Binck Pensioen Beleggen

Binckbank is overgenomen door Saxobank. Het is op dit moment (dec 2021) onduidelijk wat dit betekent voor de kosten als u deze rekening aanhoudt. SaxoBank biedt geen lijfrente aan. U kunt dit product dus niet meer afsluiten. 

Binck heeft in 2017 een volledig nieuwe “laten beleggen” propositie geintroduceerd. Deze vermogensbeheer oplossingen bestaan uit Binck Forward en Binck Comfort. Daarnaast heeft Binck in 2018 besloten de merknaam Alex voor Binck Select te vervangen. Buiten deze box 3 beleggingsoplossingen kunt u ook fiscaal voordelig beleggen voor uw pensioen met Binck Pensioen Beleggen.

Binck Forward is de nieuwe naam voor Pritle, een beleggingsoplossing waarmee u LifeCycle belegt: het risico in uw portefeuille wordt afgebouwd naarmate uw doeldatum nadert. Bij Binck Comfort draait het meer om vermogensbehoud: uw vermogen wordt verdeeld over een risicomijdende buffer en over een deel waarmee risicozoekend belegd wordt. Alle afwegingen om te beleggen worden via een computermodel gedaan. Binck Select, het voormalige Alex, is gericht op individuele effecten en niet op fondsen. Wel is ook hier het beleggingsbeleid volledig automatisch en exact gelijk aan voorganger Alex. 

Bij Binck kunt u ook gebruik maken van de fiscaal aantrekkelijke beleggingsrekening voor het pensioen. Deze dienstverlening is ideaal indien u te weinig pensioen opbouwt, of zelfstandig wilt beginnen met pensioen opbouwen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan ZZP’ers, als u parttime werkt of als u een tijd in het buitenland heeft gewoond of gewerkt of als u geen pensioen opbouwt bij uw werkgever. Bereken hoe veel u per jaar op deze rekening in kunt leggen en benut uw fiscale voordeel. Heeft u geen jaarruimte, dan kunt u van de reguliere dienstverleningen van Binck gebruik maken. Zonder fiscaal voordeel, maar met de mogelijkheid het bedrag tussentijds op te nemen. Het beleggingsbeleid is gelijk aan de Forward dienstverlening van Binck.

Binck
Naam aanbiederBinckType beheerMixfonds
Onderdeel vanBinckBank N.V.Minimum inlegbedrag€ 0,-
Vestiging(en)AmsterdamJaar actief2000
Onderscheidingen

Beleggingsbeleid Binck

Binck Pensioen belegt in indexfondsen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een mix van aandelen- en obligatiefondsen. Naarmate uw pensioendatum nadert, wordt het risico afgebouwd door meer in obligatiefondsen en minder in aandelenfondsen te beleggen.

Er zijn drie risicoprofielen (laag, medium en hoog). Doorgaans geldt het lage risicoprofiel als die met het minste risico: als u 5 jaar of meer te gaan heeft tot het pensioen. Het medium profiel is voor 10 jaar of meer en het hoge (meest risicovolle) profiel als u 20 jaar of meer te gaan heeft.

Bij Binck Pensioen maakt u online een beleggingsprofiel aan door een vragenlijst in te vullen. U kunt daarna een doel aanmaken en een doelvermogen instellen. Op basis van uw looptijd en risicoprofiel wordt geautomatiseerd een portefeuilleverdeling vastgesteld. Binck Pensioen maakt gebruik van modelportefeuilles. Het beleggingsbeleid is het best te kwalificeren als life-cycle beleggen waarbij risico nauwkeurig op maat kan worden gesneden per financieel doel.

Voor ieder financieel doel met hetzelfde risiconiveau wordt dezelfde samenstelling aan hoofdzakelijk indexfondsen gebruikt. Afhankelijk van uw doel en looptijd berekend het model welke percentages per fonds moeten worden aangehouden en waarborgt zo wereldwijde risicospreiding. Naarmate uw doel dichterbij komt bouwt het computermodel het risico af. U gaat dan steeds in minder risicovolle fondsen beleggen zoals geldmarktfondsen.

Uw portefeuille wordt minimaal 1 keer per kwartaal geherbalanceerd. Er worden dan indexfonden aangekocht of verkocht om uw portefeuille in lijn te brengen met uw doel en risicoprofiel. Daarbij wordt rekening gehouden met de resterende horizon en wanneer u een bepaald doel bereikt wilt hebben.

Duurzaam

Duurzaam
Combinatie, Geen
Actief vs PassiefPassiefDe nadruk ligt op passief beleggen. In aandelen, beursgenoteerde vastgoed bedrijven en obligaties wordt belegd op basis van indextrackers.
Portefeuille samenstellingModelportefeuilleBinckBank heeft op basis van uitgebreid kwalitatief en kwantitatief onderzoek een reeks fondsen en indextrackers geselecteerd die de basis vormen voor uw portefeuille. In hoeveel van de geselecteerde fondsen u belegt hangt af van uw persoonlijke risicoprofiel en het risiconiveau dat u per doel selecteert. Deze kunt u zelf online instellen en kosteloos aanpassen wanneer u wilt.
Doel beleggingsbeleidGroei
ProductenBeleggingsfondsen, IndextrackersIn de meeste beleggingscategorieën wordt belegd in fondsen die een index nabootsen. In sommige beleggingscategorieën beleggen ze in een zogeheten ”actief beheerd fonds” dat als doelstelling heeft een beter rendement dan de index te realiseren. In de meeste gevallen maakt BinckBank gebruik van kostenefficiënte fondsen die een index volgen. , In de meeste beleggingscategorieën wordt belegd in fondsen die een index nabootsen. In sommige beleggingscategorieën beleggen ze in een zogeheten ”actief beheerd fonds” dat als doelstelling heeft een beter rendement dan de index te realiseren. In de meeste gevallen maakt BinckBank gebruik van kostenefficiënte fondsen die een index volgen.
Eigen productenNeeBinckBank kiest producten volledig onafhankelijk.
Depot bankBinck Bank, ING
Vermogen partners meebelegdNee

Kosten Binck

Doorlopende kosten
Periodieke kostenGeen. Er zijn geen andere periodieke kosten dan de beheerfee.
BeheerfeeDe beheerfee is 0,5% incl. BTW
Performance fee
TransactiekostenEr worden geen transactieprovisies gerekend maar er zijn wel spreadkosten en/of in-uitstapkosten voor de producten. Deze verschillen per product.
Servicefee
Kosten ProductenDe fondskosten zijn gemiddeld tussen de 0,3% – 0.35% per jaar.
Eenmalige kosten
Kosten opbouw portefeuilleEr worden geen transactieprovisies gerekend bij de start maar er zijn wel spreadkosten en/of in-uitstapkosten voor de producten. Deze verschillen per product.
Kosten afbouw portefeuilleEr worden geen transactieprovisies gerekend als u stopt maar er zijn wel spreadkosten en/of in-uitstapkosten voor de producten. Deze verschillen per product.

Binck rendement

De getoonde rendementen zijn het NETTO rendement per jaar en per profiel. Dit is het behaalde rendement na aftrek van alle kosten. Wanneer u rendementen tussen partijen vergelijkt houdt dan ook rekening met het risico.

De tabel toont het netto rendement van een portefeuille met een eenmalige inleg.

ProfielLaagMediumHoog
2022
2021
20202%2,6%3,2%
20197,9%13,5%25,6%
2018-1,9%-2,9%-5,2%