat uit passieve beleggingen in efficiënte kapitaalmarkten. De satellieten zijn eventuele actieve beleggingen in minder efficiënte markten. In die markten is meer potentieel om hoge rendementen te halen.

Bij het vaststellen van beleggingsstrategieën wordt de top-down methode gebruikt: om te beginnen worden de asset allocaties (de verdeling tussen aandelen en obligaties) van verschillende beleggingsstrategieën bepaald. Vervolgens worden deze assets met subcategorieën ingevuld aan de hand van de kern-satelliet benadering en als laatste worden de instrumenten geselecteerd.


-
PassiefNNEK Vermogensbeheer werkt op basis van een kern-satelliet benadering. Dit betekent dat het overgrote deel van de portefeuille bestaat uit duurzame indexfondsen. Voor bepaalde specifieke regio's en sectoren gebruiken we mogelijk actieve beleggingsfondsen die een beter verwacht risico-rendementsverhouding hebben.
ModelportefeuilleNNEK Vermogensbeheer biedt vijf verschillende modelportefeuilles die passen bij de beleggingsstrategie van de klant.
Duurzaam, Groei NNEK Vermogensbeheer is overtuigd dat beleggen naast rendement ook een duurzame bijdrage aan de wereld moet leveren. We streven daarom naar een goede verhouding tussen de planeet, de mensen en verantwoorde bedrijfsvoering. , De meeste klanten bij NNEK Vermogensbeheer beleggen met een groeidoelstelling. Ons beleggingsbeleid is dan ook gericht op laten groeien van uw vermogen.
Beleggingsfondsen, IndextrackersNNEK Vermogensbeheer belegt voor u in verschillende beleggingsfondsen. Dit doen we omdat spreiding van groot belang is en beleggingsfondsen op een goede manier voor een goede spreiding van het vermogen zorgt. Uiteraard hebben we geen eigen producten en kiezen we dus volledig onafhankelijk in uw belang., het grootste deel van uw portefeuille bij NNEK Vermogensbeheer belegt in duurzame indexfonsden. Dit doen we omdat spreiding van groot belang is en beleggingsfondsen op een goede manier voor een goede spreiding van het vermogen zorgt. Uiteraard hebben we geen eigen producten en kiezen we dus volledig onafhankelijk in uw belang.
NeeOnafhankelijk vermogensbeheer kan alleen in uw belang zijn als er geen eigen producten zijn. NNEK Vermogensbeheer heeft die dus ook niet.
Caceis, Saxo Bank
JaVeel medewerkers van NNEK Vermogensbeheer beleggen in het eigen beleggingsbeleid.
De beste pensioenaanbieder vinden?Vergelijk pensioenaanbieders


Kosten NNEK


Voor een voorbeeldberekening kunt u gebruik maken van de vergelijker.

Doorlopende kosten
Periodieke kostenGeen
BeheerfeeDe jaarlijkse beheervergoeding is all-in 0,6% (incl BTW) per jaar met een maximum van 3450 euro.
Performance fee
TransactiekostenEr worden geen transactieprovisies gerekend maar er zijn wel spreadkosten en/of in-uitstapkosten voor de producten. Deze verschillen per product.
ServicefeeGeen
Kosten ProductenAfhankelijk van uw risicoprofiel liggen de lopende kosten voor een fondsenportefeuille gemiddeld tussen de 0,25% - 0,45% per jaar.

Eenmalige kosten
Kosten opbouw portefeuille-
Kosten afbouw portefeuille-

De beste pensioenaanbieder vinden?Vergelijk pensioenaanbieders


NNEK rendement


De getoonde rendementen zijn het NETTO rendement per jaar en per profiel. Dit is het behaalde rendement na aftrek van alle kosten. Wanneer u rendementen tussen partijen vergelijkt houdt dan ook rekening met het risico.

De tabel toont het netto rendement van een voorbeeldportefeuille met een eenmalige inleg.

* De getoonde rendementen over 2024 zijn t/m 31 maart van dat jaar.

ProfielZeer DefensiefDefensiefNeutraalOffensiefZeer Offensief
2024*
Bekijk in vergelijker
2023
Bekijk in vergelijker
2022
-11,1%
-12,9%
-14,9%
-15,7%
-16,5%
2021
2,6%
5,9%
9,6%
14,3%
21,5%
Inzicht in alle rendementen van NNEK ?Bekijk de vergelijking van pensioenaanbieders


eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement