Scildon bestaat sinds 2017. Daarvoor opereerde het bedrijf onder de naam Legal & General, dat is opgericht in 1836 in Londen. Omdat Legal & General in 2017 niet meer actief wilde zijn op het Europese vasteland, zijn de aandelen van Legal & General Nederland verkocht aan Chesnara Holdings B.V. Het bedrijf heeft sindsdien een nieuwe naam: Scildon. Scildon is gevestigd in Hilversum.

Scildon biedt financiële diensten aan op drie vlakken: overlijdensrisico, vermogensopbouw (Box I en Box III) en collectief pensioen. Scildon biedt haar producten uitsluitend aan via onafhankelijk financieel adviseurs. Op die manier krijgt u een goed inzicht in de totale financiële situatie en kunt u verantwoorde keuzes maken. Vandaar de pay-off: Scildon - Nu voor Later.

Duurzaamheid is een onderwerp binnen Scildon. Twee pijlers die Scildon belangrijk vindt, zijn terugdringen van papiergebruik en energie. Naast duurzaamheid zijn ook kennis en vaardigheid van werknemers belangrijk voor Scildon. Volgens Scildon maken werknemers die goed zijn opgeleid en gemotiveerd het verschil in de financiële dienstverlening.

 
Scildon
Naam aanbieder
Scildon
Type beheer
Onderdeel van
Scildon N.V.
Minimum inlegbedrag
€ 50,-
Vestiging(en)
Hilversum
Jaar actief
2017
Onderscheidingen
-

De beste pensioenaanbieder vinden?Vergelijk pensioenaanbieders


Beleggingsbeleid Scildon


U kunt bij Scildon lijfrentekapitaal opbouwen. Als uw lijfrente afloopt, sluit u een lijfrenteverzekering af. U krijgt dan tijdens de uitkeringsfase periodiek een bedrag waarmee u uw pensioen kunt aanvullen. Lijfrentekapitaal opbouwen kan bij Scildon op drie manieren: Scildon Profielbeleggen, Scildon Beleggen en Nova Polis.

Via Scildon Beleggen bouwt u vermogen op, als aanvulling voor uw pensioen, met beleggingen. Dit levert een fiscaal voordeel op als u vroeger te weinig of geen pensioen hebt opgebouwd. Als u kiest voor Scildon Beleggen, belegt u voor een langere termijn. Daarnaast is uw inleg niet zomaar opneembaar, het wordt pas beschikbaar op de einddatum. U kunt dan met het bedrag dat beschikbaar komt een lijfrente (aanvullend pensioen) aankopen.

De Nova Polis van Scildon is gericht op zekerheid. Het is, net als Scildon Beleggen, gericht op het beleggen van uw premies. Maar om zekerheid te creeëren, zijn er binnen de Nova Polis mogelijkheden om uw overlijdensrisico af te dekken. Bovendien kunt u in de Nova Polis uw premie altijd aanpassen.

Scildon belegt in een groot aanbod aan fondsen, passief en actief. Dat zijn uitsluitend externe fondsen en geen huisfondsen. Aandelen, obligaties, mixfondsen, geldmarkt en lifecycle fondsen behoren tot de mogelijkheden bij Scildon.Negatieve uitsluiting
Actief
MaatwerkZelf in te vullen door klant
Groei
Beleggingsfondsen
Nee
-
-
De beste pensioenaanbieder vinden?Vergelijk pensioenaanbieders


Kosten Scildon


Voor een voorbeeldberekening kunt u gebruik maken van de vergelijker.

Doorlopende kosten
Periodieke kosten-
BeheerfeeGeen. De vergoeding is onderdeel van de service fee.
Performance fee
TransactiekostenEr worden geen transactieprovisies gerekend maar er zijn wel spreadkosten en/of in-uitstapkosten voor de producten. Deze verschillen per product.
Servicefee0,36% administratiekosten per jaar + 0,02% risicopremie voor de levensverzekeringscomponent
Kosten ProductenU kunt kiezen uit drie Actiam fondsen: Defensief, neutraal en offensief. De kosten daarvan zijn 0,4% voor alledrie de fondsen. Inclusief transactiekosten binnen de fondsen is dit 0,48%.

Eenmalige kosten
Kosten opbouw portefeuille0,5% aankoopkosten voor de fondsen
Kosten afbouw portefeuille0,5% verkoopkosten voor de fondsen.

De beste pensioenaanbieder vinden?Vergelijk pensioenaanbieders


Scildon rendement


Er zijn (op dit moment) geen rendementen bekend. Scildon wil of kan deze niet inzichtelijk maken.

Vergelijk direct

Eenvoudig alle partijen in Nederland vergelijken
 • € 10.000,-
 • € 25.000,-
 • € 50.000,-
 • € 100.000,-
 • € 500.000,-
Kies uw inlegbedrag
 • € 10.000,-
 • € 25.000,-
 • € 100.000,-
 • € 250.000,-
 • € 500.000,-
 • € 1.000.000,-
Kies uw inlegbedrag
eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement