De beleggingsstrategie van Sequoia is gebaseerd op fundamentele analyse. Door economische ontwikkelingen te volgen en hierop een visie te vormen denkt Sequoia de best geschikte portefeuille te kunnen samenstellen. Door fundamentele analyse worden trends in de markten onderscheiden. Bij het analyseren van informatie wordt gebruik gemaakt van verschillende bronnen van financieel economische informatie en diverse kwantitatieve modellen en overzichten.

De portefeuille wordt volgens de vastgestelde strategische gewichten ingericht. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de core-satellite methode. Dit zijn portefeuilles die zijn samengesteld uit een kern van geïndexeerde beleggingen, gecombineerd met actieve producten of specifieke indexproducten. De satellietelementen worden toegevoegd voor deelname aan markten of marktsegmenten die naar verwachting meer rendement zullen opleveren.

Op deze manier volgt de portefeuille de bewegingen in de markt (ook wel de beta genoemd), waarbij de satelliet elementen voor extra rendement kunnen zorgen (de alpha van de portefeuille). Een belegging zal in principe voor langere termijn in de portefeuille worden opgenomen. Indien marktomstandigheden veranderen, kan Sequoia hierop inspelen door de allocatie over de beleggingscategorieën voor kortere tijd aan te passen. Er wordt een kortere termijn (tactische) visie voor 1-3 maanden bepaald en besloten of er op basis hiervan aanpassingen van gewichten in de portefeuilles noodzakelijk zijn.

Beslissingen over de spreiding tussen de beleggingscategorieën binnen een portefeuille en eventuele afwijkingen daarop liggen bij het Sequoia Investment Committee. Deze afwijkingen zijn toegestaan tot een bepaald maximum. Om te beoordelen of de vermogensbeheerder bij de samenstelling van de portefeuille voldoet aan de afspraken en doelstellingen die zijn vastgelegd, vindt er een periodieke monitoring plaats. Deze monitoring dient tevens om te beoordelen of met het dan geldende risico-rendementsprofiel de portefeuille in staat is om aan de doelstellingen te voldoen.

Combinatie, GeenSequoia volgt het beleid van de ESG criteria zoals deze ook gehanteerd worden door bijvoorbeeld iShares en Think Capital.
ActiefEen vermogensbeheerder maakt volgens Sequoia altijd actieve keuzes, ook al wordt de kern portefeuille (en soms de gehele portefeuille) met passieve instrumenten opgebouwd.
ModelportefeuilleSequoia heeft hun marktvisie vertaald naar een aantal modelportefeuilles. Vanaf €500.000,- is maatwerk mogelijk.
Groei
IndextrackersEr wordt primair belegd in indextrackers. In de maatwerk portefeuilles kan ook worden gekozen voor individuele effecten.
JaHet beheer van het Fundshare Sequoia Quantum Satis Fund vindt plaats bij Sequoia. Dit fonds kan in overleg opgenomen worden in de portefeuille. Er vindt geen kostenstapeling plaats. De kosten voor de managementfee in het fonds worden teruggestort.
Abn Amro, Binck Bank, Degiro, NIBC MarketsKlant bepaalt zelf de depotbank.
JaHet eigen vermogen van het bedrijf Sequoia Vermogensbeheer wordt niet mee belegd. De individuele partners beleggen conform de Sequoia Vermogensbeheer strategie in een privé portefeuille. De partners beleggen ook in het FundShare Sequoia Quantum Satis Fund.
De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders

Vergelijk direct

Eenvoudig alle partijen in Nederland vergelijken
 • Broker
 • Vermogensbeheerder
Zoek de beste
 • € 10.000,-
 • € 25.000,-
 • € 50.000,-
 • € 100.000,-
 • € 500.000,-
Kies uw inlegbedrag
 • € 10.000,-
 • € 25.000,-
 • € 100.000,-
 • € 250.000,-
 • € 500.000,-
 • € 1.000.000,-
Kies uw inlegbedrag
eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement