De basis van het beleggingsbeleid is de asset allocatie. Deze is volgens Optimix van doorslaggevende betekenis voor het rendement en het risico in uw portefeuille. Zij geloven daarom in alert en actief allocatiebeleid mét uitgesproken keuzes. Voor de invulling van de portefeuille kan gebruikgemaakt worden van aandelen, obligaties, beleggingsfondsen en indextrackers. Afhankelijk van de wensen en situatie van de klant worden de producten gekozen. In de portefeuille wordt vaak ook belegd in de Optimix huisfondsen. Wanneer er wijzigingen zijn in de samenstelling van uw portefeuille worden deze altijd onderbouwd en gecommuniceerd. Verder belegt Optimix via een verantwoord beleggingsbeleid. Dit houdt in dat zij niet in ondernemingen beleggen die stelselmatig overtredingen plegen op gebied van mensenrechten, arbeidsvoorwaarden, milieu en anticorruptie. Hierom heeft Optimix zich aangesloten bij de United Nations Global Compact.

Volgens Optimix is het universele principe achter optimaal beleggen het voorkomen van al te grote waardedalingen in een portefeuille en het participeren in positieve markten. Bij te grote waardedalingen moeten er onevenredig grote positieve rendementen geboekt worden om op het uitgangsniveau terug te komen. Bij minder extreme verliezen is de terugverdientijd korter. Het voorkomen van grote waardedalingen is voor Optimix een belangrijk oogmerk. Dit doen zij door actief en alert in te grijpen binnen de vermogensverdeling (asset allocatie) en daarnaast via hun eigen beleggingsfondsen.

Op aanvraag is uitgebreide documentatie van het beleggingsbeleid beschikbaar.

Best in class, Combinatie, Negatieve uitsluitingOptimix heeft voor haar beleggingen gekozen voor een samenwerking met een gespecialiseerd bedrijf op het gebied van duurzaam beleggen, namelijk Sustainalytics. Sustainalytics is opgericht door Triodos Bank, MeesPierson en PGGM en is één van de leidende bedrijven op het gebied van MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) screening.
ActiefOptimix gelooft niet in uitsluitend actief of passief. Volgens Optimix behelst passief beleggen ook actieve keuzes. Bij Optimix combineren zij volgens eigen zeggen zowel actieve als 'passieve' beleggingen om het beste resultaat, ook qua kosten, voor hun cliënten te bewerkstelligen.
Maatwerk, Modelportefeuille
WaardebehoudFocus ligt meer op rijk blijven, minder op rijk worden
Beleggingsfondsen, Indextrackers, ObligatiesEr kan ook belegd worden in aandelen. De focus ligt echter op invulling van de categorie aandelen met beleggingsfondsen en indextrackers.
JaOptimix gebruikt de eigen fondsen als integraal onderdeel van de portefeuille. Optimix belegt in eigen producten maar je betaalt hierover geen beheerfee. De beheerfee zal dus structueel lager liggen dan de 1,21% (Incl BTW). De eigen producten zijn dus geen extra verdiencomponent naast de beheerfee.
Abn Amro, KasbankVerder is ook Pictet & Cie mogelijk
JaMedewerkers beleggen in dezelfde beleggingsoplossingen.
De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders

Vergelijk direct

Eenvoudig alle partijen in Nederland vergelijken
 • Broker
 • Vermogensbeheerder
Zoek de beste
 • € 10.000,-
 • € 25.000,-
 • € 50.000,-
 • € 100.000,-
 • € 500.000,-
Kies uw inlegbedrag
 • € 10.000,-
 • € 25.000,-
 • € 100.000,-
 • € 250.000,-
 • € 500.000,-
 • € 1.000.000,-
Kies uw inlegbedrag
eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement