JOUW pensioen is de pensioen dienstverlening van Wijs & Van Oostveen, dat werd opgericht in 1987 en gevestigd is in Amsterdam. Omdat financiële markten zich constant ontwikkelen, is een van de speerpunten van Wijs & Van Oostveen innovatie. Voorbeelden hiervan zijn Trend Invest en het beleggingsfonds Bright New World.Bij JOUW pensioen vindt men het belangrijk dat uw vermogen ook uw vermogen blijft. In het collectief wordt niet geloofd. Dit vertaalt zich onder andere in het feit dat, wanneer u komt te overlijden, uw vermogen volledig naar uw erfgenamen gaat.Een manier om een aanvullend pensioen op te bouwen via JOUW, is via een lijfrente verzekering. Uw inleg wordt dan belegd in aandelen en obligaties en kan op die manier sneller groeien dan met enkel de spaarrente. Wanneer u een lijfrente opbouwt, krijgt u een groot deel van uw inleg terug van de belasting. Hier zijn wel enkele voorwaarden aan verbonden. Zo dient u rekening te houden met uw jaarruimte, het maximale bedrag dat u mag inleggen. Ook wordt uw vermogen pas beschikbaar als u de AOW-gerechtigde-leeftijd hebt behaald. U moet dan met uw opgebouwde vermogen een lijfrente-uitkering aankopen. Ten slotte moet u over deze uitkering inkomstenbelasting betalen.Naast lijfrente opbouwen, kunt u ook lijfrente laten uitkeren via JOUW pensioen. In tegenstelling tot veel andere partijen belegt JOUW uw uitkerende lijfrente door, in plaats van het weg te zetten tegen rente. Op die manier kan uw vermogen verder groeien en dat kan weer resulteren in meer lijfrente. U dient hierbij wel rekening te houden met de risico’s die gepaard gaan met beleggen. Niet iedereen kan dit risico permitteren.


 
JOUW
Naam aanbieder
JOUW
Type beheer
Mixfonds
Onderdeel van
Wijs & Van Oostveen
Minimum inlegbedrag
€ 0,-
Vestiging(en)
Amsterdam
Jaar actief
2019
Onderscheidingen
-

De beste pensioenaanbieder vinden?Vergelijk pensioenaanbieders


Beleggingsbeleid JOUW


Bij JOUW pensioen kiest u bij aanvang een van de drie beleggingsmixen: Defensief, Neutraal of Offensief. In de defesieve beleggingsmix wordt er 60% belegd in obligaties en de rest in aandelen. U loopt met deze mix het minste risico. Een neutrale beleggingsmix belegt 40% in obligaties en 60% in aandelen. Kiest u voor offensief, dan wordt alles belegt in aandelen en loopt u dus het meeste risico.

Via het klantenportaal van JOUW heeft u altijd inzicht in uw situatie. U kunt ten allen tijden besluiten om uw procentuele verdeling over aandelen en obligaties te veranderen.

De twee fondsen waar JOUW pensioen in belegt, zijn W&O Europees Obligatiefonds en W&O Europees Aandelenfonds. Beide fondsen beleggen in Europese instellingen en bedrijven.


De beste pensioenaanbieder vinden?Vergelijk pensioenaanbieders


Kosten JOUW


Voor een voorbeeldberekening kunt u gebruik maken van de vergelijker.

Doorlopende kosten
Periodieke kosten-
BeheerfeeOnderdeel van de fondskosten
Performance fee
TransactiekostenEr worden geen transactieprovisies gerekend maar er zijn wel spreadkosten en/of in-uitstapkosten voor de producten. Deze verschillen per product.
ServicefeeHet bewaarloon (kosten voor de "digitale kluis") bedragen EUR 33,-.
Kosten ProductenFondskosten Obligatiefonds 2,39% en aandelenfonds 2,77%. JOUW belegt in eigen fondsen van Wijs en Van Oostveen. Hier zijn beheervergoeding en transactiekosten in meegenomen.

Eenmalige kosten
Kosten opbouw portefeuille0,5% aankoopkosten
Kosten afbouw portefeuille1,25% verkoopkosten. Wanneer u vroegtijdig met de polis stopt betaalt u EUR 150,- extra.

De beste pensioenaanbieder vinden?Vergelijk pensioenaanbieders


JOUW rendement


De getoonde rendementen zijn het NETTO rendement per jaar en per profiel. Dit is het behaalde rendement na aftrek van alle kosten. Wanneer u rendementen tussen partijen vergelijkt houdt dan ook rekening met het risico.

JOUW maakt geen rendementen per risicoprofiel bekend.

ProfielDefensiefNeutraalOffensief
2020
-
-
-
2019
14,1%
20,0%
31,7%
2018
-
-
-
2017
-
-
-

De beste pensioenaanbieder vinden?Vergelijk pensioenaanbieders


Vergelijk direct

Eenvoudig alle partijen in Nederland vergelijken
 • € 10.000,-
 • € 25.000,-
 • € 50.000,-
 • € 100.000,-
 • € 500.000,-
Kies uw inlegbedrag
 • € 10.000,-
 • € 25.000,-
 • € 100.000,-
 • € 250.000,-
 • € 500.000,-
 • € 1.000.000,-
Kies uw inlegbedrag
eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement