Het beleggingsbeleid is er op gebaseerd dat koersen van beleggingen op de lange termijn de neiging hebben om rond het historisch gemiddelde te bewegen, maar op korte termijn flink kunnen schommelen. Vanuit deze overtuiging richt Care IS uw portefeuille in op basis van hun lange termijn verwachtingen. Omdat Care IS vindt dat vermogensbehoud de basis vormt voor vermogensgroei, probeert ze op korte termijn de neerwaartse koersbewegingen in uw portefeuille te beperken door de risicovolle beleggingen stapsgewijs af te bouwen. Care IS spreidt uw vermogen over verschillende beleggingscategorieën waardoor de verhouding tussen risico en rendement verbetert. Binnen de beleggingscategorieën spreidt ze over een groot aantal beleggingstitels, waardoor het specifieke beleggingsrisico wordt geminimaliseerd. Door gebruik te maken van Exchange Traded Funds (ETFs) kan zij eenvoudig een goed gespreide beleggingsportefeuille opbouwen tegen lage kosten.

Voor het inrichten van de portefeuilles voor de lange termijn maakt Care IS gebruik van een kwantitatief optimalisatiemodel. Dit model is gebaseerd op de Moderne Portefeuille Theorie van Nobelprijswinnaar Harry Markowitz. Aan de hand van de verwachte rendementen, risico’s en correlaties van verschillende beleggingscategorieën berekent het model een portefeuille met een optimale verhouding tussen rendement en risico. Deze optimale portefeuille vormt de basis voor de lange termijn en is de Strategische Asset Allocatie (SAA). Op korte en middellange termijn kan, binnen vooraf gestelde bandbreedtes, worden afgeweken. Care IS kan onder andere beleggingscategorieën, regio’s en sectoren overwegen of onderwegen. Om het rendement te verhogen, hanteert ze binnen de beleggingscategorie aandelen een overweging naar Value-aandelen, Smallcapaandelen en aandelen uit opkomende markten. De beslissingen met betrekking tot de TAA worden genomen op basis van kwantitatieve en kwalitatieve informatiebronnen.

Care IS belegt in dagelijks verhandelbare ETF’s met een beursnotering in Euro's. De ETFs in de portefeuille worden alleen op Europese beurzen aangekocht of verkocht. Care IS belegt in de beleggingscategorieën kredietwaardige obligaties, high yield obligaties, obligaties uit opkomende landen, aandelen en grondstoffen. Deze beleggingscategorieën zijn onder andere geselecteerd op basis van verhandelbaarheid, transparantie en de verhouding tussen risico en rendement. Binnen de beleggingscategorie kredietwaardige obligaties en high yield obligaties wordt uitsluitend in Euro-genoteerde obligaties belegd. In de overige beleggingscategorieën wordt een wereldwijde spreiding gehanteerd waarbij in de basis geen regio’s of sectoren worden uitgesloten. Care IS belegt uitsluitend in ETFs die voldoen aan 'UCITS' (Europese richtlijnen voor beleggingsinstrumenten) en in het bezit zijn van een vergunning voor de Nederlandse consumentenmarkt. Care IS belegt alleen in fysiek gerepliceerde ETFs, met uitzondering van de beleggingscategorie Grondstoffen.

GeenHet aanbod van duurzame indexfondsen en ETF's is op dit moment nog te beperkt om een volledige duurzame portefeuille in te richten waarbij het beleggingsbeleid efficiënt kan worden uitgevoerd. Binnen Care IS zijn we wel bewust met duurzaam ondernemen.
ActiefActief met passieve indexproducten
Modelportefeuille
Waardebehoud
IndextrackersETF's & Indexfondsen
Nee
Binck Bank
Ja
De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders

Vergelijk direct

Eenvoudig alle partijen in Nederland vergelijken
 • Broker
 • Vermogensbeheerder
Zoek de beste
 • € 10.000,-
 • € 25.000,-
 • € 50.000,-
 • € 100.000,-
 • € 500.000,-
Kies uw inlegbedrag
 • € 10.000,-
 • € 25.000,-
 • € 100.000,-
 • € 250.000,-
 • € 500.000,-
 • € 1.000.000,-
Kies uw inlegbedrag
eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement