EBI Capital Partners is opgericht in 2005 onder de naam De Vries Investment Services en heeft vestigingen in Alphen aan den Rijn en Hoofddorp. De visie van de aanbieder is dat de financiële doelstellingen van iedere belegger het uitgangspunt moet zijn bij de invulling van de beleggingsportefeuille. Hierdoor lopen beleggers niet meer risico dan noodzakelijk en hebben ze de grootste kans dat hun financiële doelstellingen in de toekomst gehaald worden. <br><br> De Vries Investment Services heeft een beleggingsmethodiek (Evidence Based Beleggen) die gebaseerd is op werk van de economen Eugene Fama en Kenneth French. Eugene Fama ontving in 2013 de Nobelprijs voor de Economie voor zijn baanbrekend onderzoek over de afgelopen veertig jaar. De aanbieder stelt dat in de afgelopen vijf decennia de wetenschap een enorme vlucht genomen in het doorgronden van de werking van de financiële markten en welke specifieke factoren uiteindelijk verantwoordelijk zijn voor het rendement van een belegger. En concludeert dat er simpelweg geen enkele methodiek bestaat die consistent beleggers de juiste voorspelling toont. De beleggingsmethode die gehanteerd wordt is Evidence Based Beleggen (ook wel wetenschappelijk indexbeleggen of factorbeleggen genoemd), waarbij 95% het rendement verklaard word door enkele vooraf te definiëren factoren (zoals de asset allocatie en bijv. de factoren small caps en value aandelen).

Niet beoordeeldEBI Capital Partners is niet beoordeeld
Elke partij wordt gratis opgenomen in onze vergelijking. Wanneer een partij voldoende informatie beschikbaar stelt krijgt de partij een beoordeling. Wij beoordelen partijen op 72 punten. Zo controleren we bijvoorbeeld of alle vergunningen aanwezig zijn, beoordelen we de hoogte en voorwaarden van de kosten en controleren we de onafhankelijkheid van de vermogensbeheerder of beleggingsadviseur. Wij belonen partijen die volledig transparant zijn over hun kosten, rendement, risico en beleggingsbeleid.

 
EBI
Naam aanbieder
EBI Capital Partners
Type beheer
Individueel beheer
Onderdeel van
De Vries Investment Services B.V.
Minimum inlegbedrag
€ 200.000,-
Vestiging(en)
Alphen aan den Rijn en Hoofddorp
Jaar actief
2005
Onderscheidingen
-

Beoordeling
Geen gegevens beschikbaar
Organisatie
Kostenbeleid
Beleggingsbeleid
Risicobeleid

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Beleggingsbeleid EBI Capital Partners


De beleggingsmethode die door De Vries Investment Services wordt gehanteerd wordt Evidence Based Beleggen (ook wel wetenschappelijk indexbeleggen of factorbeleggen) genoemd. Wetenschappelijk onderzoek toont volgen hun aan dat 95% van het rendement verklaard word door enkele vooraf te definiëren factoren (zoals de asset allocatie en bijv. de factoren small caps en value aandelen en de factor winstgevendheid).

Evidence Based Beleggen is gebaseerd op werk van de economen Eugene Fama en Kenneth French. Eugene Fama ontving in 2013 de Nobelprijs voor de Economie voor zijn baanbrekend onderzoek over de afgelopen veertig jaar. De aanbieder stelt dat in de afgelopen vijf decennia de wetenschap een enorme vlucht genomen in het doorgronden van de werking van de financiële markten en welke specifieke factoren uiteindelijk verantwoordelijk zijn voor het rendement van een belegger.

Op verzoek is een uitgebreide beschrijving van het beleggingsbeleid beschikbaar.

Negatieve uitsluitingDimensional heeft haar eigen duurzame beleggingsfondsen met als belangrijkste kenmerk zeer lage kosten en een brede spreiding.
PassiefDe Vries Investment Services is één van de eerste beleggingsondernemingen in Nederland die gebruik maakte van passieve indexfondsen.
ModelportefeuilleDe Vries Investment Services maakt gebruik van modelportefeuilles die zo zijn ingericht dat hun klanten de grootste kans maken dat ze hun financiële doelstellingen ook werkelijk gaan halen. Academisch onderzoek toont volgens hun aan dat meer dan 95% van het rendement van een portefeuille wordt bepaald door de asset allocatie (verdeling aandelen en obligaties) en een aantal vooraf te definiëren risicofactoren. De rest (< 5%, o.a. markt-timing, stockpicking, sector- en regionale voorkeuren) valt in de categorie ruis en is voor de invulling van een efficiënte portefeuille kostbaar en volstrekt irrelevant.De portefeuille kent dan ook een spreiding van meer dan 10.000 verschillende bedrijven (samengebracht in fondsen) wat frequent (en kostbaar) handelen dan ook volstrekt overbodig maakt en het rendement van de klant uiteindelijk ten goede komt.
Aanvulling inkomen, Groei , WaardebehoudAfhankelijk van de doelstellingen van de klant.
IndextrackersDe Vries Investment Services maakt gebruik van de institutionele asset-class fondsen van het fondsenhuis Dimensional en de indexfondsen van Vanguard.
Nee
Binck BankKlanten krijgen een eigen rekening bij Binck Professional Services die ze 24/7 online kunnen raadplegen.
JaDe medewerkers van De Vries Investment Services beleggen zelf in de Dimensional fondsen.
De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Kosten EBI Capital Partners


Doorlopende kosten
Periodieke kosten-
Beheerfee0,5% (excl BTW) met minimum van € 1.500,-- (ex BTW) per jaar. Boven de € 1 miljoen worden maatwerkafspraken gemaakt over de kosten die afhankelijk zijn van de gekozen dienstverlening.
Performance fee
TransactiekostenBekijk in uw analyse
ServicefeeDe service fee van Binck bedraagt gemiddeld op jaarbasis 0,09% (ex BTW) over het belegd vermogen met een maximum van €1.000,-.

Eenmalige kosten
Kosten opbouw portefeuilleBekijk in uw analyse
Kosten afbouw portefeuilleBekijk in uw analyse

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


EBI Capital Partners rendement


De rendementen zijn bruto voor aftrek van de transactiekosten, servicefee en adviesfee.

ProfielZeer defensief 10Defensief 30Gemiddeld 50Offensief 70Zeer offensief 100
2020
6,8%
5,1%
3,1%
1,0%
-2,6%
2019
8,5%
11,7%
14,8%
18,0%
22,7%
2018
-2,7%
-4,5%
-6,2%
-8,1%
-10,8%
2017
0,2%
2,4%
4,0%
5,7%
8,3%

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Team EBI Capital Partners


EBI Capital Partners biedt (nog) geen inzage in het beleggingsteam.

EBI Capital Partners

Vergelijk met andere partijen
Analyse rendement & kosten
Hulp bij uw keuze of overstap

Contact Finner

Bart Spronk
010-3070880
Plan afspraak
Bart Spronk
eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement