Saxo Bank is een van oorsprong Deense bank die zich richt op het aanbieden van dienstverleningen voor zowel zelf beleggen als laten beleggen. Door de overname van Binckbank werd Saxo Bank in één keer één van de grootste brokers van Nederland (gevestigd in Amsterdam). Binckklanten werden in 2021 overgezet naar het platform van Saxo Bank. Voor zelfbeleggers biedt Saxo Bank het platform SaxoInvestor met de pakketten Green, Blue en Black. Voor vermogensbeheer wordt het product SaxoWealthCare geboden.

Sinds 1992 geeft Saxo Bank toegang tot wereldwijde financiële markten, met verschillende producten en platforms voor particuliere beleggers, institutionele beleggers, banken en brokers. In 2001 kreeg de bank de status van Europese bank en sindsdien is de bank snel gegroeid. De focus van Saxo Bank ligt op de ontwikkeling van haar handelsplatforms en hierdoor een prominente aanbieder van online beleggen te zijn. Het minimale inlegbedrag voor de vermogensbeheerdienstverlening SaxoWealthCare is € 10.000,-

Lees hier meer over zelf beleggen bij SaxoBank.

Niet beoordeeldSaxoBank is niet beoordeeld
Elke partij wordt gratis opgenomen in onze vergelijking. Wanneer een partij voldoende informatie beschikbaar stelt krijgt de partij een beoordeling. Wij beoordelen partijen op 72 punten. Zo controleren we bijvoorbeeld of alle vergunningen aanwezig zijn, beoordelen we de hoogte en voorwaarden van de kosten en controleren we de onafhankelijkheid van de vermogensbeheerder of beleggingsadviseur. Wij belonen partijen die volledig transparant zijn over hun kosten, rendement, risico en beleggingsbeleid.

 
SaxoBank
Naam aanbieder
SaxoBank
Type beheer
Online beheer
Onderdeel van
BinckBank N.V.
Minimum inlegbedrag
€ 10.000,-
Vestiging(en)
Amsterdam
Jaar actief
1992
Onderscheidingen
-

Beoordeling
Geen gegevens beschikbaar
Organisatie-
Kostenbeleid-
Beleggingsbeleid-
Risicobeleid-

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Beleggingsbeleid SaxoBank


SaxoWealthCare, de vermogensbeheer dienstverlening van Saxo Bank, beoogt vermogensopbouw met veel mogelijkheden om uw vermogen te beheren op een manier die past bij uw kennis en ervaring, risicobereidheid, financiële situatie, persoonlijke voorkeuren en eventuele beleggingsdoelen.

• Uw vermogen wordt door SaxoBank beheerd aan de hand van uw persoonlijk beleggingsplan. Dit beleggingsplan stelt SaxoBank voor u op bij opening van de rekening op basis van een vragenlijst. Het beleggingsplan bepaalt hoe uw initiële beleggingsmix eruitziet die bestaat uit ETF’s op mandjes van aandelen en obligaties.

• Tijdens het opstellen van uw beleggingsplan kunt u kiezen voor een standaard, actiever of meer duurzaam beleggingsbeleid voor uw portefeuille.

• Afhankelijk van uw risicobereidheid en eventuele beleggingsdoelen kan er gewerkt worden met vermogensbewaking en/of risicoafbouw aan het einde van de looptijd om uw vermogen zo veel mogelijk te beschermen

• Saxo Bank werkt samen met twee vooraanstaande vermogensbeheerders en uitgevers van ETF’s: BlackRock en Amundi. BlackRock geeft invulling aan de aandelenportefeuille van de beleggingsmix met ETF’s. Amundi doet dit voor de obligatie ETF’s.

• Jaarlijks vraagt SaxoBank u de vragenlijst opnieuw door te nemen en waar nodig te actualiseren. Met deze informatie wordt uw beleggingsplan eveneens geactualiseerd. Op deze manier blijft het beleggingsplan aansluiten bij uw persoonlijke situatie.

Om de samenstelling van uw portefeuille en het beheer ervan zo goed mogelijk af te stemmen op uw specifieke situatie en mogelijkheden, stelt SaxoBank een persoonlijk beleggingsplan op. Dit doen zij aan de hand van een online vragenlijst die bestaat uit 3 onderdelen:

1. Uw kennis van en ervaring met beleggen
2. Uw beleggingsvoorkeuren waaronder uw risico- en verliesbereidheid
3. Uw financiële situatie

Uit het beleggingsplan volgt het beleggingsbeleid van SaxoWealthCare voor het beheer van uw portefeuille. Dit geeft aan hoe uw vermogen wordt belegd en of er gebruik wordt gemaakt van aanvullende strategieën om uw risico’s te beperken. Globaal geeft het antwoord op de volgende vragen:

1. Initiële beleggingsmix: wat wordt de verhouding van uw beleggingsmix bestaande uit een aandelen- en een (mogelijke) obligatieportefeuille van ETF’s?
2. Beleggingsstrategie: maakt u gebruik van vermogensbewaking door het instellen van een ondergrens voor uw vermogen en/of maakt u gebruik van doelbeleggen met een risicoafbouw naar het einde van de looptijd of maakt uw gebruik van een groeistrategie met een vaste mix van ETF-aandelen en obligaties die past bij uw risicobereidheid?
3. Beleggingsstijl: kiest u voor een standaard, actief of extra duurzaam beheer van de ETF-aandelenportefeuille in uw beleggingsmix?

Best in classBij de duurzame optie beleggen we alleen in aandelen die minimaal een AA-beoordeling (de op één na hoogste score) krijgen volgens de MSCI ECG beoordelingsschaal. De duurzame optie heeft hogere kosten en kan in bepaalde gevallen ook lagere resultaten opleveren.
Actief
Modelportefeuille
Groei
Indextrackers
Nee
Saxo Bank
Nee
De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Kosten SaxoBank


Doorlopende kosten
Periodieke kostenGeen
BeheerfeeU betaalt een jaarlijkse beheerfee (incl. btw) afhankelijk van het belegde vermogen via een degressieve staffel:

0,65% tot € 200.000,-
0,55% over het meerdere tot € 1 miljoen
0,45% over het meerdere vanaf € 1 miljoen
Performance fee
TransactiekostenBekijk in uw analyse
ServicefeeGeen

Eenmalige kosten
Kosten opbouw portefeuilleBekijk in uw analyse
Kosten afbouw portefeuilleBekijk in uw analyse

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


SaxoBank rendement


Rendement is bruto voor aftrek van de Saxo beheerfee

ProfielZeer defensiefDefensiefBehoedzaamDynamischZeer dynamisch
2023
Bekijk in uw analyse


Team SaxoBank


SaxoBank biedt (nog) geen inzage in het beleggingsteam.SaxoWealthCare vervangt Binckbank Laten Beleggen

In 2021 gingen alle vermogensbeheerdiensten van Binck over naar SaxoWealthCare, de laten beleggen oplossing van Saxo Bank. Het betrof zowel Binck Forward, Binck Comfort als Binck Select. Wij zetten de belangrijkste verschillen voor u op een rij.Binck Forward en SaxoWealthCare Vergelijken

Hieronder de belangrijkste verschillen tussen SaxoWealthCare en Binck Forward: 


Een stijging van de kosten dienstverlening met 0.15% per jaar. De voorlopig geschatte kosten worden 0,87%, bij een inlegbedrag onder de 200.000 euro. De fondskosten worden lager en de valutakosten vervallen, echter nemen de totale kosten per saldo toe doordat er een hogere vergoeding wordt gevraagd voor de dienstverlening. 

Beleggingsbeleid wordt uitbesteed aan Blackrock en Amundi, op basis van de modellen van Saxo Bank. In de oude situatie maakte Binck de selectie van de fondsen. De extra weging in onroerend goed vervalt. 

Stijging van het aantal risicoprofielen van 3 naar 5. Dit betekent dat de verdeling binnen de portefeuille beter bij uw doelstelling kan passen. Het risico wordt nog steeds afgebouwd, maar dit zal met name gebeuren in de laatste jaren, wanneer het beleggingsdoel nadert. Risico wordt alleen automatisch afgebouwd als er voor het merendeel van de portefeuille een doelstelling is geselecteerd. 

Geen portefeuille meer mogelijk per doel. Er is één portefeuille, ook als er meerdere doelstellingen zijn. 

Het beleggingsbeleid en risicobeleid wordt actiever en daarmee ook complexer. Er is geen sprake meer van een volledig passief beleid.

U krijgt uw eigen Iban-rekeningnummer. Daarna kunt u rechtstreeks geld overboeken. 

Meer focus op duurzaamheid. Indien gewenst met een ESG AA rating. Binck Comfort en SaxoWealthCare vergelijken

Hieronder de belangrijkste verschillen tussen SaxoWealthCare en Binck Comfort: 


Een geschatte daling van de totale kosten van 1,33% naar 0,87%, bij een inlegbedrag onder de 200.000 euro. Dit komt door de lagere fondskosten. 

In de oude situatie deed Binck het beheer van de fondsen. Dat wordt nu uitbesteed. Er wordt nu belegd in indextrackers in plaats van beleggingsfondsen. Bovendien zal er nu ook worden belegd in opkomende markten.  

Meer middelen tot vermogensbewaking, namelijk door obligaties te vervangen door obligaties met een nog lager risico. 

Meer focus op duurzaamheid. Indien gewenst met een ESG AA rating.Binck Select en SaxoWealthCare vergelijken

Hieronder de belangrijkste verschillen tussen SaxoWealthCare en Binck Select (voorheen Alex vermogensbeheer): 


Een geschatte kostenverlaging naar 0,87%. De kosten van de dienstverlening worden lager en de prestatievergoeding en valutakosten verdwijnen. 

In de oude situatie maakte Binck de selectie van producten. Dat wordt nu uitbesteed aan Blackrock en Amundi, op basis van de modellen van Saxo bank. 

De manier van beleggen wordt passiever. Dit houdt in dat de markt wordt gevolgd via indextrackers en er worden minder actieve keuzes gemaakt op basis van verwachtingen. 

Niet meer beleggen in individuele aandelen. Alleen wereldwijd beleggen in ETF’s, in plaats van een focus op de Europese markt.

Toevoeging van automatische risicoafbouw. 

Meer focus op duurzaamheid. Indien gewenst met een ESG AA rating.

eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement