Het beleggingsbeleid van Post Vermogensbeheer onderscheidt zich van andere partijen doordat het gewenste doelrendement en doelrendement een zeer belangrijk vertrekpunt is om te komen tot een invulling van een portefeuille die daarin invulling geeft. Sinds 1 januari 2016 worden de beleggingsstrategieën voor Post Vermogensbeheer grotendeel ingevuld met de beleggingsstratehgieën ën van invest4You. invest4You heeft zich gespecialiseerd in het bouwen en leveren van hoogwaardige, specialistische beleggingsstrategieën aan vermogensbeheerders, pensioenfondsen, verzekeraars en andere institutionele beleggers.

invest4You heeft vanaf begin 2008 een trackrecord opgebouwd waarbij haar strategieën ook in beweeglijke markten met behulp van statistische kwantitatieve analyses de risico’s en volgens eigen zeggen kansen in de markt tijdig hebben weten te bepalen. Jan Adriaansen van invest4You is de bedenker en ontwerper van de beslissystemen die o.a. door Alex vermogensbeheer en Alex advies gebruikt worden. Hij heeft tot eind 2008 gewerkt aan de uitbouw van de Alex systemen. Daarna is de ontwikkeling overgenomen door Alex/Binckbank. De zelflerende beleggingsstrategieën, die Invest4You gebruikt behoren tot een volledig nieuwe generatie ontworpen systemen.

Hoe werkt het beleggingsbeleid?
Er wordt voor 70 % belegd in Europese aandelen die een notering hebben in euro’s en die op een Europese beurs verhandeld worden met een hoge mate van liquiditeit. Het restant wordt belegd in kortlopende obligaties (staats- en bedrijfsobligaties) met een zeker profiel. Uit een universum van 450 Europese aandelen selecteert het model maandelijks maximaal 7 aandelen die aangekocht zouden kunnen worden. Het model van Invest4You is een statistische-kwantitatieve analyse en de chaostheorie; waarbij de analyses gebaseerd zijn op een zelflerende geavanceerde momentumstrategie. Afhankelijk van de mate van “chaos” wordt er 100%, 50% of 0% aangeschaft per aandeel. Afhankelijk van het risicoprofiel wordt er maximaal 3%,7% of 10% per aandeel aangekocht.

Als bij de maandelijkse beoordeling de vooruitzichten voor de aandelen of voor de markt als geheel niet voldoen aan de strenge eisen van het model dan worden er geen aandelen gekocht; in plaats daarvan wordt er dan een kaspositie aangehouden. Er wordt derhalve niet noodzakelijkerwijs volbelegd. Alle beleggingsbeslissingen worden automatisch door de computer gegenereerd, zij zijn gebaseerd op statistische kwantitatieve analyse.


Geen
ActiefPost vermogensbeheer gelooft in actief beleggen waarbij met behulp van statistische kwantitatieve analyses de risico’s en kansen in de markt tijdig worden geanalyseerd. De modellen van Invest4You geven aan bij het overschrijden van de risiconorm dat de kaspositie dient te worden vergroot. Hierdoor is in het verleden het risico van aandelenpositie`s altijd binnen acceptabele grenzen gebleven.
Modelportefeuille
Groei , WaardebehoudMet de Dynamisch Europa B Strategie wordt een rendement van ongeveer 7,5% netto per jaar nagestreefd met een laag risico (beweeglijkheid van ongeveer 10%)., De meeste relaties van Post vermogensbeheer hebben als doel met hun vermogen aanvulling op oudedagsvoorziening en waardebehoud. Bescherming is derhalve is een belangrijk punt en wens die invulling wordt gegeven middels de strategie.
Aandelen, Indextrackers, ObligatiesWe hebben sinds 2016 een volledig geautomatiseerde beleggingsmethodiek waarbij er belegd wordt in een vast universum van aandelentrackers.
Nee
Binck Bank, Degiro
JaDe partners hebben elk een aanzienlijk deel van het eigen vermogen belegd conform de beleggingsmethodieken die door Post Vermogensbeheer worden aangeboden (in vermogensbeheer dan wel in fonds alwaar Post vermogensbeheer optreedt als Operating Company)
De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders

Vergelijk direct

Eenvoudig alle partijen in Nederland vergelijken
 • Broker
 • Vermogensbeheerder
Zoek de beste
 • € 10.000,-
 • € 25.000,-
 • € 50.000,-
 • € 100.000,-
 • € 500.000,-
Kies uw inlegbedrag
 • € 10.000,-
 • € 25.000,-
 • € 100.000,-
 • € 250.000,-
 • € 500.000,-
 • € 1.000.000,-
Kies uw inlegbedrag
eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement