Per oktober 2019 heeft Blu Asset Management haar naam veranderd in Stoic.

Het beleggingsbeleid van Stoic komt voort uit hun overtuiging dat het bijna onmogelijk is om consistent te bepalen welke beleggingscategorie 'duur' is en welke 'goedkoop' is en daar beslissingen op te baseren. Dit geldt ook voor het voorspellen waar de economie naar toegaat. Met deze overtuiging in het achterhoofd stellen zij portefeuilles samen die de markt volgen en gespreid zijn over verschillende beleggingscategorieën. Dit noemt men ook wel een passieve beleggingsstijl. Stoic koopt en volgt de markt.

De vermogensverdeling wordt gedurende de beleggingshorizon nauwgezet gevolgd door periodieke herbalanceringen. Stoic monitort periodiek of de strategische vermogensverdeling nog passend is voor hun cliënten en waar nodig (door gewijzigde levensomstandigheden of veranderende kans op behalen doelstelling) zal in overleg een aanpassing op strategisch niveau doorgevoerd kunnen worden. Stoic gelooft dat juist hierbij een pro-actieve opstelling van de beheerder noodzakelijk is en de klant kan helpen op koers te blijven om de doelstelling te behalen.

Welke principes vormen de basis voor het beleggingsbeleid en de inrichting van het beleggingsproces van Stoic?

Dit zijn de leidende principes voor hun beleggingsbeleid:

-Beleggen levert op termijn een positief rendement op
Een belegger moet risico nemen om rendement te genereren. Anders gezegd, voor het nemen van risico wordt de belegger beloond met rendement. Dit klinkt misschien simpel, maar het is eigenlijk vrij logisch. Als een belegger meer rendement kan behalen door het geld cash aan te houden, stroomt al het geld naar cash en kunnen overheden en bedrijven geen investeringen aantrekken en krimpt de wereldwijde economie. Op termijn zal de belegger beloond moeten worden door bedrijven en overheden voor het nemen van beleggingsrisico. Hoe hoog dit rendement is, is afhankelijk van onder andere de economische groei en inflatie.

-De markt laat zich niet voorspellen
Financiële markten zijn grillig en laten zich moeilijk voorspellen. Toch zijn er heel veel vermogensbeheerders die dit proberen te doen door portefeuilles in te richten op basis van voorspellingen. De praktijk heeft veelvuldig laten zien dat het zeer lastig is om over een lange periode deze voorspellingen keer op keer goed te doen. Stoic denkt dat actieve strategieën, waarbij beheerders de markt proberen te verslaan door de toekomst te voorspellen en de portefeuille dus actief te beheren, op de lange termijn beleggers geen optimaal rendement opleveren.

- Spreiding van risico's maakt portefeuilles beter bestand tegen wisselende economische omstandigheden
Het vermogen kan belegd worden in verschillende beleggingscategorieën, zoals aandelen, obligaties, grondstoffen etc. Elke beleggingscategorie heeft eigen karakteristieken die in bepaalde economische omstandigheden goed presteren. Onder andere economische omstandigheden kunnen echter ook periodes van verlies voorkomen. Door te spreiden over meerdere beleggingscategorieën kunnen negatieve uitschieters van de ene categorie gecompenseerd worden met positieve uitschieters van een andere belegging. Daardoor kan met hetzelfde risico een hoger rendement behaald worden.

-Kosten maken het verschil
Wat de rendementen in de toekomst zullen zijn is en blijft onzeker. Kosten daarentegen zijn er elk jaar weer. Stoic doet er volgens eigen zeggen alles aan om de totale kosten voor hun cliënten zo laag mogelijk te houden en zijn transparant over deze kosten. Het verdienmodel is volgens Stoic simpel en helder. Ze rekenen een beheervergoeding voor hun werkzaamheden en aan alle overige kosten die gemaakt worden (transactiekosten, bewaarloon en fondskosten) verdienen zij niets. Zij hebben er, net als hun cliënten, alle belang bij om die kosten zo laag mogelijk te houden.

Negatieve uitsluiting
PassiefOnze beleggingsovertuiging is dat het bijna onmogelijk is om consistent te bepalen welke beleggingscategorie ‘duur’ is en welke ‘goedkoop’ is en daar beslissingen op te baseren. Dit geldt ook voor het voorspellen waar de economie naar toegaat. Met deze overtuiging in het achterhoofd stellen wij portefeuilles samen die de markt volgen en gespreid zijn over verschillende beleggingscategorieën. Dit noemt men ook wel een passieve beleggingsstijl. Wij kopen en volgen de markt.
Modelportefeuille
Groei
Indextrackers
Nee
Binck Bank
Ja
De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders

Vergelijk direct

Eenvoudig alle partijen in Nederland vergelijken
 • Broker
 • Vermogensbeheerder
Zoek de beste
 • € 10.000,-
 • € 25.000,-
 • € 50.000,-
 • € 100.000,-
 • € 500.000,-
Kies uw inlegbedrag
 • € 10.000,-
 • € 25.000,-
 • € 100.000,-
 • € 250.000,-
 • € 500.000,-
 • € 1.000.000,-
Kies uw inlegbedrag
eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement