Index Capital is een vermogensbeheerder die zich volledig gespecialiseerd heeft in indexbeleggen. Mede daardoor is zij inmiddels uitgegroeid tot één van de grotere indexbeleggers van Nederland. Index Capital beschikt over tientallen wetenschappelijke onderzoeken waaruit blijkt dat een succesvolle beleggingservaring gegarandeerd is, wanneer een belegger zich strikt houdt aan de volgende drie regels:

(1) beleg met zo laag mogelijke kosten.
(2) beleg met een zo groot mogelijke spreiding.
(3) val niet in de valkuilen van timing en het doen van voorspellingen.

Veel vermogensbeheerders die zich presenteren als indexbeleggers laten zich volgens Index Capital in de praktijk echter toch verleiden door het doen van voorspellingen (bijvoorbeeld door bepaalde beleggingscategorieën te overwegen of te onderwegen). Index Capital daarentegen is een 'echte' indexbelegger en zal zich nooit laten leiden door de waan van de dag. Bovendien: markten, beurzen en beurskoersen laten zich nu eenmaal niet voorspellen! Naast het voorgaande ligt de toegevoegde waarde in het Index Capital Selectieproces, een zeer gestructureerd proces op basis van ca. 50 variabelen waarbij uit meer dan 10.000 indexbeleggingen wereldwijd een aantal excellente trackers wordt geselecteerd. Voorbeelden van selectiecriteria zijn onder andere de structuur van de tracker, kosten, spreiding, risicomanagement, correlatie, standaard deviatie, herbalanceringsrichtlijnen en fiscale optimalisaties.

Samengevat: er zijn volgens Index Capital veel partijen die schermen met het begrip indexbeleggen. Veel van die partijen zijn echter 'gewoon' actieve beleggers die gebruik maken van trackers. In de visie van Index Capital is dit nadrukkelijk geen indexbeleggen! Index Capital is volgens eigen zeggen één van de zeer weinige partijen in Nederland die haar beleggingsbeleid volledig conform de daadwerkelijke visie van indexbeleggen heeft ingericht.

Video Index Capital


CombinatieDe selectiecriteria qua duurzaamheid zijn een combinatie van zowel "best in class" als "negatieve uitsluiting".
PassiefIndex Capital is 100% indexbelegger.
ModelportefeuilleIndex Capital biedt zes modelportefeuilles aan, die allen zes tevens in een duurzame variant beschikbaar zijn.
Duurzaam, Groei De doelstelling per cliënt kan zeer verschillend zijn. Indien gewenst kan Index Capital een maatwerk portefeuille maken met als invalshoek groei, duurzaamheid, inkomsten en/of waardebehoud. Index Capital biedt standaard zes modelportefeuilles aan, die alle zes tevens in een duurzame variant beschikbaar zijn.
IndextrackersIndex Capital belegt alleen in indexbeleggingen (trackers en indexfondsen).
NeeIndex Capital is principieel tegen beleggingen in 'eigen producten' of huisfondsen, omdat dit zou conflicteren met hun kernwaarde onafhankelijkheid.
Binck Bank
Ja
De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders

Vergelijk direct

Eenvoudig alle partijen in Nederland vergelijken
 • Broker
 • Vermogensbeheerder
Zoek de beste
 • € 10.000,-
 • € 25.000,-
 • € 50.000,-
 • € 100.000,-
 • € 500.000,-
Kies uw inlegbedrag
 • € 10.000,-
 • € 25.000,-
 • € 100.000,-
 • € 250.000,-
 • € 500.000,-
 • € 1.000.000,-
Kies uw inlegbedrag
eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement