Op deze pagina vindt u de beschrijving van het beleggingsteam van de partij. De beschrijving van het team wordt opgesteld door de aanbieder zelf. 
de heer Hans Molenaar RBA
Chief Investment officer
Hans is een belegger in hart en nieren. Hij heeft na zijn studie economie in Amsterdam als analist en later als senior portfolio manager gewerkt bij het Spoorweg Pensioen Fonds. Vervolgens heeft hij als senior vermogensbeheerder gewerkt bij Van Lanschot Bankiers. In 2000 heeft hij de overstap gemaakt naar Zwitserleven Asset Management, om daar als CEO Nederland de activiteiten op te zetten. In 2005 is hij in dienst getreden bij SNS Reaal als CEO van SNS Asset Management. In deze rol heeft hij vorm gegeven aan het duurzaam beleggingsbeleid van SNS Reaal en was hij eveneens verantwoordelijk voor het beheer van de portefeuille van de ASN Bank. Hans heeft besloten om zijn kennis en ervaring in te zetten voor een verantwoorde manier van vermogensbeheer, hetgeen geresulteerd heeft in Birch Caring Capital.Hans is getrouwd en heeft twee kinderen. In zijn vrije tijd loopt hij hard en leest hij graag. Een andere hobby van Hans is wijn; zowel de kennis van wijn als het drinken er van.
de heer Hans Volberda Mr
Chief executive officer
Hans heeft meer dan 25 jaar ervaring in het effectenbedrijf en private banking, waarbij hij met name aan de ‘voorkant’ van organisaties werkzaam is geweest: gedreven voor klanten. Hij heeft diverse senior management posities bekleed binnen ING Bank en Nationale Nederlanden. Onder zijn verantwoordelijkheid als Directeur Effecten heeft ING in 2000 duurzaam beleggen geïntroduceerd. Van 2007 tot 2011 maakte Hans deel uit van de Raad van Bestuur van Theodoor Gilissen Bankiers, waar hij verantwoordelijke was voor de dienstverlening aan onafhankelijke vermogensbeheerders. Op basis van zijn brede ervaring heeft Hans in 2011 - als zijn antwoord op de verschillende crises – samen met Bob Stassar, Karel Vogel en Hans Molenaar een toekomstbestendige vermogensbeheerder opgericht, Birch Caring Capital. Die nu dus samen is gegaan met IVM.​Hans woont samen met Winne en zij hebben een zoon en twee dochters. In zijn vrije tijd mag hij graag lezen, wandelen, golfen en klassieke concerten bezoeken. Daarnaast is hij een liefhebber van koken en wijn. Als voorzitter van AquaQuest (in Rotary verband) werft hij fondsen om waterprojecten op te kunnen starten in Afrika, als impuls aan het economisch empowerment in Afrika. Verder is hij als voorzitter actief binnen de Commissie Private Banking van de VBA, en penningmeester van de Stichting tot Steun.
de heer Ilco Snoey Kiewit
Chief commercial officer
Ilco is zijn gehele loopbaan al actief in de financiële dienstverlening. Laatstelijk als directeur van IVM Vermogensbeheer. Daarvoor was hij hoofd relatiemanagement en marketingmanager. Hij heeft gedurende zijn loopbaan bij meerdere vermogensbeheerders en diverse effectenbanken gewerkt: Degroof Vermogensbeheer, Keijser Capital en Van der Hoop Effektenbank.Ilco Snoey Kiewit was daar onder meer actief als senior account-manager, financieel analist en senior private banker. Na het volgen van de leergang financiële planning is hij sinds 2009 bij IVM Vermogensbeheer o.a. verantwoordelijk voor de persoonlijke financiële planning van cliënten. Ilco streeft ernaar de soms vrij specialistische materie voor cliënten te vertalen naar een glasheldere analyse in begrijpelijk Nederlands.
de heer Maarten Friederich drs
portfolio manager
Tijdens zijn studie Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit verbleef Maarten enige tijd in Maleisië voor een studieproject en studeerde hij een semester aan de Fundacao Getulio Vargas in Sao Paulo, Brazilië. Na zijn afstuderen werkte hij 7 jaar lang in Brazilië, eerst als proprietary trader bij een bank, later als portfolio manager van een macro hedge fund. Nadat hij in Nederland was teruggekeerd, werkte hij bij Veer Palthe Voute als portfolio manager, treasurer en hoofd beleggingen om daarna deze functie bij IVM Vermogensbeheer te vervullen. Maarten heeft 20 jaar ervaring als belegger, is getrouwd en heeft twee kinderen. Hij kookt, leest en reist graag.
de heer Vincent van Egmond
Account manager
Na het VWO heeft Vincent van Egmond verschillende bankopleidingen, waaronder financiële boekhouding en financiële rekenkunde, succesvol afgerond. Hij is zijn loopbaan begonnen bij Zen Options Group. Hier heeft hij de administratieprocessen gestroomlijnd. In 1998 is hij overgestapt naar IVM Vermogensbeheer. Vincent is als duizendpoot onder andere verantwoordelijk voor de gehele backoffice. Denkend hierbij aan o.a.: Onderhouden portfolio management systeem/relatiebeheersysteem (AIRS), Cliëntenadministratie, Archiveren & digitaliseren cliëntendossiers, Periodieke vermogensrapportages cliënten & tussenpersonen, Administratie effectentransacties/dividenden/betalingsverkeer e.d., Contactonderhoud depotbanken, hypotheekverstrekkers, bewaarders, tussenpersonen, cliënten, IT-leveranciër, Beheerder website, Ondersteuning directie, Ervaring met portals verschillende depotbanken, Social media (LinkedIn, Facebook, Twitter), Draaien schaduwboekhouding eigen Huisfonds incl. controle oplevering koers, Belangrijke schakel in spellingscontrole Nederlandse taal bij publicaties, Voorraadbeheer, Archief-beheer & Aanspreekpunt.
de heer Karel Vogel RA
Compliance/risk officer
Karel heeft na een loopbaan als register accountant bij PwC en als Hoofd Toezicht Financiële Instellingen bij de AFM, inmiddels meer dan 10 jaar een eigen adviespraktijk op het gebied van compliance, risicomanagement en het opzetten van nieuwe activiteiten voor partijen in de financiële sector. Hij richt zich met name op de relatie met toezichthouders, interne compliance en risicomanagement. Karel is getrouwd en heeft twee kinderen. Hij is een fervent fietser en heeft inmiddels veel bergen in Europa bedwongen.

Vergelijk direct

Eenvoudig alle partijen in Nederland vergelijken
  • Broker
  • Vermogensbeheerder
Zoek de beste
  • € 10.000,-
  • € 25.000,-
  • € 50.000,-
  • € 100.000,-
  • € 500.000,-
Kies uw inlegbedrag
  • € 10.000,-
  • € 25.000,-
  • € 100.000,-
  • € 250.000,-
  • € 500.000,-
  • € 1.000.000,-
Kies uw inlegbedrag
eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement