OHV is een Amsterdamse vermogensbeheerder die van origine actief is op de geldmarkt. Tegenwoordig leggen ze zich meer toe op vermogensbeheer met als specialisatie obligaties, maar zijn ook actief op de institutionele markt voor brokerage én vermogensbeheer. OHV is tussenpersoon voor onder andere banken, verzekeraars, provincies, overheden en nutsbedrijven.


Het beleid spitst zich toe op inzicht in kapitaalstromen, wiskundige modellen voor de beleggingstrends en eigen onderzoek dat wordt toegepast. De modellen moeten zorgen voor emotievrije beleggingsbeslissingen en het researchteam controleert of alle binnenkomende informatie strookt met het beleggingsbeleid.


OHV richt zich ook op de pensioenmarkt. U kunt voor uw pensioen in de derde pijler (box 1) beleggen door middel van een lijfrenterekening waarmee u fiscaal voordelig aanvulling op uw pensioen kunt opbouwen. Dit kunt u doen met de eigen Fresh Funds, hiermee kiest u een mix tussen het obligatie- en aandelenfonds. De inkomstenbelasting over uw inleg stelt u uit naar de toekomst. De belastingregels zijn van toepassing, wat wil zeggen dat u tot €105.075 brutosalaris kunt inleggen en met een maximum gebonden aan de jaarruimte.Video OHV Vermogensbeheer


 
OHV
Naam aanbieder
OHV Vermogensbeheer
Type beheer
Mixfonds
Onderdeel van
OHV Capital Markets
Minimum inlegbedrag
€ 1,-
Vestiging(en)
Amsterdam & Hoeven & Capelle aan den IJssel
Jaar actief
1932
Onderscheidingen
Winnaar gouden stier 2018 voor beste keus vermogensbeheer. Beste keus 2019 en 2020

De beste pensioenaanbieder vinden?Vergelijk pensioenaanbieders


Beleggingsbeleid OHV Vermogensbeheer


OHV hanteert binnen het vermogensbeheer drie belangrijke pijlers ter ondersteuning van haar beleggingsbeleid. Deze drie pijlers omvatten inzichten betreffende kapitaalstromen, theoretische beleggingstrends en toegepaste research.

Het inzicht van OHV in de kapitaalstromen komt door haar positie in de financiële markten. Als tussenpersoon voor banken, verzekeraars, provincies, overheden en nutsbedrijven hebben we een kijkje in de keuken van al deze grote beleggers. OHV heeft hierdoor een goed inzicht in de handelsstromen en het gedrag dat op de financiële markten aanwezig is.

De toegepaste beleggingstechnologie, theoretische beleggingstrends, is gebaseerd op wiskundige principes en zorgt ervoor dat emotievrij belegd kan worden. De technologie voorziet de belangrijke trends in de diverse beleggingscategorieën en zorgt voor bescherming in dalende markten.

De activiteiten van OHV zorgen ervoor dat er kan worden beschikt over research uitgebracht door de grootste banken ter wereld en onafhankelijke research. Het research team neemt deze informatie dagelijks tot zich en controleert of dit in grote lijnen overeenkomt met het beleggingsbeleid.

Naast individuele obligaties kan OHV, als de informatie- en rekenmodellen de aandelenmarkten koopwaardig achten, index trackers (ETF’s) toevoegen in de portefeuille. OHV kan uit risico- of rendementsoverwegingen ervoor kiezen om door middel van individuele aandelenbeleggingen accenten aan te brengen in de beleggingsportefeuille. Het beleggingsbeleid is zodanig ingericht dat in meer economisch onzekere tijden de risicovolle beleggingen in een portefeuille kunnen worden terug gebracht naar 0 procent in alle beleggingsprofielen.

OHV kan meeprofiteren met institutioneel kapitaal bij het inschrijven van nieuwe uitgiftes van obligaties en profiteert van de kennis en ervaring van onze broker bij de selectie en monitoring van obligaties in de secundaire markt. OHV is van origine een geld- en kapitaalmarkt broker voor onder andere de Staat der Nederlanden, provincies en gemeenten, woningbouwcorporaties, banken, verzekeraars en pensioenfondsen.

Deze informatiestromen worden verzameld, geanalyseerd en besproken in het beleggingscomité. In het beleggingscomité bespreken wij de actuele marktontwikkelingen, bepalen wij onze visie en evalueren wij de beleggingen. De lijnen binnen het comité zijn kort zodat er snel en adequaat op veranderende marktomstandigheden kan worden ingespeeld. Het comité bestaat uit een gemengd gezelschap van economen, analisten, portefeuillemanagers en beleggingsadviseurs.

Als u belegt voor uw pensioen bij OHV, belegt u enkel in fondsen. OHV pensioen beleggen heeft hiervoor twee verschillende fondsen ingericht: het Fresh Fixed Income Funds en het Fresh Active Equity Funds. Als u belegt via deze fondsen, behaalt u twee belastingvoordelen: uw stelt de inkomstenbelasting over uw inleg uit naar de toekomst en u betaalt geen vermogensrendementsheffing. U bent, wanneer u via OHV pensioenbeleggen belegt in fondsen, zelf verantwoordelijk voor het juiste risicoprofiel.Best in class
Actief
Modelportefeuille
Aanvulling inkomen, Waardebehoud
Beleggingsfondsen
JaEigen aandelenfonds en obligatiefonds.
Degiro
Ja
De beste pensioenaanbieder vinden?Vergelijk pensioenaanbieders


Kosten OHV Vermogensbeheer


Voor een voorbeeldberekening kunt u gebruik maken van de vergelijker.

Doorlopende kosten
Periodieke kosten-
Beheerfee-
Performance fee
TransactiekostenGemiddeld 0.05% per jaar.
Servicefee0,2% per jaar. Deze service fee wordt betaald aan de custodian.
Kosten ProductenDe fondskosten zijn gemiddeld 1% per jaar. Afhankelijk van het profiel ligt dit tussen de 1.0% - 1.3% per jaar.

Eenmalige kosten
Kosten opbouw portefeuilleU betaalt de reguliere transactiekosten plus de in- en uitstapkosten van de fondsen. De reguliere transactiekosten bedragen 0,15% per transactie. De maximale instapvergoeding van de fondsen is 0,25% (De daadwerkelijke gemiddelde instapvergoeding van de afgelopen jaren bedroeg 0.1%).
Kosten afbouw portefeuilleU betaalt de reguliere transactiekosten plus de in- en uitstapkosten van de fondsen. De reguliere transactiekosten bedragen 0,15% per transactie. De maximale instapvergoeding van de fondsen is 0,25% (De daadwerkelijke gemiddelde instapvergoeding van de afgelopen jaren bedroeg 0.1%).

De beste pensioenaanbieder vinden?Vergelijk pensioenaanbieders


OHV Vermogensbeheer rendement


De getoonde rendementen zijn het NETTO rendement per jaar en per profiel. Dit is het behaalde rendement na aftrek van alle kosten. Wanneer u rendementen tussen partijen vergelijkt houdt dan ook rekening met het risico.

De tabel toont het netto rendement van een voorbeeldportefeuille met een eenmalige inleg.

ProfielDefensiefNeutraalOffensief
2019
7,2%
9,4%
11,5%
2018
-7,1%
-10,3%
-13,4%
2017
-
-
-
2016
-
-
-

De beste pensioenaanbieder vinden?Vergelijk pensioenaanbieders


Vergelijk direct

Eenvoudig alle partijen in Nederland vergelijken
 • € 10.000,-
 • € 25.000,-
 • € 50.000,-
 • € 100.000,-
 • € 500.000,-
Kies uw inlegbedrag
 • € 10.000,-
 • € 25.000,-
 • € 100.000,-
 • € 250.000,-
 • € 500.000,-
 • € 1.000.000,-
Kies uw inlegbedrag

Contact Finner

Bart Spronk
010-3070880
Plan afspraak
eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement