JOUW Lijfrente is een aanvullend pensioenproduct van Wijs & Van Oostveen, dat werd opgericht in 1987 en gevestigd is in Amsterdam. Omdat financiële markten zich constant ontwikkelen, is een van de speerpunten van Wijs & Van Oostveen innovatie. Voorbeelden hiervan zijn Trend Invest en het beleggingsfonds Bright New World.

Bij JOUW vindt men het belangrijk dat uw vermogen ook uw vermogen blijft. In het collectief wordt niet geloofd. Dit vertaalt zich onder andere in het feit dat, wanneer u komt te overlijden, uw vermogen volledig naar uw erfgenamen gaat.

Een manier om een aanvullend pensioen op te bouwen via JOUW, is via een bancaire lijfrente. Uw inleg wordt dan belegd in aandelen en obligaties en kan op die manier sneller groeien dan met enkel de spaarrente. Wanneer u een lijfrente opbouwt, krijgt u een groot deel van uw inleg terug van de belasting. Hier zijn wel enkele voorwaarden aan verbonden. Zo dient u rekening te houden met uw jaarruimte, het maximale bedrag dat u mag inleggen. Ook wordt uw vermogen pas beschikbaar als u de AOW-gerechtigde-leeftijd hebt behaald. U moet dan met uw opgebouwde vermogen een lijfrente-uitkering aankopen. Ten slotte moet u over deze uitkering inkomstenbelasting betalen.

Naast lijfrente opbouwen, kunt u ook lijfrente laten uitkeren via JOUW lijfrente. In tegenstelling tot veel andere partijen belegt JOUW uw uitkerende lijfrente door, in plaats van het weg te zetten tegen rente. Op die manier kan uw vermogen verder groeien en dat kan weer resulteren in meer lijfrente. U dient hierbij wel rekening te houden met de risico’s die gepaard gaan met beleggen. Niet iedereen kan dit risico permitteren.

 
JOUW
Naam aanbieder
JOUW
Type beheer
Mixfonds
Onderdeel van
Wijs & Van Oostveen B.V.
Minimum inlegbedrag
€ 1,-
Vestiging(en)
Amsterdam
Jaar actief
2019
Onderscheidingen
-

De beste pensioenaanbieder vinden?Vergelijk pensioenaanbieders


Beleggingsbeleid JOUW


Bij JOUW kiest u bij aanvang een van de drie beleggingsmixen: Defensief, Neutraal of Offensief. In de defensieve beleggingsmix wordt er 60% belegd in obligaties en de rest in aandelen. U loopt met deze mix het minste risico. Een neutrale beleggingsmix belegt 40% in obligaties en 60% in aandelen. Kiest u voor offensief, dan wordt alles belegt in aandelen en loopt u dus het meeste risico.

Via het klantenportaal van JOUW heeft u altijd inzicht in uw situatie. U kunt ten allen tijden besluiten om uw procentuele verdeling over aandelen en obligaties te veranderen.

Standaard beleg je bij JOUW pensioen in één van de drie aangeboden profielfondsen die onderliggend beleggen in een mix van verschillende Wijs & van Oostveen beleggingsfondsen. Optioneel kunt u naast de standaard profielfondsen ook kiezen voor de fondsen W&O Bright New World, het Dynamic Euro Bond Fund, het Global Titans Fund en het ABS Fund. Als uw voorkeur uitgaat naar een van deze afzonderlijke beleggingsfondsen, houd er dan rekening mee dat de kosten aanzienlijk hoger zullen zijn dan de standaard aangeboden Profielfondsen.

De beste pensioenaanbieder vinden?Vergelijk pensioenaanbieders


Kosten JOUW


Voor een voorbeeldberekening kunt u gebruik maken van de vergelijker.

Doorlopende kosten
Periodieke kostenGeen
BeheerfeeOnderdeel van de fondskosten
Performance fee
TransactiekostenEr worden geen transactieprovisies gerekend maar er zijn wel spreadkosten en/of in-uitstapkosten voor de producten. Deze verschillen per product.
ServicefeeGeen
Kosten ProductenDeze liggen naar verwachting rond de 0,95% per jaar. JOUW belegt in eigen fondsen van Wijs en Van Oostveen. Hier zijn beheervergoeding en transactiekosten in meegenomen.

Eenmalige kosten
Kosten opbouw portefeuille-
Kosten afbouw portefeuille-

De beste pensioenaanbieder vinden?Vergelijk pensioenaanbieders


JOUW rendement


De getoonde rendementen zijn het NETTO rendement per jaar en per profiel. Dit is het behaalde rendement na aftrek van alle kosten. Wanneer u rendementen tussen partijen vergelijkt houdt dan ook rekening met het risico.

Jouw Pensioen biedt de Profielfondsen aan sinds eind 2023. De rendementen worden getoond vanaf het eerste volledige jaar (2024)

ProfielDefensiefNeutraalOffensief


eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement