Aegon Pensioen Beleggen

Deel dit artikel

Aegon biedt sinds 15 oktober 2021 dit product niet meer aan. Vergelijk eenvoudig alternatieven in onze Pensioenvergelijker.

AEGON N.V. is opgericht in 1983 tijdens de fusie van AGO en Ennia. AEGON heeft activiteiten in meer dan 20 landen in Amerika, Europa en Azië. De onderneming levert wereldwijd levensverzekeringen, pensioenen en vermogensbeheerproducten aan zo'n 47 miljoen klanten. Totaal heeft Aegon Group meer dan 800 miljard euro onder beheer. 


Voor Nederlandse beleggers biedt AEGON de beleggersrekening aan. Dit is een online rekening waar u zelf kunt beleggen in beleggingsfondsen en indexfondsen. Op de Aegon beleggersrekening kunt u uitsluitend handelen in Aegon producten. Het assortiment bestaat uit zo’n 8 beleggingsfondsen en indexfondsen.

Daarnaast heeft Aegon de vermogensbeheerdienstverlening Beheerd Beleggen en Beheerd Beleggen Lijfrente voor mensen die met fiscaal aantrekkelijk voordeel willen beleggen voor het pensioen. In beide dienstverleningen wordt in twee fondsen van Aegon belegd, een aandelen- en obligatiefonds. U kunt in vier verschillende risicoprofielen beleggen. Dit zijn modelportefeuilles samengesteld door Aegon. Daarnaast worden liquide middelen (cash geld) aangehouden op uw rekening. Aegon heeft een uitsluitingslijst van ondernemingen waarin niet belegd wordt om ethische redenen, gebaseerd op internationale verdragen. 


Aegon biedt ook de mogelijkheid gebruik te maken van een Mixfondsenoplossing, waarbij u zelf een fonds in een bepaald risicoprofiel aankoopt. Deze dienstverlening heet Aegon Lijfrente Mix Beleggen. De fondskosten zijn afhankelijk van in welk fonds u belegt, dit zal rond de 0,2% zijn.


Aegon
Naam aanbiederAegonType beheerOnline beheer
Onderdeel vanAegon Bank N.V.Minimum inlegbedrag€ 0,-
Vestiging(en)Den HaagJaar actief1983
Onderscheidingen-


Beleggingsbeleid Aegon


Het beleggingsbeleid van Aegon is gericht op de lange termijn, met name voor de lijfrenteoplossingen. Volgens Aegon heeft beleggen op de lange termijn een risicodempend effect. Het bereiken van een lange termijndoelstelling vereist immers een lange termijn beleggingsbeleid.

Voor elk risicoprofiel heeft Aegon een modelportefeuille samengesteld met beleggingsfondsen en liquide middelen (cash). De fondsen worden beheerd door Aegon Investment Management B.V.

Naarmate uw beleggingsdoel dichterbij komt, wordt het beleggingsrisico afgebouwd door de samenstelling van uw portefeuille te veranderen. Dit wordt gedaan door het gedeelte dat in zakelijke waarden belegd is te verlagen.

DuurzaamNegatieve uitsluiting
Actief vs PassiefActiefActieve handel met zowel indextrackers als actieve beleggingsfondsen
Portefeuille samenstellingModelportefeuille
Doel beleggingsbeleidGroei
ProductenBeleggingsfondsen, Indextrackers
Eigen productenJa
Depot bank-
Vermogen partners meebelegdNee


Kosten Aegon

Doorlopende kosten
Periodieke kosten-
Beheerfee0,35% beheervergoeding per jaar
Performance fee
Transactiekosten-
ServicefeeDe servicevergoeding bedraagt EUR 30 per jaar
Kosten ProductenDe fondskosten bedragen gemiddeld 0,23% per jaar afhankelijk van de verdeling van de fondsen waarin belegd wordt.


Eenmalige kosten
Kosten opbouw portefeuilleDe aankoopkosten van de fondsen zijn maximaal 0,5%.
Kosten afbouw portefeuilleDe verkoopkosten van de fondsen zijn maximaal 0,5%.


Aegon rendement


Er zijn (op dit moment) geen rendementen bekend. Aegon wil of kan deze niet inzichtelijk maken.

Deel dit artikel

Vergelijk direct

Eenvoudig alle partijen in Nederland vergelijken
 • € 10.000,-
 • € 25.000,-
 • € 50.000,-
 • € 100.000,-
 • € 500.000,-
Kies uw inlegbedrag
 • € 10.000,-
 • € 25.000,-
 • € 100.000,-
 • € 250.000,-
 • € 500.000,-
 • € 1.000.000,-
Kies uw inlegbedrag

Contact Finner

Stephan Freelink
010-3070880
Plan afspraak
Stephan Freelink
Reacties zijn gesloten
eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement