Doelbeleggen zegt het volgende over haar beleggingsbeleid:"

U kiest een of meerdere beleggingsdoelen. Doelbeleggen (DB) selecteert uw optimale beleggingsprofiel; het profiel met de hoogste haalbaarheid. Uw beleggingsportefeuille wordt vervolgens opgebouwd met indextrackers. DB zorgt dat uw portefeuille aansluit bij het beleggingsprofiel met de hoogste haalbaarheid en past binnen uw persoonlijke situatie. DB doet het volledige beheer. Periodiek wordt indien nodig de portefeuille aangepast zodat deze aansluit op uw beleggingsprofiel.

Onderscheid
Technologie van DB. U kunt online de ontwikkeling volgen via de Doelmeter. Wanneer uw profiel niet meer haalbaar blijkt, ontvangt u hiervan bericht. Wij adviseren u dan wat u kunt doen om de haalbaarheid aan te passen, afgestemd op uw persoonlijke situatie. Deze samenstelling van uw portefeuille noemen we de beleggingsmix. Deze heeft grote invloed op de verhouding tussen risico en rendement. Deze verhouding bepaalt hoe groot uw haalbaarheid is.

Als de haalbaarheid van het halen van uw doel groter wordt door het minder risico te verlagen dan doen we dat.

Modellen
De beleggingsmethodiek van DB is gebaseerd op de Moderne Portefeuille Theorie van Nobelprijswinnaar Harry Markowitz. De theorie helpt de optimale verhouding tussen risico en rendement te vinden. Dat doen we voor al onze beleggingsprofielen. Wij beleggen niet alleen in aandelen, maar ook in vastgoed, obligaties en liquiditeiten. Al deze beleggingen hebben volgens hen namelijk een afzonderlijk eigen karakter dat, wanneer op de juiste manier samengebracht, het totale risico van de portefeuille verlaagt met behoud van rendementskansen.

Spreiding en herbalanceren
Naast het spreiden in verschillende beleggingscategorien is spreiden over verschillende landen en sectoren belangrijk. DB doet dit door te beleggen in trackers. Hierin zitten honderden bedrijven, in vele landen en tientallen sectoren. Het inrichten van de optimale portefeuille is volgens DB slechts het begin van uw reis op weg naar uw doel. Na verloop van tijd kan de waarde van de verschillende beleggingen zijn veranderd. Hierdoor kan het zijn dat u niet meer de juiste beleggingsmix heeft. DB zal deze opnieuw in evenwicht brengen door sterk opgelopen beleggingen te verkopen en achtergebleven beleggingen terug te kopen. Dit heet herbalanceren. Zo houdt u volgens DB op weg naar uw doel de optimale verdeling van uw beleggingen.

Actieve keuzes, Lifecycle en optimalisatie beleggingsmix
Het Lifecycle-principe houdt in dat DB minder risicovol voor u belegt naarmate zij dichter bij de einddatum van uw doel komt. Daarbij wordt rekening gehouden met uw persoonlijke risicoprofiel. Zo zal volgens DB een stevige beursdaling vlak voor het bereiken van uw doel uw opgebouwde doelbedrag niet zomaar doen halveren.

Verder zoekt DB continu naar de voor u optimale haalbaarheid. Die optimale haalbaarheid hoort bij een bepaalde beleggingsmix. Wanneer uw persoonlijke situatie dat toelaat, veranderen zij uw beleggingsmix om zo de hoogste haalbaarheid te behouden. Wanneer uw doel goed in zicht is, kan beleggen met een lager risico een hogere haalbaarheid bieden.

Borging strategie
Het wisselen van de beleggingsmix door te verschuiven tussen beleggingsprofielen is geborgd omdat dit vastligt in de software. De effecten (ETF’s) in de portefeuilles van de DB beleggingsprofielen worden niet actief gewisseld vanuit tactisch oogpunt. De beleggingscommissie kijkt periodiek naar de passendheid van de ETF’s, hiervoor willen we o.a. onderstaande criteria inzichtelijk hebben: -UCITS compliant -Replica methode -Effecten uitlenen -Procedure effecten uitlenen -Tracking error - Beursnotering - Kosten - Procedure dividend belasting - AUM.

Video Doelbeleggen


CombinatieDoelbeleggen is onderdeel van Velthuyse · Mulder Vermogensbeheer en daarmee lid van de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO).
ActiefActief maar de nadruk ligt op passief beleggen binnen het financiële plan. Doelbeleggen gebruikt de haalbaarheid om u te informeren over het verloop van uw beleggingen op weg naar uw doel. Ze zoeken actief naar uw optimale haalbaarheid en bijbehorende beleggingsmix. Het Lifecycle-principe houdt in dat ze minder risicovol beleggen naarmate uw doelen dichter bij de einddatum komen.
ModelportefeuilleDoelbeleggen heeft op basis van een uitgebreid onderzoek trackers geselecteerd die de basis vormen voor uw portefeuille. Uw doel (dit is individueel en daarmee maatwerk) bepaalt welk beleggingsprofiel de hoogste haalbaarheid geeft. Deze kunt u zelf online instellen en aanpassen wanneer u wilt.
Groei Het behalen van de doelen ("Grote Aankoop/ Hypotheek/ Studie Kind/ Tweede huis") hebben vaak een typische groeidoelstelling. Klanten kunnen verschillende doelen aanmaken waar ze naartoe werken. Denk bijvoorbeeld aan uw pensioen of de studie van uw kinderen. indien het doel in zicht komt, wordt het risico afgebouwd, ongeacht de resterende looptijd. De doelen "pensioen" en "zorgpotje" zijn gericht op aanvulling.
IndextrackersDoelbeleggen maakt gebruik van fysieke trackers van partijen als Ishares, Think en SPDR.
NeeDoelbeleggen is volledig onafhankelijk in haar beleggingskeuzes, we maken geen gebruik van eigen producten.
Abn Amro, Binck Bank, InsingerGilissenDe beleggingen bij Doelbeleggen verlopen via een stichting Beleggingsgiro., De beleggingen bij Doelbeleggen verlopen via een stichting Beleggingsgiro., De beleggingen bij Doelbeleggen verlopen via een stichting Beleggingsgiro die een rekening aanhoudt bij InsingerGilissen.
JaAlle partners en veel werknemers van Doelbeleggen hebben 1 of meerderen portefeuilles voor bijvoorbeeld de studie van hun kinderen.
De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders

Vergelijk direct

Eenvoudig alle partijen in Nederland vergelijken
 • Broker
 • Vermogensbeheerder
Zoek de beste
 • € 10.000,-
 • € 25.000,-
 • € 50.000,-
 • € 100.000,-
 • € 500.000,-
Kies uw inlegbedrag
 • € 10.000,-
 • € 25.000,-
 • € 100.000,-
 • € 250.000,-
 • € 500.000,-
 • € 1.000.000,-
Kies uw inlegbedrag
eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement