Overzicht banken in Nederland

Een overzicht van alle banken in NederlandBanken in Nederland

Het is op veel manieren mogelijk om te beleggen. Maar u bent op zoek naar de beste bank voor beleggingen. Daar is geen simpel antwoord op te geven. Welke beleggingsbank het beste bij u past, hangt af van uw voorkeuren en wensen. Mogelijk denkt u het eerste aan uw huisbank. Voor beleggingsoplossingen of vermogensbeheer is het verstandig om verder te kijken dan de huisbank. Waar moet u op letten? Lees in dit artikel meer.Wat is een beleggingsbank

Belegt u zelf, dan koopt u uw aandelen of obligaties via een beleggingsbank of broker. Dit is een platform dat u de mogelijkheid biedt om te handelen in beleggingsproducten. Als particuliere belegger hebt u zo’n tussenpersoon nodig om aandelen of fondsen te kopen en te verkopen. Beleggingsbank of broker, het zijn termen die door elkaar gebruikt worden. Veel banken bieden deze dienstverlening. Maar niet alle brokers zijn een bank, terwijl u er wel een beleggingsrekening kunt openen en kunt handelen in aandelen. Iedere broker of beleggingsbank heeft zijn eigen aanbod, voorwaarden en kenmerken.Wat doet een beleggingsbank

De kern van een beleggingsbank: u kunt er een beleggingsrekening openen en beleggingen aan- of verkopen. Maar u hebt zelf de touwtjes in handen. 


Als zelfbelegger hebt u een beleggingsbank nodig. U kunt er handelen in aandelen, obligaties, maar ook handelen in vreemde valuta. De aan- en verkopen doet u zelf. De bank of broker voert alleen de opdrachten uit die u kiest. U kunt hooguit gebruik maken van algemene informatie of een kennisbank - als dat wordt aangeboden op het platform. 


Bij deze execution only dienstverlening ontvangt u dus geen professioneel advies. Door strengere wet- en regelgeving wordt beleggingsadvies steeds minder aangeboden. Nederlandse grootbanken bieden nog wel de mogelijkheid van beleggingsadvies, maar alleen bij de private banking dienstverlening.


Execution only betekent dat de beleggingsbank alleen de orders uitvoert. De belegger handelt zelfstandig op de financiële markten en hij krijgt hierover geen advies.


Als zelfbelegger bepaalt u zelf uw beleggingsdoel, het risico dat u wilt lopen en kiest een strategie. Vervolgens moet u bij een beleggingsbank een beleggingsrekening openen. U kiest zelf de aandelen, obligaties of fondsen waarin u wilt beleggen. Veel beleggingsbanken bieden een breed productaanbod. Daarbij moet u regelmatig de marktontwikkelingen in de gaten houden, of u nog op koers ligt om uw beleggingsdoel te halen en of de spreiding van uw beleggingen nog optimaal is. Execution only moet bij u passen als belegger. U bent zelf verantwoordelijk voor alle beleggingsbeslissingen. Besteedt u beleggen liever uit aan een professional? Kies dan voor vermogensbeheer.Beleggingsbanken Nederland

Beleggingsbanken lijken op eerste gezicht op elkaar. Maar toch is er veel verschil. Bijvoorbeeld in mogelijkheden op het platform, aanbod van producten, kosten of voorwaarden. Hoe vindt u de beste beleggingsbank? Dat hangt af van uw behoeften. Welke handelsmogelijkheden moet de beleggingsbank bieden? Als u weet welke tools u belangrijk vindt, wordt de selectie van de beste beleggingsbank eenvoudiger. Het handelsplatform is namelijk een belangrijke factor bij uw keuze. Op het platform plaatst u uw orders. U vindt er ook financiële informatie en analyses. De meeste beleggingsbanken bieden de mogelijkheid tot fundamentele en technische analyse. U moet ook letten op de kosten. Beleggingsbanken vergelijken op al deze punten loont.


Beste bank vermogensbeheer

U zoekt de beste bank voor beheerd beleggen. Beleggers die bij een bank willen beleggen, doen dat meestal omdat ze meerdere financiële zaken onder één dak willen. Vindt u dat niet noodzakelijk, dan kunt u ook uw vermogen laten beleggen door een vermogensbeheerder. Wilt u wel uw bankzaken met beleggen combineren, dan kunt u op zoek naar de beste bank om te beleggen. Zowel banken als vermogensbeheerders zijn opgenomen in onze vergelijkingKijk verder dan uw huisbank – vergelijk en kies de beste beleggingsbank

U bent al klant bij een bepaalde bank en het is makkelijk om daar ook een beleggingsrekening te openen. Maar bent u bij uw huisbank wel aan het juiste adres voor de beste bank om te beleggen? Het kan nuttig zijn om verder te kijken dan uw huisbank en te vergelijken wat de beste beleggingsbank is voor uw situatie. Bepaal eerst of u zelf wilt beleggen, of dat u liever kiest voor vermogensbeheer. Doe de test en weet het direct.


Een overzicht van alle brokers in Nederland vindt u op Finner. Vul uw wensen in en u kunt beleggingsbanken vergelijken. Op Finner kunt u eenvoudig beleggingsbanken vergelijken. Komt u er niet uit? Dan helpen we u graag persoonlijk verder.
eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement