JOUW Lijfrente is een aanvullend pensioenproduct van Wijs & Van Oostveen, dat werd opgericht in 1987 en gevestigd is in Amsterdam. Omdat financiële markten zich constant ontwikkelen, is een van de speerpunten van Wijs & Van Oostveen innovatie. Voorbeelden hiervan zijn Trend Invest en het beleggingsfonds Bright New World.

Bij JOUW vindt men het belangrijk dat uw vermogen ook uw vermogen blijft. In het collectief wordt niet geloofd. Dit vertaalt zich onder andere in het feit dat, wanneer u komt te overlijden, uw vermogen volledig naar uw erfgenamen gaat.

Een manier om een aanvullend pensioen op te bouwen via JOUW, is via een bancaire lijfrente. Uw inleg wordt dan belegd in aandelen en obligaties en kan op die manier sneller groeien dan met enkel de spaarrente. Wanneer u een lijfrente opbouwt, krijgt u een groot deel van uw inleg terug van de belasting. Hier zijn wel enkele voorwaarden aan verbonden. Zo dient u rekening te houden met uw jaarruimte, het maximale bedrag dat u mag inleggen. Ook wordt uw vermogen pas beschikbaar als u de AOW-gerechtigde-leeftijd hebt behaald. U moet dan met uw opgebouwde vermogen een lijfrente-uitkering aankopen. Ten slotte moet u over deze uitkering inkomstenbelasting betalen.

Naast lijfrente opbouwen, kunt u ook lijfrente laten uitkeren via JOUW lijfrente. In tegenstelling tot veel andere partijen belegt JOUW uw uitkerende lijfrente door, in plaats van het weg te zetten tegen rente. Op die manier kan uw vermogen verder groeien en dat kan weer resulteren in meer lijfrente. U dient hierbij wel rekening te houden met de risico’s die gepaard gaan met beleggen. Niet iedereen kan dit risico permitteren.

 
JOUW
Naam aanbieder
JOUW
Type beheer
Mixfonds
Onderdeel van
Wijs & Van Oostveen B.V.
Minimum inlegbedrag
€ 0,-
Vestiging(en)
Amsterdam
Jaar actief
2019
Onderscheidingen
-

De beste pensioenaanbieder vinden?Vergelijk pensioenaanbieders


Beleggingsbeleid JOUW


Bij JOUW kiest u bij aanvang een van de drie beleggingsmixen: Defensief, Neutraal of Offensief. In de defensieve beleggingsmix wordt er 60% belegd in obligaties en de rest in aandelen. U loopt met deze mix het minste risico. Een neutrale beleggingsmix belegt 40% in obligaties en 60% in aandelen. Kiest u voor offensief, dan wordt alles belegt in aandelen en loopt u dus het meeste risico.

Via het klantenportaal van JOUW heeft u altijd inzicht in uw situatie. U kunt ten allen tijden besluiten om uw procentuele verdeling over aandelen en obligaties te veranderen.

De twee fondsen waar JOUW in belegt, zijn W&O Europees Obligatiefonds en W&O Europees Aandelenfonds. Beide fondsen beleggen in Europese instellingen en bedrijven. Optioneel kunt u naast deze beleggingsfondsen ook kiezen voor de fondsen W&O Bright New World en W&O Obligatie Plus Fonds.


De beste pensioenaanbieder vinden?Vergelijk pensioenaanbieders


Kosten JOUW


Voor een voorbeeldberekening kunt u gebruik maken van de vergelijker.

Doorlopende kosten
Periodieke kostenGeen
BeheerfeeOnderdeel van de fondskosten
Performance fee
TransactiekostenEr worden geen transactieprovisies gerekend maar er zijn wel spreadkosten en/of in-uitstapkosten voor de producten. Deze verschillen per product.
ServicefeeGeen
Kosten ProductenDe gemiddelde kosten van de producten in de portefeuille zijn berekend op basis van de standaard portefeuille bestaande uit Global Titans Fund en Dynamic Euro Bond Fund.

Afhankelijk van uw risicoprofiel liggen deze naar verwachting tussen de 1,50% en 1,90% per jaar. JOUW belegt in eigen fondsen van Wijs en Van Oostveen. Hier zijn beheervergoeding en transactiekosten in meegenomen.

Eenmalige kosten
Kosten opbouw portefeuille-
Kosten afbouw portefeuille-

De beste pensioenaanbieder vinden?Vergelijk pensioenaanbieders


JOUW rendement


De getoonde rendementen zijn het NETTO rendement per jaar en per profiel. Dit is het behaalde rendement na aftrek van alle kosten. Wanneer u rendementen tussen partijen vergelijkt houdt dan ook rekening met het risico.

Netto rendement is berekend op basis van de standaard portefeuille fondsen W&O Europees Aandelenfonds en W&O Europees Obligatiefonds.

ProfielDefensiefNeutraalOffensief
2022
-16,6%
-17,3%
-19,2%
2021
8,4%
12,5%
20,6%
2020
-4,8%
-7,3%
-12,2%
Inzicht in alle rendementen van JOUW?Vraag een vergelijkingsrapport aan en ontvang een rendementsanalyse tot 12 jaar. Zo krijgt u een goed beeld van de prestaties in goede en slechte jaren.


Vergelijk direct

Eenvoudig alle partijen in Nederland vergelijken
 • € 10.000,-
 • € 25.000,-
 • € 50.000,-
 • € 100.000,-
 • € 500.000,-
Kies uw inlegbedrag
 • € 10.000,-
 • € 25.000,-
 • € 100.000,-
 • € 250.000,-
 • € 500.000,-
 • € 1.000.000,-
Kies uw inlegbedrag
eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement