Bij FitVermogen Gemaksbeleggen heeft u de keuze uit vijf Gemaksfondsen. Oplopend van een zeer laag tot een zeer hoog risico. U kiest zelf het fonds waarin u wilt beleggen. FitVermogen belegt vervolgens uw vermogen conform uw gekozen profile en de strategie van dit fonds.

Rendement wordt volgens Fitvermogen gemaakt door te begrijpen waar de kansen en risico’s liggen. Zij analyseren grondig wat de factoren zijn die verschillende vermogenscategorieën drijven. Hierdoor is het volgens hun mogelijk om in kaart te brengen in welke gebieden er groeimogelijkheden zijn en waar de gevaren schuilen. Hier ondernemen zij actie op. De fondsmanagers van Fitvermogen putten daarvoor, behalve uit de kwantitatieve analyses, uit de kwalitatieve expertise binnen het team van fondsbeheerders.
Zij gaan met hun expertise op zoek naar de, naar hun verwachting, beste beleggingen voor de portefeuille. Dit vereist voortdurende aanpassingen aan de nieuwste inzichten en vooruitzichten. De fondsmanager maakt een grondige analyse en selecteert daarna de individuele namen.

Fitvermogen streeft naar aantrekkelijke rendementen op lange termijn, maar een belegger moet zich volgens Fitvermogen ook comfortabel voelen over een kortere periode. Daarom schenken zij bij de gemaksfondsen veel aandacht aan het beheer van de risico’s.

Het Multi-Asset Team beheert de gemaksfondsen. Dit team is binnen NN Investment Partners verantwoordelijk voor het beheer van alle multi asset strategieën, goed voor ruim 23 miljard euro aan activa (ultimo 2014). Het team is samengesteld uit 20 professionals met een gemiddelde ervaring van 14 jaar. De professionals hebben dus meerdere marktcycli ervaren. Verder wordt gebruik gemaakt van de input van de andere beleggingsteams binnen NN Investment Partners die ieder gespecialiseerd zijn in specifieke beleggingsdomeinen.

De Multi-Asset boetiek beschikt over portefeuillemanagement- en strategieteams met duidelijke rollen en verantwoordelijkheden. Het Macro & Strategie-team is verantwoordelijk voor het formuleren van de macro-economische visie en het produceren van tactische beleggingsvisies voor verschillende beleggingscategorieën, regio’s en sectoren. Deze visies worden gebruikt in de strategieën van het Multi-Asset-team en in de bredere organisatie van NN Investment Partners.
Het team Multi-Asset Strategieën is verantwoordelijk voor het beheer van een breed scala van benchmark- en resultaatgerichte multi-asset-oplossingen, waaronder total return-strategieën. Het team Systematische Strategieën is gericht op hedging-mogelijkheden en verantwoordelijk voor het beheer van een reeks systematische (kwantitatieve) strategieën.

Video FitVermogen


Best in class, Combinatie, Negatieve uitsluitingNN Investment Partners stelt veel waarde te hechten aan verantwoord beleggen en het bieden van klantgerichte oplossingen. De strategie voor Verantwoord Beleggen (VB) is gebaseerd op hun beleggingsrichtlijnen en bestaat uit vier pijlers: 1. Actief aandeelhouderschap 2. Het integreren van ESG-factoren in het beleggingsproces 3. Beperkingen – Als klant belegt u niet in controversiële wapens 4. Aanbod van gespecialiseerde SRI-fondsen en op maat gemaakte oplossingen voor verantwoord beleggen Daarnaast is NN Investment Partners actief betrokken bij diverse internationale initiatieven, waarbij het belang van een verantwoorde beleggingsaanpak voorop staat.
ActiefIeder bedrijf heeft zijn sterke punten; volgens FitVermogen is die van hun actief management, generatie van inkomen en duurzaam beleggen.
ModelportefeuilleDoor het gebruik van modelportefeuilles zegt FitVermogen zeer goed gespreide en professioneel beheerde portefeuilles tegen lage kosten te kunnen aanbieden. Hun vijf Gemaksfondsen variëren van zeer defensief (NN Dynamic Mix Fund I) t/m zeer offensief (NN Dynamic Mix Fund V). Over de afgelopen jaren hebben zij hiermee diverse prijzen mogen winnen van o.a. Morningstar, Lipper, VWD Cash en de Gouden Stier.
Groei De Gemaksfondsen beleggen voornamelijk in een gespreide portefeuille van internationale aandelen- en vastrentende fondsen (fondsen die beleggen in aandelen of vastrentende instrumenten) en in vastrentende instrumenten. Het fonds heeft ook de mogelijkheid om in beursgenoteerde vastgoedaandelen te beleggen. Ook andere financiële instrumenten kunnen worden gebruikt om de beleggingsdoelstellingen te verwezenlijken. De Gemaksfondsen worden actief beheerd aan de hand van vastgestelde beleggingsprofielen. Als klant kiesr u zelf het gewenste profiel.
Beleggingsfondsen
JaFitVermogen.nl is het 'execution only' platform van NN Investment Partners. Dat betekent dat u bij FitVermogen online kunt beleggen in NN beleggingsfondsen zonder advies. Wij geven geen advies, wel geven wij veel fondsinformatie die kan helpen bij het maken van uw keuzes.
Kasbank
Ja
De getoonde beleggingen en de tabel is van FitVermogen Gemaksfondsen. Naast deze dienstverlening biedt FitVermogen ook andere dienstverleningen aan. Gebruik onze vergelijkingsmodule om alle mogelijkheden te vergelijken.
De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders
eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement