Dit is wat Trustus vertelt over haar beleggingsfilosofie:
''Trustus is een actieve vermogensbeheerder voor beleggers die innovatieve en actuele beleggingsstrategieën zoeken die resultaat opleveren. Onze relaties zijn particulieren, ondernemers, verenigingen en stichtingen met een minimaal vrij belegbaar vermogen van 200.000 euro. Door het beheer uit te besteden aan Trustus weten zij dat het beheer in handen is van professionals die hun vak verstaan en met kennis van zaken uitoefenen.

Trustus bestaat sinds 1978 en heeft vestigingen in Joure (hoofdkantoor), Oegstgeest, Alkmaar en Rijssen. Onze beleggingsexperts op deze locaties beschikken allen over ruime ervaring in het vak, luisteren goed naar uw wensen en spiegelen deze wensen aan de praktijk. Zij adviseren u zonder voorbehoud over de mogelijkheden in de markt. Uw financiële doelen, of dat nu om vermogensgroei, vermogensbehoud of het genereren van inkomen gaat, staan absoluut centraal''.

Trustus hanteert 4 basisprincipes in haar beleggingsfilosofie:
• Kwaliteit: Trustus focust op de kwaliteit van iedere individuele belegging. Hoe is het gesteld met de balans van een onderneming, de winstgevendheid en waar liggen de risico’s?
• Liquiditeit: Trustus verlangt een goede verhandelbaarheid van de beleggingen onder verschillende omstandigheden. Niet alleen kopen, maar ook kunnen verkopen als dat gewenst is.
• Spreiding: Trustus speculeert nooit op één mogelijk scenario of één individuele belegging. Het opnemen van verschillende categorieën geeft volgens hen kracht aan de portefeuille en het beperkt het risico zonder aan rendementskansen in te boeten.
• Actualiteit: Ze gebruiken wereldwijde waarneembare trends en sentiment voor het leggen van accenten in portefeuilles. Daarmee bedoelen ze niet de waan van de dag, die tot stand komt door angst en hebzucht onder beleggers.

De specialiteit van Trustus is “hoog dividend beleggen”, oftewel het selecteren van bedrijven die op basis van een uitstekende winstgevendheid en een solide balans in staat zijn hoge dividenden uit te keren. Bedrijven die hoge dividenden uitkeren houden volgens Trustus in de praktijk permanent rekening met uw belangen, de belangen van de aandeelhouder. Bijkomend voordeel is dat de dividendgroei de inflatie bijhoudt. Trustus beschikt over eigen analisten die de juiste bedrijven weten te selecteren.

Een andere element dat volgens de partij een belangrijke rol speelt in de opbouw van portefeuilles is de wereldwijde spreiding op basis van de omvang van economieën, waardoor ook bedrijven uit opkomende landen goed vertegenwoordigd zijn. Omdat beurzen zich grillig bewegen stellen zij technieken ontwikkeld die trends in de markt kunnen “lezen”. Zo gebruiken ze het sentiment in de markt om risico toe te voegen of juist te reduceren.

Voor beleggers die het meer om vermogensbehoud te doen is selecteert Trustus risicomijdende beleggingen. In deze portefeuilles spelen de kredietkwaliteit van de obligaties, de rentegevoeligheid van de portefeuille en alternatieve beleggingen een hoofdrol. Risico mijden staat hierin voorop met behoud van perspectief.

Best in class, Combinatie, Negatieve uitsluitingTrustus houdt zo goed mogelijk rekening met ethische aspecten. De individuele bedrijven uit de Trustus modelportefeuille worden gescreend op de 10 criteria uit de United Nations Global Compact Rules. Dit betreffen criteria op het gebied van mensenrechten, arbeid, milieu en corruptie. Trustus is voor deze screening een samenwerking aangegaan met het gerenommeerde bedrijf Sustainalytics, dat gespecialiseerd is in analyses voor duurzaam beleggen.
ActiefActief beleggingsbeleid met zowel indiviuele posities, trackers als beleggingsfondsen
Maatwerk, ModelportefeuilleMaatwerk is mogelijk.
Aanvulling inkomen, Groei In combinatie met groei
Aandelen, Beleggingsfondsen, Indextrackers, Obligaties
JaAlleen in de aandelenfondsen wordt belegd en dit voor een gemaximaliseerd percentage van de aandelenportefeuille en voor specifieke regio's. De 3 aandelenfondsen hebben allen 5 sterren van Morningstar
InsingerGilissen
Ja
De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders

Vergelijk direct

Eenvoudig alle partijen in Nederland vergelijken
 • Broker
 • Vermogensbeheerder
Zoek de beste
 • € 10.000,-
 • € 25.000,-
 • € 50.000,-
 • € 100.000,-
 • € 500.000,-
Kies uw inlegbedrag
 • € 10.000,-
 • € 25.000,-
 • € 100.000,-
 • € 250.000,-
 • € 500.000,-
 • € 1.000.000,-
Kies uw inlegbedrag
eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement