Vermogensbegeleiding

Vermogensbegeleiding

Hoe en door wie laat u uw vermogen beheren? Zelf een goede selectie van vermogensbeheerders maken kan lastig of tijdrovend zijn. Er zijn ruim 130 vermogensbeheerders die u allemaal aansprekende rendementen en goede service beloven. In de praktijk zijn er echter veel verschillen in o.a. trackrecord, aantal medewerkers, beleggingsbeleid, kosten, rendement en de daadwerkelijke risico’s van de portefeuille. Een verkeerde beslissing kan al snel negatieve gevolgen hebben. U kunt dit voorkomen met vermogensbegeleiding door een onafhankelijke expert van Finner.

De voordelen voor u:

  •  Onafhankelijke professionele analyses van vermogensbeheerders 
  •  Eenmalige of doorlopende korting op beheerfee 
  •  Persoonlijke ondersteuning van universitair geschoolde adviseurs met ruime ervaring

Meer over Finner leest u op onze over-ons pagina.

Werkwijze vermogensbegeleiding

Met vermogensbegeleiding van Finner helpen we u stap voor stap om de juiste keuze te maken voor een vermogensbeheerder. Op basis van eigen ontwikkelde software kunnen we vermogensbeheerders op meer dan 100 variabelen analyseren. Daarmee krijgt u echt inzicht in de organisatie, diensten en prestaties. In de meeste gevallen bedingen wij namens u een korting op het beheertarief. Zo verdient u uw investering in vermogensbegeleiding direct geheel of gedeeltelijk terug. Vermogensbegeleiding verloopt via een helder stappenplan (klik op een stap voor een toelichting).

1. Persoonlijke intake

Vrijblijvend kennismakingsgesprek over de aanpak en meerwaarde van vermogensbegeleiding. Samen met ons bepaalt u eventuele specifieke wensen ten aanzien van vermogensbegeleiding. Bent u enthousiast? Dan ontvangt u een opdrachtbevestiging en gaan wij voor u aan de slag.

2. Inventarisatie van uw wensen

Eerst vindt een uitgebreide inventarisatie plaats van uw persoonlijke situatie, wensen en voorkeuren, die belangrijk zijn bij een goed beheer van uw vermogen.

3. Selectie van een top 5

U ontvangt een persoonlijk plan met een top 5 van geschikte vermogensbeheerders die wij na een uitvoerige analyse hebben geselecteerd. Uw top 5 bestaat uit partijen die het beste aansluiten bij uw situatie, wensen en voorkeuren. In uw persoonlijke plan vindt u een uitgebreide analyse van de kosten, rendementen, risico’s, beleggingsportefeuilles en verdere achtergronden van uw top 5.

4. Evaluatie offertes

U krijgt een toelichting op de selectie & analyse. Samen evalueren we de verschillende partijen en doen een voorstel met welke partij(en) in gesprek te gaan. Bij de geselecteerde partijen vragen we namens u een offerte aan dat wij samen met u evalueren.

5. Kennismaking met mogelijke partij(en)

U maakt (vrijblijvend) kennis met een of meerdere vermogensbeheerders uit uw selectie. Zo krijgt u een goed beeld en gevoel bij de betreffende partij(en).

6. Evaluatie en onderhandeling

Gezamenlijk evalueren we de gesprekken met de vermogensbeheerders. Met de partijen gaan wij in onderhandeling over hun kosten. Zo krijgt u een zo aantrekkelijk mogelijk tarief.

7. Keuze

Wij leggen de definitieve voorstellen aan u voor en helpen u bij de uiteindelijke keuze voor de beste vermogensbeheerder voor uw situatie. 

Kosten vermogensbegeleiding

Voor vermogensbegeleiding betaalt u een vast tarief van € 1.500,- (excl. btw). In veel gevallen wordt een éénmalige of doorlopende korting bedongen op de kosten van vermogensbeheer. Hierdoor verdient u dan uw investering in zijn geheel of gedeeltelijk terug. Wilt u ook een financiële planning? Dan kunt u terecht bij ons uitgebreide netwerk van gecertificeerde financiële planners.  Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

“Vermogensbegeleiding is volledig onafhankelijk. Wij worden uitsluitend door u betaald. Wij ontvangen geen enkele vergoeding van banken of vermogensbeheerders. Zo bent u verzekerd van een onafhankelijk en professioneel advies”.

Stephan Freelink – Oprichter Finner

Meer weten?

Plan direct een belafspraak met een van onze vermogenscoaches, voor meer informatie en een gratis eerste kennismaking.