Indexus’ definitie van vermogensbeheer is dat uw uitgangspunten en doelstellingen altijd de basis vormen voor het te voeren beleid en samenstelling van uw portefeuille(s). Bovendien streeft zij altijd naar vermogensbehoud, een hoger rendement dan de spaarrekening en naar gelang het risicoprofiel extra rendement. Bij beleggen ligt volgens Indexus de sleutel van het succes in het onderhoud van uw portefeuilles. De samenstelling van uw portefeuilles wordt bijgestuurd op basis van de marktomstandigheden en de kansen die zich voordoen. De focus ligt hierbij op het behalen van uw doelstelling op zowel korte als lange termijn.

Voor een constante kwaliteit van haar beleggingsbeleid is hoogwaardige research een belangrijke voorwaarde. De analisten van de researchafdeling zijn goed opgeleide en ervaren economen. Zij zorgen ervoor dat de dagelijkse stroom cijfers wordt vertaald in een gefundeerd beleggingsbeleid. Fundamentele analyse is daarbij het vertrekpunt. Daarnaast wordt gebruikgemaakt van technische en kwantitatieve analyse voor een optimale beleggingskeuze. Naast haar eigen research heeft Indexus toegang tot analyses van binnen- en buitenlandse professionele partijen.

Bij de vermogensbeheerdienstverlening bouwt Indexus de beleggingsportefeuilles op met rechtstreekse beleggingen in aandelen, obligaties en ETF’s (Trackers). Daarnaast kan zij afgeleide instrumenten, zoals opties en turbo’s, gebruiken om posities gedurende een bepaalde periode te beschermen of om cashflow te genereren. Indexus sluit dus geen enkel (beursgenoteerd) beleggingsinstrument uit om de doelstellingen van haar cliënten te realiseren. Wel heeft Indexus voor het fundament van de beleggingsportefeuilles onder haar beheer een voorkeur voor ETF’s.
De tactische invulling van de beleggingscategorieën betreft een momentopname en zal door de tijd heen verschillen. Uiteindelijk dient het samenspel van de verschillende effecten zorg te dragen voor de optimale combinatie van risico en rendement.

Indexus richt de beleggingsportefeuilles in aan de hand van het Core Satellite principe. Dat is een asset allocatie model, waarin op effectieve wijze passieve en actieve beleggingsstrategieën worden gecombineerd. De kern van de portefeuille wordt dan passief belegd met als doel om tegen zo laag mogelijke kosten het rendement van de markt te genereren. ETF’s op breed samengestelde indices lenen zich hier volgens Indexus uitstekend voor; hiermee wordt in een keer een zeer brede spreiding gerealiseerd. De satellietbeleggingen daaromheen zullen voor extra rendement moeten zorgen. Dit kunnen individuele aandelen of obligaties, maar ook specifieke ETF’s zijn.

Geen
ActiefActief met passieve beleggingsinstrumenten als de markt daarom vraagt.
-
Waardebehoud
Aandelen, Indextrackers, ObligatiesCore satellite aanpak. De kern van de portefeuille (+/- 80%) wordt belegd in indextrackers. De satelliet beleggingen (+/-20%) bestaan uit individuele aandelen, obligaties en desgewenst opties.
Nee
Binck Bank
JaDirectieleden, partners en medewerkers hebben een portefeuille bij Indexus.
De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders

Vergelijk direct

Eenvoudig alle partijen in Nederland vergelijken
 • Broker
 • Vermogensbeheerder
Zoek de beste
 • € 10.000,-
 • € 25.000,-
 • € 50.000,-
 • € 100.000,-
 • € 500.000,-
Kies uw inlegbedrag
 • € 10.000,-
 • € 25.000,-
 • € 100.000,-
 • € 250.000,-
 • € 500.000,-
 • € 1.000.000,-
Kies uw inlegbedrag
eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement