Evi is volgens eigen zeggen consequent in het uitvoeren van haar beleggingsbeleid. Daarbij hanteert ze de lange termijn als horizon waardoor er volgens hun minder ruimte is voor emoties en de hype van de dag. Evi kiest voor gespecialiseerde fondsen, de zogenaamde "niche" spelers; omdat Evi meer gelooft in de sterkste atleet op één nummer dan in een tienkamper. Evi is daarmee dus een cherry picker. En niet een volledig computergestuurd model. Evi doet research om wereldwijd de beste fondsen te selecteren. Daarbij gaat Evi volgens eigen zeggen verder dan veel andere aanbieders. Evi wil weten welke fondsmanagers achter een fonds zitten. Ze nemen alleen die fondsen op waar de fondsmanagers zélf ook in deelnemen. Dat maakt de kans volgens Evi groter dat zij het beste uit het fonds halen en dus het beste resultaat voor klanten gaan bereiken. Evi volgt hierin de beleggingsfilosofie van Van Lanschot Kempen: een vermogensbeheerder die volgens Evi werkt met een sterke focus en een consistent toegepaste en transparante beleggingsfilosofie. Met deze filosofie wordt al jaren belegd voor de klanten van Van Lanschot Kempen, en wordt nu ook toegepast voor Evi.

Unieke eigenschappen van het beleggingsbeleid volgens EVI:
- Evi houdt koers: Evi zegt zich niet te laten leiden door de waan van de dag. Een langetermijnhorizon voegt volgens Evi waarde toe in een wereld die wordt gedomineerd door spelers die op de korte termijn gericht zijn.
- Evi staat voor verantwoord ondernemen: de fondsen van Evi voldoen aan de ESG-criteria. Als fondsen of de onderliggende bedrijven niet meer aan hun eisen voldoen, dan spreken ze de partijen hierop aan. Wanneer ze niet veranderen sluit Evi ze uit.

Beleggen in fondsen
Evi belegt in 5 Evi Fondsen. Elk fonds heeft zijn eigen verhouding tussen risico en rendement en bestaat onderliggend uit zo’n 20 zorgvuldig geselecteerde, gespecialiseerde beleggingsfondsen. Door gebruik te maken van de Evi Fondsen kunnen er schaalvoordelen worden behaald. U kunt zo met een relatief klein vermogen een spreiding van uw beleggingsportefeuille bereiken die anders alleen haalbaar is met een groot vermogen. De onderliggende fondsen werken vaak met thema’s. Ze beleggen in sectoren, landen of onderwerpen die ze belangrijk vinden of waarmee ze veel geld denken te verdienen. Door daarvan weer een fondsselectie te maken zorgt Van Lanschot voor een breed assortiment en spreiding. Hierbij houden ze rekening met de doelstellingen van het fonds en het verwachte rendement. Immers voor meer risico lopen wilt u beloond worden door een hoger rendement, en bij het nemen van minder risico wilt u niet voor onaangename verrassingen komen te staan. Vanuit deze filosofie werken de specialisten van Van Lanschot Kempen dagelijks aan het beheren en evalueren van de meest geschikte beleggingsfondsen. Zo wordt de voorkeurslijst met fondsen actueel gehouden. Na diepgaande analyse wordt in een continu proces besloten of een fonds in de lijst blijft, wordt toegevoegd of verwijderd.

Spreiden
De Evi Fondsen beleggen in verschillende beleggingsfondsen die breed zijn gespreid over diverse beleggingscategorieën zoals aandelen, obligaties, vastgoed en grondstoffen. En de spreiding gaat verder. Met deze Evi Fondsen beleggen we namelijk wereldwijd. Niet alleen in Europa, maar ook in Amerika, Azië en de opkomende landen. En ook binnen Europa zijn weer allerlei keuzes te maken. Kiezen we voor een actief of een passief beleggingsfonds (tracker), of een beleggingsfonds dat investeert in large-caps of juist smallcaps (grote of juist kleinere bedrijven)?Video Evi van Lanschot


Combinatie, Negatieve uitsluitingEvi heeft als doelstelling om niet te beleggen in financiele instrumenten van ondernemingen en/of entiteiten die ESG-criteria stuctureel en fudamenteel schenden.
ActiefKeuze voor actieve managers die waarde kunnen toevoegen aan de beleggingsportefeuille. Wanneer ze deze niet kunnen vinden kiezen ze voor een passief alternatief.
Modelportefeuille
Groei
Beleggingsfondsen, IndextrackersDe focus ligt op beleggingsfondsen. Er wordt ook deels belegt in indexfondsen. Wanneer er volgens Evi geen beleggingsfondsen beschikbaar zijn die waarde toevoegen aan de portefeuille, kiezen ze voor indextrackers.
JaBij inrichting van de portefeuille wordt er gezocht naar de beste beleggingsfondsen. Wanneer er huisfondsen worden opgenomen in de portefeuille is dit voor maximaal 25% voor het totaal van de portefeuille.
Van Lanschot
Nee
De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders

Vergelijk direct

Eenvoudig alle partijen in Nederland vergelijken
 • Broker
 • Vermogensbeheerder
Zoek de beste
 • € 10.000,-
 • € 25.000,-
 • € 50.000,-
 • € 100.000,-
 • € 500.000,-
Kies uw inlegbedrag
 • € 10.000,-
 • € 25.000,-
 • € 100.000,-
 • € 250.000,-
 • € 500.000,-
 • € 1.000.000,-
Kies uw inlegbedrag
eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement