Valuedge neemt actieve beslissingen in de asset allocatie omdat dit volgens hen voor meer dan 90% het totale rendement bepaalt. Op basis van fundamentele- en tactische analyse wordt de asset allocatie ingevuld. Hierbij kijkt Valuedge sterk naar rendementsverwachtingen van beleggingen en de mate van risico die marktomstandigheden met zich meebrengen. Het resultaat van de asset allocatie vergadering wordt vertaald naar een risico-score (doelscore) die zichtbaar wordt gemaakt op de Valuedge risicometer. Valuedge werkt met twee risicoprofielen met ruime allocatie bandbreedtes: Groei+ en Waarde+. Portefeuilles worden dagelijks gevolgd en met regelmaat getoetst aan veranderende omstandigheden.

Valuedge werkt met twee klantenprofielen: Waarde+ en Groei+. Beide profielen hebben ruime allocatie bandbreedtes zodat er duidelijk keuzes gemaakt kunnen worden en er bijvoorbeeld soms heel weinig aandelen in de portefeuille zitten. Waarde+ legt iets meer nadruk op kapitaalsbehoud en heeft een jaarlijkse netto rendementsdoelstelling van 4,5%. Groei+ is iets meer gericht op groei van het vermogen en streeft jaarlijks naar netto 6,5%. De rendementsdoelstellingen zijn gebaseerd op een analyse van historische rendementen sinds 1900 en voorspellingen van toekomstige 10-jaars rendementen.

Risico is niet statisch maar dynamisch van aard. Valuedge let sterk op de correlatie tussen beleggingscategorieën. Bovendien wordt onderscheid gemaakt binnen beleggingscategorieën voor het verschil in risico van verschillende aandelen en obligaties. Valuedge maakt het risico van de portefeuille inzichtelijk met een getal op de Valuedge meter. Dit getal verandert doordat (verwachte) risico’s wijzigen, koersen bewegen en Valuedge wijzigingen in de asset allocatie doorvoert.
Door de ruime allocatiebandbreedtes kent Valuedge weinig beperkingen in de opbouw van portefeuilles. De strategische asset allocatie wordt bepaald door een set fundamentele variabelen waarbij rekening gehouden wordt met de economische cyclus. In het asset allocatie proces zit ook een tactisch (sentiments)onderdeel dat bijdraagt aan het bepalen hoeveel risicopunten Valuedge als doelscore op de Valuedge meter wil hebben. Klanten zitten met hun portefeuilles in een nauwe bandbreedte rondom de doelscore. In alle maandelijkse- en extra allocatievergaderingen worden de keuzes vastgelegd. De Valuedge app houdt verder alles bij en geeft klanten helder inzicht in de portefeuilles inclusief risico’s. Naast eigen modellen gebruikt Valuedge analyse-tools van Investment Banks en grote fund aanbieders en de beheerders applicatie van Binck.

Portefeuilles worden dagelijks in de gaten gehouden. Daarbij wordt ook sterk gekeken naar de Valuedge meter. Als een portefeuille buiten de bandbreedte rondom de doelscore beweegt activeert dat een extra allocatievergadering. Een van de twee partners kan ook op elk moment een extra allocatievergadering oproepen. Zo worden lijnen kort gehouden zodat er snel ingespeeld kan worden op veranderende marktomstandigheden. Reguliere vergaderingen vinden plaats in de eerste week van een nieuwe maand.

Valuedge maakt alleen gebruik van ETF's en beleggingsfondsen (doelverhouding 70/30) voor een goed gespreide portefeuille en houdt daarbij het aantal beleggingen en kosten scherp in de gaten. De aanpak van Valuedge betekent dat er slechts een beperkt aantal keer per jaar transactiekosten worden gemaakt. Valuedge werkt met internationale fonds- en ETF aanbieders en gebruikt hun research in het analyse proces.

GeenNaast de normale profielen bieden we wel speciale ESG portefeuilles aan.
ActiefEr worden actieve keuzes gemaakt in de asset allocatie waarbij er brede allocatie bandbreedtes worden gehanteerd. Ongeveer 30% van de portefeuilles bestaat uit beleggingsfondsen, de andere 70% uit (passieve) ETF's.
ModelportefeuilleValuedge maakt gebruik van twee risicoprofielen: Waarde+ en Groei+. Klanten hebben een individuele beleggingsrekening bij Binck Bank en hun portefeuille is afgeleid van de modelportefeuille die bij een van de twee profielen hoort.
Groei , WaardebehoudBeide profielen kunnen kapitaal beschermen alleen is het Waarde+ profiel meer gericht op kapitaalsbehoud terwijl het Groei+ profiel meer het accent legt op groei van het vermogen. , Zie onder Groei
Beleggingsfondsen, Indextrackers
Nee
Binck Bank
JaNaast de investering in Valuedge Partners hebben beide aandeelhouders (en bestuurders) ook een rekening bij Valuedge waar zij volgens dezelfde twee profielen beleggen.
De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders

Vergelijk direct

Eenvoudig alle partijen in Nederland vergelijken
 • Broker
 • Vermogensbeheerder
Zoek de beste
 • € 10.000,-
 • € 25.000,-
 • € 50.000,-
 • € 100.000,-
 • € 500.000,-
Kies uw inlegbedrag
 • € 10.000,-
 • € 25.000,-
 • € 100.000,-
 • € 250.000,-
 • € 500.000,-
 • € 1.000.000,-
Kies uw inlegbedrag
eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement