LET OP: per 18 augustus 2020 gaat Zwitserleven beleggen stoppen. Daarmee komt er na twee jaar alweer een einde aan de dienstverlening. Klanten moeten op zoek naar een andere aanbieder. Vergelijk hier andere beheerders.Zwitserleven werd in 1902 opgericht als vestiging van het toenmalige Zwitserse Rentenanstalt (nu Swiss Life). In 2008 werd Swiss Life overgenomen door SNS REAAL. Sinds 1 juli 2014 is alles gebundeld in VIVAT en per 27 juli 2015 is VIVAT (en daarmee Zwitserleven) overgenomen door het Chinese Anbang.

Het hoofdkantoor is gevestigd in Amstelveen, en in totaal werken er 7.595 mensen voor de groep.

Met de komst van Zwitserleven Beleggen in juni 2018 richt Zwitserleven zich op de beleggingsmarkt voor de kleine belegger met een inleg vanaf €50,-. Er wordt gebruik gemaakt van een passieve, wereldwijd gespreide mixfondsenstrategie van ACTIAM-fondsen in de profielen defensief, neutraal en offensief.

Kiest u voor Zwitserleven Beleggen, dan kiest u voor duurzame fondsen. U kunt beleggen vanaf €50. Er zijn drie profielen: Relaxed, Bewust en Avontuurlijk beleggen. U heeft online altijd inzicht in uw beleggingen.

Niet beoordeeldZwitserleven is niet beoordeeld
Elke partij wordt gratis opgenomen in onze vergelijking. Wanneer een partij voldoende informatie beschikbaar stelt krijgt de partij een beoordeling. Wij beoordelen partijen op 72 punten. Zo controleren we bijvoorbeeld of alle vergunningen aanwezig zijn, beoordelen we de hoogte en voorwaarden van de kosten en controleren we de onafhankelijkheid van de vermogensbeheerder of beleggingsadviseur. Wij belonen partijen die volledig transparant zijn over hun kosten, rendement, risico en beleggingsbeleid.

 
Zwitserleven
Naam aanbieder
Zwitserleven
Type beheer
Mixfonds
Onderdeel van
VIVAT - Anbang Insurance Group Co. Ltd.
Minimum inlegbedrag
€ 50,-
Vestiging(en)
Amstelveen
Jaar actief
1902
Onderscheidingen
-

Beoordeling
Geen gegevens beschikbaar
Organisatie-
Kostenbeleid-
Beleggingsbeleid-
Risicobeleid-

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Beleggingsbeleid Zwitserleven


Doelstelling

Het beleggingsdoel is een rendement te behalen dat ten minstegelijk is aan de samengestelde benchmark en tegelijkertijd voorhet fonds een zo hoog mogelijke ESG-score te realiseren. Debenchmark bestaat uit: 45% van de samengestelde benchmarkvan Euro Obligatiepool, 45% van de samengestelde benchmarkvan Wereld Aandelenpool, 5% EONIA en 5% GPR 250 EuropeIndex, UK 20%, UCITS.

Beleggingsbeleid

- ACTIAM Duurzaam Mixfonds Neutraal belegt in obligaties,liquiditeiten, beursgenoteerde aandelen envastgoedondernemingen

- Het fonds voert geen eigen valutabeleid. Dat gebeurt in deonderliggende beleggingen.

- De ondernemingen, overheden en instellingen in het fondsworden beoordeeld op milieu-, maatschappelijke enbestuurlijke prestaties (Environment, Social en Governancecriteria). Een negatieve beoordeling kan tot gevolg hebbendat een onderneming wordt uitgesloten. Bij twijfel kanengagement worden aangegaan om verbetering testimuleren. Aan alle obligaties en aan in ieder geval alleEuropese en Noord-Amerikaanse aandelen waarin het fondskan beleggen, wordt een ESG-score toegekend.

Negatieve uitsluitingFundamentele Beleggingsbeginselen (ESG-criteria) Ondernemingen, overheden en instellingen worden beoordeeld op naleving vanmilieu, maatschappelijke en bestuurlijke prestaties: rechten van de mens, fundamentele arbeidsrechten, corruptie, het milieu, wapens, dierenwelzijn, klant- en productintegriteit. Schending van de beginselen kunnen leiden tot uitsluiting.
PassiefACTIAM Duurzaam Mixfonds Neutraal belegt in obligaties, beursgenoteerde wereldwijde aandelen, Europees vastgoed - passief en liquiditeiten. Er wordt altijd belegd binnen het profiel en ingespeeld op de marktontwikkelingen en economische vooruitzichten. Afhankelijk daarvan wordt gekozen voor meer of minder obligaties of aandelen. Zo worden de risico's gespreid en wordt geprofiteerd van economische ontwikkelingen over de hele wereld. Het fonds heeft als beleggingsdoel een rendement te behalen dat ten minste gelijk is aan dat van de samengestelde benchmark.
Modelportefeuille
Duurzaam, Groei
Aandelen, Beleggingsfondsen, Indextrackers, Obligaties
Ja
Onbekend
Nee
De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Kosten Zwitserleven


Doorlopende kosten
Periodieke kosten-
Beheerfee-
Performance fee
TransactiekostenBekijk in uw analyse
Servicefee-

Eenmalige kosten
Kosten opbouw portefeuilleBekijk in uw analyse
Kosten afbouw portefeuilleBekijk in uw analyse

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Zwitserleven rendement


Er zijn (op dit moment) geen rendementen bekend. Zwitserleven wil of kan deze niet inzichtelijk maken.
De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Team Zwitserleven


Zwitserleven biedt (nog) geen inzage in het beleggingsteam.

Zwitserleven

Vergelijk met andere partijen
Analyse rendement & kosten
Hulp bij uw keuze of overstap

Contact Finner

Bart Spronk
085 401 8757
Plan afspraak
eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement