OHV Pensioen Beleggen Beleggingsbeleid

OHV hanteert binnen het vermogensbeheer drie belangrijke pijlers ter ondersteuning van haar beleggingsbeleid. Deze drie pijlers omvatten inzichten betreffende kapitaalstromen, theoretische beleggingstrends en toegepaste research.

Het inzicht van OHV in de kapitaalstromen komt door haar positie in de financiële markten. Als tussenpersoon voor banken, verzekeraars, provincies, overheden en nutsbedrijven hebben we een kijkje in de keuken van al deze grote beleggers. OHV heeft hierdoor een goed inzicht in de handelsstromen en het gedrag dat op de financiële markten aanwezig is.

De toegepaste beleggingstechnologie, theoretische beleggingstrends, is gebaseerd op wiskundige principes en zorgt ervoor dat emotievrij belegd kan worden. De technologie voorziet de belangrijke trends in de diverse beleggingscategorieën en zorgt voor bescherming in dalende markten.

De activiteiten van OHV zorgen ervoor dat er kan worden beschikt over research uitgebracht door de grootste banken ter wereld en onafhankelijke research. Het research team neemt deze informatie dagelijks tot zich en controleert of dit in grote lijnen overeenkomt met het beleggingsbeleid.

Naast individuele obligaties kan OHV, als de informatie- en rekenmodellen de aandelenmarkten koopwaardig achten, index trackers (ETF’s) toevoegen in de portefeuille. OHV kan uit risico- of rendementsoverwegingen ervoor kiezen om door middel van individuele aandelenbeleggingen accenten aan te brengen in de beleggingsportefeuille. Het beleggingsbeleid is zodanig ingericht dat in meer economisch onzekere tijden de risicovolle beleggingen in een portefeuille kunnen worden terug gebracht naar 0 procent in alle beleggingsprofielen.

OHV kan meeprofiteren met institutioneel kapitaal bij het inschrijven van nieuwe uitgiftes van obligaties en profiteert van de kennis en ervaring van onze broker bij de selectie en monitoring van obligaties in de secundaire markt. OHV is van origine een geld- en kapitaalmarkt broker voor onder andere de Staat der Nederlanden, provincies en gemeenten, woningbouwcorporaties, banken, verzekeraars en pensioenfondsen.

Deze informatiestromen worden verzameld, geanalyseerd en besproken in het beleggingscomité. In het beleggingscomité bespreken wij de actuele marktontwikkelingen, bepalen wij onze visie en evalueren wij de beleggingen. De lijnen binnen het comité zijn kort zodat er snel en adequaat op veranderende marktomstandigheden kan worden ingespeeld. Het comité bestaat uit een gemengd gezelschap van economen, analisten, portefeuillemanagers en beleggingsadviseurs.


Best in class
Actief
Maatwerk, ModelportefeuilleElke portefeuille is maatwerk, mede door de veranderingen in aanbod van obligaties. Elke klant krijgt een portefeuille met specifieke individuele obligaties in de portefeuille. Het aandelengedeelte wordt ingevuld met trackers.
Aanvulling inkomen, Waardebehoud
Beleggingsfondsen, Indextrackers, Obligaties
JaEigen obligatiefonds.
Kasbank
Ja
De getoonde beleggingen en de tabel is van OHV Vermogensbeheer OHV Box 1 beleggen. Naast deze dienstverlening biedt OHV Vermogensbeheer ook andere dienstverleningen aan. Gebruik onze vergelijkingsmodule om alle mogelijkheden te vergelijken.
De beste pensioenaanbieder vinden?Vergelijk pensioenaanbieders

Vergelijk direct

Eenvoudig alle partijen in Nederland vergelijken
 • Broker
 • Vermogensbeheerder
 • Help mij starten
Zoek de beste
 • € 10.000,-
 • € 25.000,-
 • € 50.000,-
 • € 100.000,-
 • € 500.000,-
Kies uw inlegbedrag
 • € 10.000,-
 • € 25.000,-
 • € 100.000,-
 • € 250.000,-
 • € 500.000,-
 • € 1.000.000,-
Kies uw inlegbedrag

Contact Finner

Bart Spronk
085 401 8757
Plan afspraak
eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement