Beoordeling InsingerGilissen Vermogensbeheer

InsingerGilissen wordt door Finner met 5 sterren beoordeeld. Dit betekent dat de private bank de hoogst mogelijke beoordeling ontvangt van Finner en hiermee kan worden gezien als een betrouwbare vermogensbeheerder. De belangrijkste kenmerken zijn:

  •  InsingerGilissen biedt voldoende transparantie over haar dienstverleningen en communiceert op een transparante en overzichtelijke wijze over kosten richting klanten.
  •  Als private bank biedt InsingerGilissen meerdere financiële diensten onder één dak aan en heeft u keuze uit meerdere beleggingsportefeuilles.
  •  De standaard beleggingsportefeuille 'Duurzaam' bestaat voor het grootste gedeelte uit individuele aandelen en obligaties, aangevuld met beleggingsfondsen.
  •  De tarieven bij InsingerGilissen Private Banking zijn hoger dan het marktgemiddelde, maar het pakket aan financiële diensten dat u hiervoor ontvangt, is uitgebreider dan bij de meeste vermogensbeheerders.


Beoordeling
Organisatie
Kostenbeleid
Beleggingsbeleid
Risicobeleid


Voor wie InsingerGilissen geschikt?

Bij een inleg vanaf 1 miljoen euro kunnen particulieren, ondernemers en instellingen hun vermogen laten beleggen met vermogensbeheer van InsingerGilissen. Wilt u echter zelf controle behouden over uw beleggingen in plaats van deze volledig uit handen te geven, dan biedt InsingerGilissen naast vermogensbeheer ook beleggingsadvies aan.

Bij InsingerGilissen Private Banking vormt beleggen een integraal onderdeel van een breed pakket aan financiële diensten. De extra diensten waar u, naast het beheer van het vermogen, gebruik van kunt maken zijn onder andere; financiële planning, vermogensstructurering, estate planning, kredietfaciliteiten (effectenkrediet) en investeren in niet-beursgenoteerde alternatieven en vastgoed. Daarnaast biedt InsingerGilissen indien van toepassing ook ondersteuning voor charity planning en betalingen.

Premium spaarrekening
Naast vermogensbeheer biedt InsingerGilissen de mogelijkheid om een spaarrekening te openen met een bovengemiddelde rentevergoeding. Voor deze spaarrekening is een minimumvermogen van 1 miljoen euro vereist.

Duurzaamheid bij InsingerGilissen
InsingerGilissen Private Banking is een van de ondertekenaars van de UN Principles for Responsible Investing. Hierdoor is verantwoord beleggen de norm. U kunt kiezen tussen de beleggingsportefeuilles ‘Verantwoord’ en ‘Duurzaam’. Beide portefeuilles houden rekening met duurzame kenmerken, waarbij de duurzame propositie strengere duurzaamheidscriteria hanteert voor het samenstellen van de beleggingsportefeuille. De portefeuilles promoten duurzaamheid, maar hebben geen specifieke duurzame beleggingsdoelstelling met een meetbare positieve impact. Dit in tegenstelling tot impactportefeuilles, die volgens Europese richtlijnen tot de duurzaamste categorieën behoren en slechts door een beperkt aantal partijen worden aangeboden.

Lees in ons artikel over duurzaam beleggen uitgebreid hoe vermogensbeheerders worden gecategoriseerd volgens Europese wet- en regelgeving.

 
InsingerGilissen
Naam aanbieder
InsingerGilissen
Type beheer
Private banking
Onderdeel van
Quintet Private Bank (Europe) S.A.
Minimum inlegbedrag
€ 1.000.000,-
Vestiging(en)
Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Zwolle, Groningen, Rotterdam
Jaar actief
1779
Onderscheidingen
PWM Wealth Tech Award 2019 - Best Private Bank for Digital Culture, Gouden Stier "Beste Keuze Private Banking" 2018, Gouden Stier "Beste Vermogensbeheerder" in 2013 en 2014

Hoe werkt InsingerGilissen Vermogensbeheer?

Bij InsingerGilissen heeft u de keuze tussen vermogensbeheer of beleggingsadvies.

Kiest u voor vermogensbeheer dan geeft u InsingerGilissen het mandaat om uw vermogen conform het vastgestelde risicoprofiel te beheren. U wordt dan volledig ontzorgd, maar wel op de hoogte gehouden van de beleggingskeuzes en ontwikkelingen binnen uw portefeuille. Via uw adviseur en via uw onlineomgeving Mijn InsingerGilissen heeft u (online) inzicht in uw beleggingen en uw rendement. De modelportefeuilles worden doorgaans via een fondsstructuur aangehouden. Ook biedt InsingerGilissen in sommige gevallen de keuze voor een portefeuille op maat. Met beleggingsadvies van InsingerGilissen houdt u de regie volledig in eigen hand en bent u zelf verantwoordelijk voor uw beleggingsbeslissingen. Samen met uw adviseur bepaalt u de aanpak. De private banker geeft advies en fungeert als sparringpartner. Hierbij voorziet InsingerGilissen u van concrete beleggingsinformatie en -ideeën.

Wat is het beleggingsbeleid van InsingerGilissen Vermogensbeheer?

InsingerGilissen hanteert een actief beleggingsbeleid waarmee ze anticipeert op marktontwikkelingen met als doel om de brede markt te verslaan.

Het beleggingsbeleid is gebaseerd op de volgende beleggingsovertuigingen:

Het begint bij een goede spreiding.
Om risico's te beheersen is spreiding over en binnen de vermogenscategorieën belangrijk. Daarbij spelen de keuze van beleggingen en de bijbehorende risico-/rendementskarakteristieken een belangrijke rol. Ook kijken de beleggingsexperts van InsingerGilissen naar een goede spreiding over landen en sectoren.

InsingerGilissen investeert in wat zij begrijpt
InsingerGilissen baseert haar beleggingsbesluiten op fundamentele analyse. Uitgangspunt is om alleen te beleggen in instrumenten die volgens de private bank vallen te begrijpen en te doorgronden.

InsingerGilissen wijkt zo nodig af van de marktconsensus
Het beleggingsbeleid van InsingerGilissen heeft als doel om rendement te behalen binnen een aanvaardbaar risiconiveau. Als ze van mening is dat de risico's niet in verhouding staan tot het verwachte rendement, neemt InsingerGilissen de vrijheid om af te wijken van de marktconsensus. Als InsingerGilissen van mening is dat een bepaalde vermogenscategorie, regio of sector te grote risico’s met zich meebrengt dan zal zij deze mijden.

Voorkeur voor kwaliteit
In de beleggingsportefeuille heeft InsingerGilissen een voorkeur voor kwaliteit. Bij het selecteren van individuele ondernemingen wordt gelet op een sterke balans en winstgroei. Bij beleggingsfondsen hecht ze veel waarde aan consistente beleggingsprestaties. Insinger is van mening dat deze kwaliteitsinvesteringen op de lange termijn betere risico-/rendementsverhoudingen bieden dan de bredere markt.


Welke keuze heb ik bij InsingerGilissen?

InsingerGilissen biedt de keuze uit twee actief beheerde kernportefeuilles:

BeleggingsportefeuilleDienstverlening
VerantwoordPortefeuille Verantwoord

- Een mix beleggingsfondsen en indextrackers aangevuld met individuele aandelen en obligaties.
- Inspelen op marktontwikkelingen.
- Houd rekening met duurzame kenmerken.

 DuurzaamDuurzame individuele lijnen portefeuille

- Een mix van individuele aandelen, obligaties en beleggingsfondsen
- Inspelen op marktontwikkelingen
- Houd rekening met duurzame kenmerken en heeft een strenger selectiebeleid rondom duurzaamheid.


Samenvatting van de dienstverlening

 
InsingerGilissen
Naam aanbieder
InsingerGilissen
Type beheer
Private banking
Onderdeel van
Quintet Private Bank (Europe) S.A.
Minimum inlegbedrag
€ 1.000.000,-
Vestiging(en)
Amsterdam, Den Haag, Eindhoven, Zwolle, Groningen, Rotterdam
Jaar actief
1779
Onderscheidingen
PWM Wealth Tech Award 2019 - Best Private Bank for Digital Culture, Gouden Stier "Beste Keuze Private Banking" 2018, Gouden Stier "Beste Vermogensbeheerder" in 2013 en 2014
Negatieve uitsluitingUitsluitingscriteria voor bedrijven die meer dan een bepaald percentage van hun omzet verkrijgen uit activiteiten en producten zoals tabak, wapens, pornografie, gokken, energiewinning uit steen- of bruinkool, oliewinning uit teerzand en alcohol. Voor controversiële wapens is geen enkele betrokkenheid toegestaan.
ActiefInsingerGilissen gelooft dat je met actief beleggen gemiddeld genomen de markt kunt verslaan. Zij doet dit door zowel actieve en passieve producten op te nemen in de portefeuille.
Maatwerk, ModelportefeuilleDit is afhankelijk van de dienstverlening, beleggingsadvies of vermogensbeheer. Bij Vermogensbeheer werkt InsingerGilissen in beginsel met modelportefeuilles. De in 2019 geïntroduceerde aanpak voor vermogensbeheer biedt voordelen van institutionele beleggers, meer inzicht en kostenvoordeel.
Groei , WaardebehoudDe hoofddoelstelling waar InsingerGilissen vanuit gaat, is waardebehoud. Beleggingsportefeuilles gericht op het genereren van inkomen, groei of maatschappelijke impact zijn desgewenst mogelijk.
Aandelen, Beleggingsfondsen, Obligaties
Nee
InsingerGilissen
Nee

Wat zijn alternatieven voor InsingerGilissen Private Banking?

Vergelijkbare alternatieven voor InsingerGilissen zijn andere private banks zoals Delen Private Bank, Bank ten Cate, of Triodos Bank. Beleggingsadvies is echter niet mogelijk bij deze alternatieven. Mocht u op zoek zijn naar een alternatieve private bank die ook beleggingsadvies aanbiedt, dan is Van Lanschot Kempen een mogelijke optie. Daarnaast bieden de private banking diensten van grootbanken ook vaak beleggingsadvies aan. Maakt u echter geen gebruik van beleggingsadvies of de aanvullende diensten van private banking? Dan kunnen onafhankelijke vermogensbeheerders ook een interessante oplossing zijn. In dat geval zijn er meer dan 130 vermogensbeheerders in Nederland om uit te kiezen. Vergelijk private banks en vermogensbeheerders.

Hoeveel kost InsingerGilissen Vermogensbeheer?

De kosten bij Insinger zijn afhankelijk van uw inlegbedrag, risicoprofiel en de door u gekozen beleggingsportefeuille (Verantwoord of Duurzaam). Insinger hanteert een vast percentage (vrijgesteld van btw) vermogensbeheerfee die zit verwerkt in de fondskosten van uw portefeuille. Daarnaast betaalt u een jaarlijkse private banking fee op basis van een staffel die lager uitkomt naarmate het inlegbedrag toeneemt. Binnen de private banking fee is ook de dienst van een onafhankelijke private planner inbegrepen, die periodiek een Private Plan of Estate Plan voor u opstelt.

Naast de beschreven private banking en vermogensbeheerfee betaalt u kosten voor de beleggingsproducten die zijn opgenomen in de beleggingsportefeuilles. 

Tabel: de fee van InsingerGilissen Vermogensbeheer in detail
 
Doorlopende kosten
Periodieke kostenAls de omvang van het (familie)vermogen € 10 miljoen of meer is, ontvangt u een standaard restitutie van 0,10% over het vermogen op uw rekening.
BeheerfeePrivate banking fee volgens de staffel (inclusief btw):

1 miljoen - 3 miljoen: 0,73% (private plan inbegrepen)
3 miljoen - 5 miljoen: 0,42% (private plan inbegrepen)
5 miljoen - 10 miljoen: 0,24% (private plan inbegrepen)
10 miljoen of meer: 0,06% (private plan inbegrepen)


In de Private banking fee is ook inbegrepen; een (periodiek) financieel plan. Vanaf een vermogen van €10 mln is ook de Shoebox service inbegrepen. InsingerGilissen kan dan ook uw gehele financiële administratie uit handen nemen.
Performance fee
TransactiekostenBekijk in uw analyse
Servicefeegeen

Eenmalige kosten
Kosten opbouw portefeuilleBekijk in uw analyse
Kosten afbouw portefeuilleBekijk in uw analyse

Wilt u meer weten over de kosten van vermogensbeheer in het algemeen, lees dan ons artikel.

Wat is het rendement van Insinger Gilissen Vermogensbeheer?

Tabel: Het rendement van InsingerGilissen Vermogensbeheer (modelportefeuille Duurzaam) in detail

De getoonde rendementen zijn BRUTO voor aftrek van de Private banking fee. In onze vergelijkingsmodule berekenen we de netto rendementen voor uw situatie.

* De getoonde rendementen over 2024 zijn t/m 31 maart van dat jaar.

ProfielGematigd defensiefGebalanceerdGematigd offensiefOffensief
2024*
Bekijk in uw analyse
2023
Bekijk in uw analyse
2022
-15,6%
-16,5%
-17,3%
-17,6%
2021
6,9%
12,4%
18,4%
24,0%
Inzicht in alle rendementen van InsingerGilissen?Vraag een vergelijkingsrapport aan en ontvang een rendementsanalyse tot 12 jaar. Zo krijgt u een goed beeld van de prestaties in goede en slechte jaren.

Wilt u meer weten over de valkuilen bij interpreteren van rendementscijfers, lees dan ons artikel Rendement vermogensbeheer vergelijken.

Over InsingerGilissen

InsingerGilissen, sinds 2020 onderdeel van Quintet Private Bank, richt zich op het bedienen van vermogende particulieren, ondernemers, stichtingen, verenigingen en institutionele partijen. De private bank heeft zes vestigingen in Nederland, waaronder het hoofdkantoor in Amsterdam en bijkantoren in Den Haag, Zwolle, Eindhoven, Groningen en Rotterdam. De private bank biedt een persoonlijke en op maat gemaakte dienstverlening aan klanten met een vrij belegbaar vermogen van minimaal 1 miljoen euro.

Met ongeveer 350 medewerkers staat de private bank bekend om haar nadruk op persoonlijke service en begeleidt klanten en toekomstige generaties bij het nemen van belangrijke vermogensbeslissingen gedurende alle levensfasen. 
 

Video InsingerGilissenBeleggingsteam

Op deze pagina vindt u de beschrijving van het beleggingsteam van de partij. De beschrijving van het team wordt opgesteld door de aanbieder zelf. 

Iris van de Looij
Head of Investments
Paul Linssen
Portfolio management
Focus: selectie beleggingsfondsen
Jos Versteeg
Analist
Focus: individuele aandelen


InsingerGilissen in de media

Moederbedrijf InsingerGilissen gaat samenwerken met BlackRock

(Het Financieele Dagblad; 6 juli 2023) "Quintet, het Luxemburgse moederbedrijf van InsingerGilissen, gaat samenwerken met BlackRock. De twee bedrijven tekenden een intentieverklaring, meldden ze donderdag in een persbericht. BlackRock geeft de private bank toegang tot zijn beleggingsproducten. Exclusief voor de klanten van Quintet worden er ook fondsen gelanceerd."

Miljonairsbank InsingerGilissen verliest opnieuw bankiers aan een concurrent

(Het Financieele Dagblad; 23 maart 2023"Vermogensbeheerder Van Lanschot Kempen kaapt vier private bankiers weg bij InsingerGilissen. De Amsterdamse miljonairsbank verloor vorig jaar al verscheidende teams aan concurrenten in het vermogensbeheer."

InsingerGilissen kaapt private-bankingteam weg bij MeesPierson

(Het Financieele Dagblad; 17 januari 2023) "Miljonairsbank InsingerGilissen heeft een nieuw hoofd private banking gevonden in Martijn Storsbergen, nu werkzaam bij ABN Amro-onderdeel MeesPierson. Storsbergen neemt een heel team, bestaand uit vijf private bankiers en een assistent, mee naar zijn nieuwe werkgever."

Hoe miljonairsbank InsingerGilissen de grip op de toekomst verloor

(Het Financieele Dagblad; 18 november 2022) "Elitebanken Theodoor Gilissen en Insinger de Beaufort verloren hun zelfstandigheid en liepen grote administratieve achterstanden op. Nu is er wrevel over miljoenensalarissen, onzekerheid over de eigenaar uit Qatar, hijgt DNB in de nek, en is er noodgedwongen een gedeeltelijke klantenstop"

InsingerGilissen opgeslokt door Qatari's, maar eeuwenoude naam blijft

(Het Financieele Dagblad; 3 juli 2020) "InsingerGilissen gaat op in de private bank Quintet Europe maar houdt wel zijn eigen naam."


eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement