Finner is de nummer-1 vergelijker voor elke belegger

Beter beleggen begint bij het beste overzicht. Dat overzicht krijgt u op Finner, het grootste advies- en vergelijkingsplatform voor beleggers van Nederland. Als enige zetten we de complete markt op een rij. We leggen tarieven bloot en scheppen orde in alle opties. Zo weet u zeker dat u de keuze maakt die bij u past.

Daarom begint u bij Finner
Dit doet Finner

Drie redenen om te beginnen bij Finner

 • Gun uzelf een totaaloverzicht

  Kies niet automatisch voor uw huisbank, of voor de tip van een bekende. Maar vergelijk alle mogelijkheden en kies de beste partij.

 • Bespaar uzelf uren uitzoekwerk

  Wij hebben alle kleine lettertjes al voor u uitgeplozen. Zo prikt u door mooie verhalen heen. En weet u zeker dat u niks mist.

 • Reken op onafhankelijke expertise

  Onze vermogenscoaches zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en geven onafhankelijk inzicht.

Rendement Finner

Resultaten

Voor beleggers – en iedereen 
die belegger wil worden

Of u nou start met beleggen, een nieuwe broker zoekt, pensioen gaat opbouwen of vermogensbeheerders wilt vergelijken: wij hebben alle kennis, data en technologie in huis om u onafhankelijk te informeren en adviseren.

50.000

Klanten geholpen

97%

Beveelt ons aan

8,7

Beoordeling

Wat klanten vinden

Al ruim 10 jaar duidelijk, transparant én deskundig

8,7

Op basis van 2720 klantbeoordelingen

 • “Betrokken, goede selectie”

  Boudeling,

  2 juni 2024

 • “Begrijpelijk advies voor leken.”

  Anoniem,

  27 mei 2024

 • “Prettige communicatie”

  Anoniem,

  24 mei 2024

 • “Goed advies”

  Niels, Barendrecht

  21 mei 2024

 • “Snelle duidelijke informatie”

  Anoniem,

  9 mei 2024

 • “Klantgerichtheid”

  Geert-Jan, Hierden

  27 april 2024

Meer weten

Veelgestelde vragen

U heeft vast vragen over Finner – en over beleggen. De vragen die ons het vaakst gesteld worden, zetten we hiernaast op een rij. Zit het antwoord op uw vraag er niet bij? Bel of mail ons dan gerust.

Is Finner onafhankelijk?

Wij zijn geheel onafhankelijk. Finner is van ons. Eigen producten doen we niet aan en we zijn niet gelieerd aan welke financiële organisatie dan ook. Als u via Finner een keuze maakt om met een partij in contact te treden, dan ontvangen wij van die partij een éénmalige vaste contactvergoeding. Met al deze aanbieders maken we dezelfde (prijs)afspraken.

Het maakt voor ons dus niet uit welke beleggingsdienst of aanbieder u uiteindelijk kiest. Zo waarborgen we onze onafhankelijkheid. Vanwege deze onafhankelijkheid worden wij ook aanbevolen door de Consumentenbond en de Vereniging van Effectenbezitters (VEB).

Worden mij kosten in rekening gebracht?

Nee. Finner brengt u geen kosten in rekening. Ook zullen de kosten bij de vermogensbeheerder niet hoger zijn als u uw keuze maakt via Finner. In de meeste gevallen bent u juist goedkoper uit doordat u van tevoren een goede vergelijking heeft gemaakt, waarin alle (verborgen) kosten van beleggen meegenomen zijn.

Voor wie is beleggen geschikt?

Iedereen kan beleggen! U heeft geen hoge inleg nodig. En u kunt het beleggen laten doen door een vermogensbeheerder, of zelf doen bij een broker. Door te beleggen in plaats van te sparen kan op de lange termijn een hoger rendement worden gehaald.

Wel dient u het geld voor langere tijd te kunnen missen. Beleggen gaat immers gepaard met risico. Dit risico kunt u afvangen door te beleggen voor een lange termijn. Het is daarom verstandig om eerst een goed beleggingsplan te maken. U bepaalt dan wat uw doel is, voor welke termijn u wilt beleggen en met welk vermogen.

Waar verdient Finner aan?

Maakt u via Finner contact met een partij, dan ontvangen wij een eenmalige vaste vergoeding. Met alle partijen maken we dezelfde prijsafspraken. Het maakt daarom voor ons niet uit welke partij u kiest. Ook staat deze contactvergoeding los van de keuze of u daadwerkelijk gaat beleggen. In geen geval wordt de vergoeding aan u doorberekend. Door deze heldere en uniforme afspraken kunnen we deze dienstverlening gratis en onafhankelijk aanbieden. De Consumentenbond en de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) bevelen ons als onafhankelijke vergelijkingssite aan. Finner hanteert een aantal richtlijnen om de onafhankelijkheid te borgen:

– Financiële partijen hebben geen belang in Finner. Wij zijn 100% onafhankelijk.
– Finner verkoopt geen financiële producten.
– Alle partijen met een AFM-vergunning zijn opgenomen in onze vergelijking.
– Alle partijen kunnen zonder kosten beoordeeld worden.
– Met alle partijen maken wij dezelfde prijsafspraken.

Uiteraard voldoen wij daarbij aan de beleidsrichtlijnen van de toezichthouder, waaronder de Beleidsregel informatieverstrekking (AFM), Normenkader voor vergelijkingssites (AFM), Leidraad Bescherming van de online consument (ACM) en de EU-richtlijn Key principles for comparison tools.

Zit ik ergens aan vast als ik een analyse of een advies aanvraag?

Nee. De aanvraag die u plaatst is gratis en vrijblijvend. U zit dus nergens aan vast en bent tot niets verplicht. Ook eventueel contact met de partij(en) van uw keuze is vrijblijvend. Hierbij kunt u denken aan een gratis informatiepakket of een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Hoe komt de vergelijking tot stand?

Wij vergelijken alle aanbieders van Nederland aan de hand van objectieve criteria. Wij stellen u eerst een aantal vragen over uw uitgangspunten om te bepalen welke partijen bij u passen. Onze beoordeling bepaalt vervolgens hoe hoog elke partij scoort in uw vergelijking. Maar u kunt ook sorteren op kosten, of andere filters gebruiken.

Door de slimme inzet van big data, technologische innovaties én een team van experts, bieden wij beleggers zo de beste objectieve vergelijkingsmethode. Doet u bij ons een aanvraag voor het vergelijken van vermogensbeheerders? Dan zetten wij de best passende partijen voor u naast elkaar in uw vergelijkingsrapport. In deze analyse vindt u alle informatie met betrekking tot de totale kosten, rendementen, risico’s, duurzaamheid en voorwaarden van de dienstverlening.

Hoe volledig is de vergelijking?

Op onze website zijn alle vermogensbeheerders en brokers met een AFM-vergunning opgenomen die hun beleggingsdiensten aan consumenten in Nederland aanbieden. U kunt daarom elke partij meenemen in uw vergelijking. Partijen die niet of beperkt transparant zijn, krijgen een lagere beoordeling, maar kunnen wel worden meegenomen in de vergelijking. Zo krijgt u toch een volledig overzicht.

U kunt hieronder bekijken welke partijen we vergelijken:

– Overzicht Brokers
– Overzicht Vermogensbeheerders
– Overzicht banken
– Overzicht pensioen aanbieders

Persoonlijk contact

Waarmee kunnen we u helpen?
Onze experts staan voor u klaar

Ingrid plan gesprek - Finner