Helliot hanteert een zogenoemd Stormvast beleid, gericht op groei en bescherming.

De extreme bewegingen van de index houden volgens Helliot geen rekening met wat tussentijds op uw pad kan komen. Helliot werkt daarom aan groei en bescherming. Het beleggingsbeleid wordt gebaseerd op 4 uitgangspunten:

Geborgde waardegroei
In uw portefeuille wil Helliot uitsluitend aandelen zien, die het best bestand zijn tegen neerwaartse indexbewegingen. Of volgens een alternatieve strategie: aandelen waarvan de achterliggende onderneming goed scoort op disruptief vermogen.

Vizier op veerkrachtige aandelen
Helliot onderzoekt zelf bedrijven op hun kwaliteiten (o.a. business model, bestuurders, markt, markpositie). Zo zien ze wat een aandeel –ook qua dividenduitkering– werkelijk waard is.

Toeslaan als koersen laag staan
Volgens Helliot zal dit zorgen voor grote schrik en diepe teleurstelling bij hen die zichzelf graag wijsmaken dat het klimaatpatroon van de beurs alleen maar zonneschijn kent. Echter, na de onvermijdelijke stormperiode zijn de aandelen ook zeer aantrekkelijk geprijsd.

Duurzame bedrijven, maatschappelijke verantwoordelijkheid
Helliot faciliteert uitsluitend investeringen in bedrijven die mee willen werken aan een betere wereld. In lijn met dit principe is Helliot geaccrediteerd bij de organisaties PRI (Principles for Responsible Investment) en UN Global Compact. Beide hebben betrekking op mensenrechten, arbeid, milieu, anti-corruptie en implementatie van duurzaamheidsbeleid.

Op verzoek is een uitgebreide beschrijving van het beleggingsbeleid beschikbaar.

Combinatie, Negatieve uitsluitingHet duurzaamheidsbeleid wordt gecombineerd uit beleid op operationeel niveau en op investeringsniveau. De maatregelen op operationeel niveau worden op de site gepubliceerd en jaarlijks gerapporteerd. Op investeringsniveau zijn er drie aandachtsgebieden: Mensenrechten, Milieu en Wapenindustrie. De bijbehorende beleidsdocumenten zijn gepubliceerd op de site van Helliot Vermogensbeheer. Helliot Vermogensbeheer is geaccrediteerd door de UN Global Compact en PRI, beide zijn internationale netwerken die zich inzetten voor een duurzame bijdrage van bedrijven. Bij de beleggingskeuzes voor onze cliënten hanteren wij de principes van de PRI en wordt getoetst of het bedrijf in kwestie voldoet aan de principes van de United Nations Global Compact en of het niet actief is in de wapenindustrie. Kort gezegd houden we doorlopend 16 principes in acht op gebied van duurzaamheid naast de gebruikelijke fundamentele en technische berekeningen., In veel indexen zijn bedrijven aan te wijzen die zich willens en wetens schuldig maken aan milieuvervuiling, schending van mensenrechten of actief zijn in de wapenindustrie. Daar trekken we de grens, in die bedrijven willen wij en onze cliënten niet beleggen. We zetten ze op een uitsluitingenlijst en willen dan ook niet beleggen in die indexen. Daarbij moeten alle bedrijven waarin we beleggen voldoen aan de principes van de UN PRI en Global Compact.
ActiefOns rendement is het resutlaat van de selectie van aandelen en een optiebescherming. We zoeken naar bedrijven met de meest ervaren bestuurders, een goed businessmodel en rendementspotentieel. Het resultaat is een aandelenselectie die minimaal zo goed presteert als een gemiddelde index, maar waarschijnlijk beter. Daarbij vindt niemand het prettig om passief beurscraches van 25% tot 50% te doorstaan zoals in 2008, 2001, 1998, 1987 etcetera. Wij willen 'altijd' verdienen, ook op kortere termijn. We laten ons niet in slaap sussen door een passieve aanpak, we focussen actief op absolute winst. Iedere dag. We monitoren dagelijks de beurs en nemen proactief maatregelen om uw vermogen te beschermen en te laten groeien. "Vasthouden wat je hebt, en uitbouwen".
Maatwerk, ModelportefeuilleElke portefeuille wordt individueel opgebouwd en dagelijks bekeken. Wensen en doelstellingen van cliënten zijn uiteraard verschillend, per cliënt wordt daar de dienstverlening op afgestemd., De invulling van portefeuilles vindt plaats op basis van centraal beleid en selectieprocedures. Er is de mogelijkheid tot individueel maatwerk vanaf 1 miljoen,
Duurzaam, Groei , WaardebehoudWetenschappelijk kun je over dertig jaar het beste in aandelen beleggen en niets doen. Praktisch gezien beleggen weinig mensen voor zo'n lange periode. Niemand weet wat er tussentijds gebeurt en niemand vindt het prettig om beurscraches te doorstaan zoals in 2008, 2001, 1998, 1987. Zeker niet als het uw pensioen is. Om die reden willen wij 'altijd' geld verdienen, ook op kortere termijn, en focussen op absolute winst. Iedere dag monitoren we daarom de beurs en nemen we beslissingen om uw vermogen te beschermen.
Aandelen, Obligaties, Opties / Futures
Nee
Binck Bank
JaAandeelhouders hebben aantoonbaar hun vermogen belegd conform de modelportefeuilles van Helliot Vermogensbeheer.
De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders

Vergelijk direct

Eenvoudig alle partijen in Nederland vergelijken
 • Broker
 • Vermogensbeheerder
Zoek de beste
 • € 10.000,-
 • € 25.000,-
 • € 50.000,-
 • € 100.000,-
 • € 500.000,-
Kies uw inlegbedrag
 • € 10.000,-
 • € 25.000,-
 • € 100.000,-
 • € 250.000,-
 • € 500.000,-
 • € 1.000.000,-
Kies uw inlegbedrag
eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement