Aegon Beheerd Beleggen beleggingsbeleid

Aegon zegt het volgende over haar beleggingsbeleid:

Er is voor elk risicoprofiel een modelportefeuille samengesteld met beleggingsfondsen en liquide middelen. Voor zakelijke waarden wordt belegd in het Aegon Diversified Equity Fund II en voor vastrentende waarden wordt belegd in het Aegon Diversified Bond Fund. Voor de invulling van liquide middelen houdt Aegon geld cash aan op uw beleggingsrekening. Het Aegon Diversified Equity Fund II en het Aegon Diversified Bond Fund zijn beleggingsfondsen die speciaal voor de Nederlandse klanten van Aegon zijn ontwikkeld. Ze worden beheerd door Aegon Investment Management B.V.

Binnen de Aegon beleggingsfondsen wordt een combinatie van twee beleggingsstijlen gehanteerd:
1. Actief beleggen: dit betekent dat er wordt gestreefd een belangrijke benchmark (bijvoorbeeld een Wereld Aandelen Index) te verslaan om op die manier extra rendement te behalen. Met een benchmark, ook wel index genoemd, bedoelen wij een objectieve maatstaf (bijvoorbeeld een selectie aandelen of obligaties) waarmee het resultaat van een portefeuille wordt vergeleken. Vaak staan hier ook hogere kosten en een hoger risico tegenover.
2. Passief beleggen (ook wel indexbeleggen genoemd): dit heeft als doelstelling exact een index te volgen. Bijvoorbeeld alle aandelen of obligaties die onderdeel uitmaken van de index. In de praktijk zal na aftrek van kosten altijd net een iets lager rendement dan de index worden behaald. Met name bij aandelen en staatsobligaties is het lastig de markt te verslaan en daarom is het beleggen in een index een kostenefficiënte oplossing, omdat de kosten lager zijn dan bij actief beleggen.

Binnen het Aegon Diversified Equity Fund II en het Aegon Diversified Bond Fund is een balans gevonden
tussen deze twee beleggingsstijlen. Het Aegon Diversified Equity Fund II belegt passief in aandelen wereldwijd en actief in beursgenoteerd vastgoed en grondstoffen. Het Aegon Diversified Bond Fund belegt passief in staatsobligaties en belegt actief in bedrijfsobligaties, high yield obligaties Europa, high yield obligaties Verenigde Staten, emerging market debt, asset backed securities en liquiditeiten.

Verantwoord beleggen:

Aegon heeft een uitsluitingslijst van ondernemingen waarin niet belegd wordt om ethische redenen, gebaseerd op internationale verdragen. Daarnaast heeft Aegon een aantal bedrijven waarmee een dialoog gevoerd wordt omdat ze niet op de uitsluitingslijst staan, maar wel gedrag vertonen of producten hebben die niet in lijn zijn met de normen en waarden van Aegon. Dit noemt Aegon engagement.

Negatieve uitsluiting
ActiefActieve handel met zowel indextrackers als actieve beleggingsfondsen
Modelportefeuille
Groei
Beleggingsfondsen, Indextrackers
Ja
-
Nee
De getoonde beleggingen en de tabel is van Aegon Beheerd Beleggen. Naast deze dienstverlening biedt Aegon ook andere dienstverleningen aan. Gebruik onze vergelijkingsmodule om alle mogelijkheden te vergelijken.
De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders
eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement