Bij Perlas heeft u de keuze uit 3 wereldwijde fondsen: een defensief, neutraal en een offensief fonds. U kiest zelf het fonds dat het beste aansluit bij uw wensen en beleggingshorizon. Als u belegt in Perlas maakt u gebruik van de beleggingsexpertise van Ostrica. Ostrica is een kwantitatief vermogensbeheerder die met modelmatige beleggingsstrategieën 20 jaar ervaring heeft.

Het doel is een laag risico te combineren met een bovengemiddeld rendement. De missie is om beleggers onder alle omstandigheden rust en comfort te bieden. Dit doen zij door met behoud van rendement te beleggen in aandelen en obligaties met slechts maximaal 50% van het risico van de markt. Ostrica zorgt voor een brede wereldwijde spreiding over verschillende beleggingscategorieën. Echter ondanks een gedegen fundamentele- en technische analyse laat het tijdstip waarop een sterke koersval zich voordoet zich moeilijk voorspellen. Daarom hanteert Ostrica een actief beschermingsbeleid voor aandelen, obligaties en valuta, waarbij per portefeuille wordt bepaald wat de basis allocatie naar vermogenscategorieën moet zijn.

De kern van het beleggingsproces van Ostrica wordt gevormd door het zogenaamde "Ostrica mens-en-machine" proces. Dit proces combineert de toegevoegde waarde van zowel de mens als de computer. Bedrijfsspecifieke en macro-economische factoren van sectoren en landen worden op een consistente en kwantitatieve manier door de Beheerder geanalyseerd. De researchafdeling van de Beheerder maakt daartoe gebruik van intern gecreëerde databanken, die worden gevoed door diverse dataleveranciers, zoals Datastream, Factset, Bloomberg, MSCI, Reuters, etc. Op basis van deze databanken zijn multifactormodellen ontwikkeld die worden gestuurd en gecontroleerd door menselijke verwachtingen en opinies. Deze fundamentele analyse is gericht op het vinden van inconsistenties en trendwijzigingen. Er wordt onder andere gezocht naar (relatief) aantrekkelijk gewaardeerde financiële instrumenten van bedrijven met een kwalitatief hoogstaand management.

De beleggingsfilosofie van Ostrica kan het best worden omschreven als een combinatie van traditionele fundamentele analyse met kwantitatief gereedschap. De Beheerder is van mening dat de toegevoegde waarde van de mens op het beleggingsproces gericht moet zijn op het identificeren van structurele veranderingen in financiële markten, waarbij de kwantitatieve methoden ingezet kunnen worden om grote hoeveelheden data snel te analyseren en om de gewichtsfactoren voor de verschillende variabelen binnen het proces vast te stellen. Dit voorziet hierdoor in een consistent en gestructureerd besluitvormingsproces, waarbij zowel beoordelingen als historische gegevens binnen econometrische modellen worden gecombineerd. Bovenstaande betekent dat subjectieve informatie (menselijke aannames en/of inzichten) in beginsel alleen wordt gebruikt binnen het besluitvormingsproces waar dat mogelijk waarde toevoegt.


Best in class
ActiefAls label van vermogensbeheerder Ostrica
Modelportefeuille3 profielfondsen waarvan klant participaties aankoopt
Groei Fondsen zijn gericht op vermogensopbouw voor toekomstige doelstellingen, meestal pensioen.
Beleggingsfondsen3 actief beheerde profielfondsen met beschermingsstrategie
Ja
-
Ja
De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders
eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement